134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.283 berichten | 4.930.239 stemmen

locatie: Films » Inception (2010) » Info

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2012, 22:48 uur
TeamJacob schreef:
Slechte film zeg. Ik acht de regisseur als verantwoordelijk om het de kijkers duidelijk te maken waar de film over gaat/naar toe wil. Dit is enkel een bullshit film, ik heb nog nooit twee dromen tegelijk gehad. Snapte er niets van.

Als jij dat niet meegemaakt hebt ,is het dan meteen bullshit?(ik heb het wel meegemaakt;niks bijzonders aan eigenlijk) Trouwens aan je stemmen te zien heb je echt geen problemen met bullshit.
En moet je nou elke film precies snappen waar het over gaat? Moet alles voorgekauwd worden? Het is toch leuk om samen te discussiëren over de film en wat er in de film precies bedoeld wordt? Zoals het einde waarin hij wel of niet in de Limbo zit . Daarover denken maakt de film voor mij juist sterker. Ik weet niet wat er precies bedoeld wordt (wat er in de synopsis etc. staat),maar heb wel een idee erover.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2012, 15:52 uur
Toch wel onder de indruk van deze film. Elke keer maar uitgesteld om de film te gaan kijken, maar gister toch maar besloten om hem eens te zien. En dat is me zeker niet tegengevallen.

Het verhaal is interessant en wist mij wel de hele tijd te boeien. Veder is het visueel een plaatje, en het acteerwerk is ook wel in orde.

Veder valt er niet heel veel over te zeggen, aangezien het meeste over de film wel al allemaal is opgenoemd, dus dat laat ik dan achterwege en houd ik het kort. Maar ik wilde gewoon zeggen, dat ik zeker genoten heb van deze film, en hij beter is als ik verwacht had!

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Inception (€ 15,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Inception (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Inception (€ 16,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2012, 2:01 uur
Redlop schreef:
Los daarvan biedt Inception surrealistische beelden die ik nooit eerder zag in een film.
Maar het genre is ook Science Fiction, ofwel er wordt een loopje genomen met de gangbare zaken der logica. Als ik films als Blade Runner of The Terminator op interne logica zou afrekenen blijft er ook weinig over.

Dat is geen surrealisme ;) dat is fantasie, een zéer groot verschil

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2012, 12:13 uur
Ik dacht dat het grote verschil was, dat fantasie bewuste projectie en surrealisme onbewuste projectie van beelden is.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2012, 0:34 uur
Als ik zo de reacties lees snappen veel mensen de film niet, maar ik vond hem best te snappen. Oke, je moet je hoofd er wel bij houden.
Maar echt een goede film! Goede acteerprestaties en camerawerk is ook super!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2012, 0:48 uur
Redlop schreef:

in surrealistische beelden worden twee herkenbare elementen in één beeld gecombineerd die eigenlijk totaal geen verband met elkaar hebben. Door onze dag heen verzamelen we een soort beeldencollectief( man ,vrouw, tafel, stoel, huis, zee , strand) En wordt in onze slaap samengeperst tot een vervreemdend beeld. bv: mijn keukentafel op het strand. Op deze manier wordt surrealisme vooral geassocieerd met dromen.

Je kan uiteraard niet dromen van bv een olifant met kippenpoten, dat is dan weer fantasie.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2012, 0:53 uur
mrs A schreef:
Maar echt een goede film! Goede acteerprestaties en camerawerk is ook super!

Inception is van verhaal mss wat ingewikkeld (wat nog niet de status van 'complex' verdient, enfin) maar eigenlijk een hele eenvoudige film.

Persoonlijk heb ik het liever andresom. Simpel verhaal, complexe film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2012, 1:36 uur
Laoslander schreef:
Op deze manier wordt surrealisme vooral geassocieerd met dromen.

En aangezien in Inception die beelden voorkomen in droomsituaties noemde ik het geen fantasie maar surrealistische beelden. Of je dat geslaagd vindt is een andere discussie.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2012, 12:46 uur
Herzien, en ik blijf bij mijn mening. Nolan gebruikt voor iedere film dezelfde formule: Moeilijk doen terwijl het niet hoeft, en daar op scoren.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2012, 13:28 uur
Laoslander schreef:

Persoonlijk heb ik het liever andresom. Simpel verhaal, complexe film

Mooi gezegd!

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2012, 10:12 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De insteek is heel aardig, maar als je bij elk nivo weer opnieuw beschoten wordt etc dan slaat het een beetje dood.

Het hebben van een groep goed te onderscheiden karakters is wel prettig, maar echt indringend wordt het niet.

Ik had graag gezien dat elk nivo een hele andere wereld had gehad. Denk aan een andere tijd (middeleeuwen), een andere plaats (australische woestjn), andere werkelijkheid (Grieks-mythologische wereld) of iets dergelijks, dan zou het een heerlijke reis kunnen zijn, zo'n film. De eindeloze regressie (steeds weer een extra nivo) is afstopt door beperking aantal nivo's (tja) om het simpel te houden (je zou een soort metalaag krijgen anders).

Samengevat; ik vond het concept leuk, de kennismaking ermee is dan ook leuk om te ondergaan, maar dan.... blijft het een beetje hangen. Dat heeft dus niet met een gebrek aan actie maken maar meer met het gebrek aan invulling van het script.

Dat er een conflict als de tweede lijn door alles heenloopt is welkom. Het kan wel mooi gebruikt worden om conflicten te veroorzaken..

Ik vraag me af of je van dit concept niet een soort sequel kan maken. Elke film in een andere laag, waarbij je af en toe effecten van andere lagen opmerkt.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2012, 13:55 uur
milus schreef:

Dan zou het pas echt onzinnig zijn geworden. Dromen zijn geen heerlijke tijdreizen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2012, 16:08 uur
heb een stuk van de film gezien maar heeft mij niet gepakt,ik volgde er niets van.
ik heb nog niet gestemd heb het tenslotte niet helemaal gezien,ga nog wel een keer een poging wagen al is het maar dat ik leonardo dicaprio een goede acteur vind.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2012, 17:02 uur
milus schreef:

Dromen zijn ook niet met ak47's in een sneeuwgebied rond knallen.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2012, 18:11 uur
De setting is niet onlogisch gezien het feit dat de man het doelwit is van een ' inbraak' en zijn onderbewustijn zich daartegen beschermt.
Dat er actie in de droom plaatsvindt is een keuze die ik begrijp en hoort bij de geschapen science fiction interne verhaallogica.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 11:35 uur
Ik verwachtte een film die ik eerst 6 keer moest zien voor ik hem zou begrijpen, maar kreeg een film die nog best goed te volgen was. Alles werd zo goed uitgelegd door de film heen dat je alles wat er gebeurde nagenoeg begreep. Ik was blij verrast!