The Sunshine Boys (1975)

geregisseerd door
Herbert Rossmet
Walter Matthau,
George Burns en
Richard BenjaminWilly Clark en Al Lewis zijn twee oude vaudeville-artiesten die elkaar 11 jaar niet hebben gezien. Ze laten zich overhalen om nog eens samen op te treden.
4,5
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2002, 16:42 uurComedy van Neil Simon. Het simpele maar briljante uitgangspunt is dat twee ouwe (Johnny & Rijk-achtige) revue-artiesten elkaar diep haten ondanks het succes dat ze jarenlang hadden.
Geweldig uitgewerkt, en ook met veel kennis van zaken van de theaterwereld. Sterke grappen (words with a 'K' in it are funny).
Er bestaat een andere versie, met Jack Lemmon. Ook leuk. Maar deze is beter.
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2002, 17:23 uurMet Lemmon?!
Ken wel een TV-versie met Woody Allen en Peter Falk. Schijnt niet zo goed te zijn.
4,5
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2002, 19:00 uurHelemaal gelijk. Ik was in de war.
Die Woody Allen/ Peter Falk heb ik ooit es opgenomen. Veel minder goed - maar de meeste grappen werken nog steeds.
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2002, 19:09 uurSimon is een Held.
4,5
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2002, 19:44 uurAbsoluut. Z'n werk wordt nogal es afgedaan als blijspelletjes, maar god wat is dat knap wat die man doet. Soms lijkt het gewoon een beetje geïmproviseer, maar het werkt ijzersterk, en het is volstrekt doorgedacht.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 april 2003, 21:14 uurErg leuke komedie met een zeer komisch verhaal en prachtige hoofdrolspelers. De dialogen zijn ook zeer genietbaar:
Ben: I also need a A-stick
Al: What's a A-stick?
Ben: A stick to say A
Willy: Cuz of artistic differences.
Al: What artistic differences?
Willy: I hate the fucking son of a bitch bastard!
4,0
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2006, 17:17 uurErg mooie film. Eén van de beste rollen van Walter Matthau. Verder prachtige dialogen tussen hem, George Burns en Richard Benjamin. Goed verhaal. Ik heb erg genoten van deze film.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 mei 2007, 16:16 uurMooie film. Mooie acteerprestaties. Mooie muziek. 3.5 sterren.
3,5
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2008, 19:45 uurIk kan best begrijpen dat Matthau-fans hiermee duimen en vingers aflikken, maar ik kan ook begrijpen dan anderen de knop zullen omdraaien.
En al lijkt voor mij persoonlijk 2 uur van dit wat lang, toch heb ik genoten van deze speciale humor : een vleugje Marx Brothers, een vleugje Woody Allen, zelfs een vleugje Jacques Tati, maar vooral een hele brok Matthau.
4,0
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2010, 20:56 uurGeweldige komedie, met Matthau op zijn best!
Mr_White
[permalink] geplaatst op 28 november 2010, 15:41 uurBest leuk filmpje, met name door de briljante dialogen die heerlijk gebracht worden door Matthau en Burns. Met name Matthau is geweldig want die man kan mopperen en fronzen als geen ander.