The Ninth Gate (1999)

geregisseerd door
Roman Polanskimet
Johnny Depp,
Emmanuelle Seigner en
Lena OlinDean Corso, een boekendetective, gaat op zoek naar zeldzame boeken. Op een dag krijgt hij van een zekere Boris Balkan de opdracht om de echtheid van het 17e-eeuwse boek "De 9 Poorten" van het Rijk der Schimmen na te gaan. Er zijn over de hele wereld maar drie exemplaren van dit satanische boek overgeleverd, maar slechts één ervan heet authentiek te zijn. Wie het juist hanteert, zou in de mogelijkheid zijn de Duivel in hoogst eigen persoon op te roepen. Om de drie boeken - en in het bijzonder, de negen geheimzinnige gravures - met elkaar te vergelijken, reist Corso van New York naar Toledo, Parijs en Sintra in Portugal. Moord en dood blijken hem daarbij te achtervolgen, net als twee raadselachtige vrouwen. De ene, Mrs. Telfer, maakt ook jacht op het boek. De andere is een zeer vreemde vrouw, die hem steeds lijkt te beschermen.
5,0
[permalink] geplaatst op 16 november 2011, 16:12 uurbrujeria schreef:Barrie vd Laan schreef:
hijs is in 5 minuten gedownload hoor
Dat is niet leuk. Als filmliefhebber wil je deze gewoon origineel hebben

brujeria
[permalink] geplaatst op 16 november 2011, 16:35 uurOh maar die heb ik ook hoor

keurig op DVD, geen enkel probleem
maar "nergens te verkrijgen"geloof ik niet zo
5,0
[permalink] geplaatst op 16 november 2011, 16:45 uurHij is inderdaad vast wel ergens te krijgen. Ik heb em van marktplaats. Maar je kunt em geloof ik ook gewoon 2ehands van bol.com bestellen. Je moet gewoon even goed rondkijken.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 maart 2012, 0:24 uurDe donkere kant van het leven wordt belicht in een film noir/mysterie thriller met de duivel als middelpunt: geheimzinnig, idioot, zo nu en dan langdradig en eindeloos durend. Waarschijnlijk dankzij de vreemde omwegen en draaiingen èn sfeervolle beelden boeide het verhaal wel. Helaas mondt de film uit in een onwaarschijnlijke en lachwekkende climax, gevolgd door een in mijn ogen bespottelijke oplossing. Johnny Depp is de rol van de tamelijk slonzige en duidelijk opportunistische kleine man op het lijf geschreven.
4,0
[permalink] geplaatst op 29 maart 2012, 16:03 uurBen een groot fan van Johnny Depp en vond dit een hele goeie film. Het verhaal loopt echter wat onlogisch naar mijn mening en ik vond het einde echt teleurstellend. Ze hadden er zoveel meer van kunnen maken. Als 'special effects creator' vond ik de openings-sequentie heel leuk gedaan met een camera move door 9 poorten, jammer dat er geen motionblur op de tekst zat.
Anyway, wel een aanrader dit.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 maart 2012, 12:07 uurDe combinatie van regisseur Roman Polanski en acteur Johnny Depp staat van tevoren al garant voor een bijzondere film, en dat is het achteraf geconcludeerd ook wel geworden, al valt het in zijn geheel een tikkeltje tegen.
En vooral dan vanwege het feit dat Polanski altijd goed bij mij scoort. Dan behoort een film die een voldoende scoort, tot de onderkant van die categorie. The Ninth Gate is in ieder geval sfeervol. Het begint allemaal vrij mysterieus en beetje bij beetje geeft het steeds meer van zijn verhaal prijs. Dat is redelijk boeiend, al vond ik het einde enigszins tegenvallen.
Het acteerwerk is goed. Depp zet weer eens een bijzondere rol neer en maakt een aardige transformatie door gedurende de film. Langella en Seigner doen het ook niet verkeerd. De soundtrack is wel wat minder. In het begin draagt het wel bij aan de sfeer, maar op den duur is het op dat gebied allemaal een beetje herhalend. The Ninth Gate is zeker geen vervelende film, maar is is zijn geheel net niet overtuigend genoeg voor een echt hoge score. Daarvoor is het geheel op sommige punten, en dan met name het einde net wat te zwak.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 april 2012, 14:18 uurEen erg sfeervolle film met een glansrol van Depp, maar ook de andere acteurs doen het zeer goed. Een film die even nodig had om op gang te komen en met de minuut beter werd. Erg mysterieus en spannend.
5,0
[permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 11:13 uurDit is echt een geweldige film. De duistere sfeer is gedurende de hele film aanwezig dankzij de fantastische soundtrack. Zeker een aanrader...
4,5
[permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 17:34 uurThe ninth gate...
een jaar of 2 geleden voor de eerste keer gezien, en jawel, nog steeds dwaalde hij af en toe door m'n gedachten. Een heel indringende film voor mij dus. En dan kan ik nog niet eens uitleggen waarom juist. Dus laten we het houden op de combinatie van alles. Acteerwerk, verhaal, en vooral de sfeer. Dat is nu echt iets wat Polanski als de beste kan, sfeer creëren.
Dus... vermits hij na 2 jaar nog steeds in men gedachten zat, uiteindelijk toch besloten om hem nogmaals te bekijken. En stiekem hoopte ik toch dat ik hem deze keer nog beter zou vinden. (voormalig 4 sterren)
En god ja, ik vond hem inderdaad nog beter! Deze keer had ik de kans me nog meer op het verhaal en de details erin te letten en dat heeft er meer dan goed aan gedaan. Volgens mij zou het wel eens kunnen dat ik hem na een derde keer nog beter ga vinden. Dit is en blijft een film waarin je telkens weer nieuwe dingen zal ontdekken. En, die sfeer, tja, die vangt je en laat je niet meer los tot het einde...
Subliem! En een vaste plek in m'n top 10 verzekerd!

3,0
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 3:02 uurDan moet je mss de posts van Tardis nog eens nalezen, die heeft alle details vd films wel beschreven in zn posts op 1 vd eerste pagina's (ff zoek functie gebruiken en je vindt het wel).
4,5
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 9:21 uur? Was dat voor mij bedoelt?
3,0
[permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 0:38 uurja, dan wordt de 3e keer nog beter.
4,5
[permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 8:38 uurHeb zijn posts al enkele keren gelezen ervoor... En inderdaad, dan wordt het geheel nog beter.