Ink (2009)

geregisseerd door
Jamin Winansmet
Chris Kelly,
Jessica Duffy en
Quinn HuncharEmma (Quinn Hunchar) wordt in een droom ontvoerd door een vreemd wezen genaamd Ink, waardoor haar lichaam in kritieke comateuze toestand in bed achter blijft. De Story Tellers proberen haar met behulp van een Pathfinder weer in haar lichaam te krijgen. Onderwijl kampt haar vader John met een heftige baan en het verlies van de voogdijschap over Emma.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 november 2011, 0:01 uurEen vreemde, unieke, speciale, gekke, bizarre en eigenaardige beleving. Heerlijk als een regisseur gewoon z'n eigen ding doet. Visueel is het bijzonder maar ook de hele opzet mag intigrerend genoemd worden en vanwege de rare fratsen die steeds weer terugkomen blijven we continu rondrijden in een soort van achtbaan. Het goede tegen het kwade met daartussen een aantal marionettenpoppen.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 december 2011, 6:49 uurHoe kan het zijn dat ik nooit van deze film had gehoord? Kan het zijn dat de film nog in Nederland gaat uitkomen? Releasedatum staat niet bij de statistieken iig. Maar over de film: zeer apart en vol met leuke vondsten, al stond van de 1e scene het camerawerk/kleurgebruik me niet echt aan. Veel knap verzonnen wezens en ook de plot goed bedacht, ik had het einde niet echt verwacht. Ik had het niet opgemerkt, ook niet aan zijn ogen gezien. Misschien in de toekomst een betere waardering.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 december 2011, 19:26 uur'k wist eigenlijk totaal niet waarover hij ging gaan, hierdoor kwam het eerste uur een beetje warrig over, maar vanaf het tweede uur vond 'k het een goeie film en op het einde vallen alle puzzelstukjes samen.
De film komt b-film over, maar als je er kun doorheen kijken is hij wel de moeite waard.
Een must-see zou 'k het niet noemen, maar 'k heb me zeker niet verveeld. Het is zeker geen standaard film/verhaal, maar 'k vond het zeker niet slecht.
3,5
[permalink] geplaatst op 31 december 2011, 13:22 uurLeuk filmpje.
Ziet er goed uit, soms wat goedkoop qua cameravoering en acteurs, maar qua vormgeving was het zeker de moeite waard en ook het kleurengebruik was sterk. Soundtrack was iets wisselvalliger, soms wat aardige stukken maar vaak ook iets te drammerige bedachte muziek bij de scenes.
Verder een redelijk verhaaltje maar meer dan een kapstok is het niet. Vond het einde wat vergezocht maar uiteindelijk is het allemaal redelijk leuk uitgewerkt.
Kleine 3.5*
ps. die scenes van de posters met die Incubus' waren wel een hoogtepunt

4,5
[permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 13:53 uurGroots!
Weer een regisseur die aantoont dat je ook met een klein budget een grote film kan maken. Dit doet Winans uiteraard op visueel gebied. De simpelste dingen zijn zo bewerkt dat het er heel fantasievol uit komt te zien. De incubus ziet er zonder camera of kleur vast heel stom uit. Het verhaal begint erg rommelig, maar uiteindelijk valt alles op zijn plaats. Prachtige muziek ook die een aantal scenes extra kracht geven.