A Nightmare on Elm Street (2010)

816 stemmen | gemiddelde 2,53

Horror /
Thriller95 minuten
geregisseerd door
Samuel Bayermet
Jackie Earle Haley,
Rooney Mara en
Kyle GallnerNadat de tuinman van een school, Freddy Krueger (Jackie Earle Haley), door een groep boze ouders levend verbrand wordt, omdat hij kinderen seksueel misbruikt zou hebben, keert hij terug als een moordenaar met een verbrand gezicht. Freddy wil wraak nemen op de kinderen, die nu rond de 18 zijn. Hij hangt rond in het onderbewustzijn van de tieners, waarna hij hen met zijn vlijmscherpe messen vermoordt. Maar was Freddy wel echt schuldig, of werd hij vals beschuldigd?
2,5
[permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 0:24 uurMatige horrorfilm waarin een aantal tieners wordt geteisterd door levensechte nachtmerries. Een soort prequel alsmede een remake op de film uit 1984. Het toch al magere verhaal, komt wel erg langzaam op gang. De nachtmerrie scenes zien er wel aardig uit, maar worden op een gegeven moment wel repetitief. Spannend of eng wordt het nergens en uiteraard blijft Robert Englund onvervangbaar als Freddy Kreuger. Een nipte 2.5 sterren.
2,0
[permalink] geplaatst op 13 maart 2012, 21:48 uurde originele reeks was vaak byzonder goed.
dit word nergens spannend of eng.niet onder de indruk van de "nieuwe"freddy.
de meeste dromen zijn totaal fantasie loos.
juist de kracht van de eerste versie.
jammer.
[permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 17:36 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHelaas geen Englund

Deze film vond ik te gestyleerd. De droomwerelden vond ik te "kaal", in ieder geval vind ik de droomwerelden in de originele delen surealistischer. Veel "horrorscenes" zijn overgenomen uit deel 1, maar lijken ingekort (
zoals het meisje dat door de gang wordt gesleurd in de school). Zelf vond ik diezelfde scenes in het origineel beter en sfeervoller gedaan.
Dit is uiteraard allemaal persoonlijk, kan me best voorstellen dat het een leuke film is als je de originele films niet gezien hebt. Wat ik wel interessant vond was dat ze Freddy geschiedenis hebben gegeven met de specifieke kinderen
(in plaats van dat hij kindermoordenaar was voordat hij verbrand werd) hierdoor neemt hij wraak op de kinderen zelf in plaats van op hun ouders door de kinderen te vermoorden.
Het klinkt logischer, maar daar is het voor mij wel bij gebleven. Ik vind de film en het personage er zo persoonlijk niet beter op worden.
2,5
[permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 22:28 uurNiet zo zeer een slechte verfilming van de originele film, maar de acteur die Freddy Krueger speelt is minder goed dan de orginele.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 9:49 uurIk heb nog niet de orginele gezien dus kan ik niet oordelen of deze nu beter of slechter is.
Maar wat ik wel kan zeggen is dat de intro me enorm boeide,het is een lekker eng sfeertje.
2,0
[permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 17:44 uurDenk dat de film ook niet zozeer is gemaakt voor de oude fans maar meer voor een nieuw publiek. Dit concludeer ik uit de bijna directe overzetting van veel herkenbare scenes. En het feit dat de meeste/zo niet alle fans het liefst de origenele acteur terug zagen/zien komen.