Priest (2011)

geregisseerd door
Scott Charles Stewartmet
Paul Bettany,
Cam Gigandet en
Maggie Q'Priest' speelt zich af in een wereld verwoest door een oorlog tussen de mens en vampieren. Een priester- en vampiervechter (Paul Bettany), een sheriff (Cam Gigandet) en een priesteres (Maggie Q) vormen een team, om jacht te maken op een groep moordzuchtige vampieren die het nichtje van de priester hebben gekidnapt.
3,5
[permalink] geplaatst op 20 december 2011, 22:53 uurActievolle vampierfilm.
Ik verkies wel de wat goordere vampierversie dan die te menselijke vorm maar hier waren ze wel erg 'anders'. Toch was het niet storend omdat ze goed waren uitgewerkt.
Het verhaal zelf is weinig verfrissend maar biedt wel een goede sfeer en wat spannende momenten.
Actie is er zeker voldoende en de acteurs vielen best mee.
Soms nogal donkere beelden, wat wel bijdroeg tot de sfeer van de tunnelgangen en de FX viel best mee.
De 3D versie heeft best goede momenten maar is algeheel gezien geen grote meerwaarde t.o.v. 2D.
Ook zaten er soms fouten in de 3D weergave alsook lichtflikkeringen.
Vermakelijke vampierfilm.
4,0
[permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 20:17 uurWat een vette film...met de intro van deze film kunnen andere nog eens een voorbeeld van nemen...oud en bekend verhaal..maar goed uitgewerkt
2,5
[permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 5:55 uurbest wel een leuke film, niet een hoogvlieger, maar ook niet slecht hoor..
de actie scenes waren echt goed.. en de rest erom heen prima..
kortom een 2.5 **
4,0
[permalink] geplaatst op 8 februari 2012, 0:34 uurEen mix van verleden en toekomst,vechtscenes ietwat matrix achtig en soms too much,camera beelden prachtig weergegeven,acteur prestaties goed,verhaallijn prima in orde.
Een bijzondere film die je bijna geen seconde loslaat vol met actie en een ouderwets western achtig vleugje er aan toegevoegd overladen met martial arts gelijkende vechtscenes en een tipje mad max herkenning.
Omgeving en futuristisch aspect zeer mooi weergegeven je zult er geen spijt van krijgen om deze film te gaan bekijken.
Mijn conclusie: een bijzondere actiefilm,deed me wel een klein beetje denken aan Jonas Hex - 2010 qua associaties maar Priest stijgt er toch wel degelijk boven uit..
Gegroet Insurtia....
3,0
[permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 19:10 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEn opeens was het voorbij...
Priest begon geweldig. De toon en sfeer werden subliem gezet dankzij prima camerawerk en CGI. Maar toen was opeens de film voorbij, terwijl ik zo op een grote climax zat te wachten (en het verhaalverloop dit ook aangaf). Was de treinscene nu echt het hoogtepunt? De introscene was nog spannender! Jammer!
2,5
[permalink] geplaatst op 5 maart 2012, 18:45 uurIk vond het filmpje in het begin zeer mooi en leuk gedaan.
De rest van de film was vermakelijk genoeg maar hij hoefde voor mij niet langer te duren.
2,0
[permalink] geplaatst op 5 maart 2012, 23:00 uurMaggie Q...:D !
3,0
[permalink] geplaatst op 9 maart 2012, 21:07 uurMoeilijk te beoordelen film. Van de ene kant erg stylisch uitgewerkt met mooie post apocalyps werelden. Van de andere kant toch erg veel clichés en dingen die we al eerder hebben gezien. In het vampierenverhaaltje is nog maar eens opnieuw leven geblazen, deze keer via een duel met priesters.
Actie en verhaal vond ik vrij beperkt en als er actie in voorkwam, dan waren het matrix achtige toestanden. Toch keek de film verrassend goed weg, mede door zijn korte speelduur.
En blijkbaar is het verhaal van Priest nog niet volledig vertelt. Zou er een deel 2 op komst zijn?
2,0
[permalink] geplaatst op 13 maart 2012, 10:11 uurTja.
Weer zo'n totaal inwisselbaar vampierenvehikel. Alhoewel de cast behoorlijk indrukwekkend is, stijgt deze film nergens boven de middelmaat uit. Ben alweer helemaal vergeten wat het grote masterplan van vampier Urban wel mocht wezen, maar uiteindelijk doet dat er niet toe want elke plotlijn staat in het teken van die grote spannende finale (die overigens behoorlijk tegenvalt).
Positief: die vampieren (de echte, niet de familiars) zagen er best bruut uit, jammer dat er verder zo weinig mee gedaan wordt.
1,5
[permalink] geplaatst op 6 april 2012, 10:14 uurVreselijk verhaal. Er zaten nog wel een paar goede actiescenes in. Vooral met die trein op het laatst. Toch verlang ik weer eens naar een echte ouderwetse goede vampier film. Met kasteel, dracula, mooie grote witten slagtanden, special effecten etc.
Samhain
2,5
[permalink] geplaatst op 6 april 2012, 20:05 uurIk ben persoonlijk ook niet bepaald fan van Scott Charles Stewart's eerste film, Legion, maar moet wel zeggen dat deze al beter is. Helaas is Priest ook maar een simpel filmpje en eigenlijk ook best wel flauwtjes. In de trailer wordt eigenlijk al alles duidelijk gemaakt en weet je eigenlijk bijna al dat dit een matige film is. Persoonlijk verkies ik echter Priest, hiermee bedoel ik; ik vind Priest velen malen beter dan Legion. Het is vermakelijker, sfeervoller en geforceerder maar over het algemeen ben ik niet te spreken over beiden films. Matig. Hopelijk is dit het laatste deel in dit soort van Legion/Priest duo, want ik vond de films wel verdomd veel op elkaar lijken.
2,0
[permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 18:24 uurDeze film deed 't 'm toch niet voor mij. Vond het echt een film die maar niet kon kiezen welke kant 'ie op moest gaan. De vampiers waren 't net niet, de acteurs net niet, de special effects net niet, de setting net niet. En teveel 'net niet' is gewoon 'helemaal niet' eigenlijk.
2* voor de moeite.