Tony (2009)

geregisseerd door
Gerard Johnsonmet
Peter Ferdinando,
Lorenzo Camporese en
Neil MaskellIn de achterstandswijk van Londen woont Tony, een eenzame man die moeite heeft met zijn sociale vaardigheden. Hij heeft geen baan, nooit gehad en verdoet zijn ellendig bestaan met het kijken naar gewelddadige actiefilms uit de jaren '80 op VHS videobanden in zijn kleine flat. Het enige wat hij toch graag wil is gezelschap om zich heen en hij probeert vrienden te maken. Drugsdealers, verslaafden en buren zijn welkom in de flat van Tony, zolang ze zich maar gedragen. Want Tony heeft ondertussen een gruwelijke gewoonte ontwikkelt en geniet van het vermoorden en het ontleden van zijn misdragende bezoekers, die hij uiteindelijk in de rivier de Theems dumpt.
[permalink] geplaatst op 17 februari 2010, 23:48 uur
3,0
[permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 15:54 uurnet gekeken, voelt een beetje aan als the office, op de manier hoe het allemaal geportreteert wordt.
jammer genoeg vond ik het geen hoogvlieger en vond ik 'm een beetje tegenvallen, vooral dat einde valt me een beetje tegen. hij loopt mij wat te abrupt af.en dan krijg je een beetje het gevoel dat ie nog moet beginnen.
hij is wel het kijken waard, en goed gefilmd. maar harry brown is beter.
[permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 16:15 uurDoet me denken aan
Dennis Nilsen, waar sbs6 vorig jaar een reportage over uitzond. Ik kan alleen nergens vinden of het er ook echt op gebaseerd is...
-edit- Hier nog even de korte film
Mug van dezelfde regisseur.
1,5
[permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 11:54 uurMeneer Bungel schreef:Doet me denken aan
-edit- Hier nog even de korte film
Mug van dezelfde regisseur.
Je kunt inderdaad beter de aflevering van reportage gaan kijken dan deze film. Ik vond het echt een bar slechte film.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 mei 2010, 23:09 uurVrijblijvende karakterstudie van een seriemoordenaar, een soort maffe kruising tussen mr. Bean en Henry:Portrait Of A Serial Killer. Hoofdrolspeler Ferdinando is prima, maar het script kabbelt maar een beetje door zonder echt spannend of interessant te worden. Motivatie voor de daden ontbreekt al helemaal, waardoor de film aan de oppervlakkige kant blijft. Visueel degelijk met mooie muziek op de soundtrack, maar het is een middelmatige film.
1,0
[permalink] geplaatst op 17 juni 2010, 2:58 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenslechte film over een gestoorde autist. niet de moeite nemen om te kijken.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2010, 17:35 uurIk vind dit juist een hele goeie en realistische film, het acteren is best wel goed.
Peter Ferdinando zet de rol van Tony heel goed neer, hij doet eigenlijk geen vlieg kwaad zolang je maar in zijn wereldje mee gaat.
Maar hoe dan ook , helemaal spoort hij niet.
Wel jammer dat de film zo kort duurt. voor mij had er best wel een half uurtje aan geplakt mogen worden. maar toch heeft de film mij niet teleur gesteld.
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2010, 21:28 uurdraak van een film met een snel afgemaakt einde
1,5
[permalink] geplaatst op 5 september 2010, 15:18 uurIn het begin heb je ontzettend medelij met deze man, en ondanks wat er in de film gebeurd, hoe erg ook blijf je medelijden met deze man hebben.
Echter vond ik het einde zo zwaar onder het minpunt wat eigenlijk de hele film niet ten goede komt.
Ik vond het echt zo jammer! Wel een ontzettend goeie acteur, prachtig als je zo'n rol zo kan neerzetten!
1,5
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2010, 21:34 uurAardig idee maar zwak uitgevoerd.
Met bijzonder veel ongeloofwaardige scenes erin.
Alleen de muziek is echt goed te noemen maar voor de rest is zonde van je tijd.
[permalink] geplaatst op 29 oktober 2010, 13:56 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMai* schreef:
Raar dat je medelijden met hem had nadat hij zonder pardon mensen vermoordde en in stukken sneed.
De hoofdrolspeler deed het overigens prima maar dit is een rol die bijna elke eenzame persoon wel kan spelen.
2,5
[permalink] geplaatst op 12 februari 2011, 17:43 uurIk vond "Henry: Potrait of a serial killer" uit 1986 met Micheal Rooker beter en aangrijpender dan dit uitgewerkt verhaal.
2,5
[permalink] geplaatst op 15 april 2011, 12:58 uurVolgens de omschrijving zullen zijn geheimen aan het licht gebracht moeten worden....
Dit heb ik in de film alleen niet teruggezien.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 maart 2012, 21:52 uurToffe film, deed me sterk denken aan Schramm van Jorg Buttgereit.
[permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 17:09 uur
4,0
[permalink] geplaatst op 7 mei 2012, 10:06 uurgoed indie filmpje.
wat een creep.
hoewel ik wel vond dat de mensen, vooral de vader van dat jochie, hem erg onbeschofd behandelen.
verrassende film.
niet voor iedereen.