132.191 gebruikers | 82.790 films | 30.189 regisseurs | 3.421.257 berichten | 4.774.736 stemmen

Executive Decision (1996)

Actie / Thriller
130 minuten

geregisseerd door Stuart Baird
met Kurt Russell, Halle Berry en Steven Seagal

Boven de Atlantische Oceaan kapen Islamitische terroristen een Boeing 747 op weg naar Washington. Hun leider moet meteen vrijgelaten worden of het toestelontploft in volle vlucht. Maar terrorisme-expert Grant ontdekt dat de kapers nog een ander doel hebben: met gifgas dat zich aan boord bevindt, willen ze de Amerikaanse Oostkust treffen. Op 30.000 voet hoogte moeten Grant en commando Travis gevaarlijke capriolen uithalen om de misdadigers te elimineren...

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2011, 12:06 uur
Een leuke standaard actie film met Kurt Russll en Steven Seagal....

Het verhaal is natuurlijk zo voorspelbaar als wat, maar de actie maakt veel goed.
Gewoon een film om lekker naar te kijken (niets meer en niets minder).

Ook de overige cast in deze film was in orde met Oliver Platt als leuke toevoeging :D.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juni 2011, 11:25 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Gewoon een goede film waarin onze vriend dhr. Zeemeeuw helaas veels te snel het loodje legt, hij had mee moeten gaan met de rest van de crew het vliegtuig in, dat was pas cool geweest!!! en waarbij je constant op het puntje van je stoel zit. Russell doet het weer uitstekend, net als de rest van de cast. Natuurlijk zitten er een aantal momenten in de film die eigenlijk best wel belachelijk zijn, maar door de constante spanning en het goede acteerwerk blijft de film toch boeiend. Op het einde van de film heb ik zelfs een paar keer hard moeten lachen om de knulligheid van sommige scenes, maar alsnog een geslaagde en bovendien bovengemiddelde vliegtuigkaap-film.

herder
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2011, 15:55 uur
Weer een racistische filmpje.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2011, 17:15 uur
Hoezo?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2011, 19:49 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Uitstekende actiefilm over een groep terroristen die een groot passagiers-vliegtuig kapen. Ondanks relatief weinig actie-scenes (eigenlijk alleen op het begin en einde) is de film onderhoudend en ook bovengemiddeld spannend (uiteraard helpt de compacte locatie van het vliegtuig hier ook bij).
Zonder twijfel de beste film met Steven Seagal. En zeker niet alleen omdat hij geheel onverwacht binnen 45 min het loodje legt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 december 2011, 21:44 uur
Zoals scorsese zegt een meer dan prima actiefilm met een uitstekende Russel aan het roer. Film is uiteraard niet de meest realistische maar bied heerlijk vermaak voor op de regenachtige avond.