Jerusalema (2008)

geregisseerd door
Ralph Zimanmet
Rapulana Seiphemo,
Ronnie Nyakale en
Shelly MeskinLucky Kunene is een ongeschoolde tankstationbediende uit de sloppenwijken van Soweto, Zuid-Afrika. De apartheid is net afgeschaft en de jongen ziet een nieuwe wereld opengaan. Maar Lucky wil niet voor de rest van zijn leven benzine pompen. Samen met zijn beste vriend Zakes begint hij auto’s te stelen, een lucratief zaakje dat hem voldoende cash oplevert om een ijskast en een mooi kostuum te kopen. Maar door hun extravagante levensstijl beginnen de twee dieven al snel op te vallen. Bovendien komen ze in het vaarwater terecht van de Nigeriaanse drugskoning Tony Ngu…
[permalink] geplaatst op 26 december 2010, 22:44 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHeerlijke sfeervolle Zuid-Afrikaanse "gangster" film.
Ik snap overigens niet waarom deze film in verband met Hollywood wordt gebracht alsof dat de standaard is voor de rest van de filmindustrie. Verhoudingsgewijs komen er i.m.o. meer indrukwekkende films uit andere werelddelen dan uit Noord-Amerika.
Een kleine ergernis tijdens de film was het moment waarop Lucky wraak ging nemen bij Tony Ngu wegens de moord op zijn vriend. Voordat ze de bar van Tony Ngu binnen kwamen was het buiten donker, tijdens een heftige actiescene van enkele minuten zie je een scene waar er naar buiten wordt gerend, waar het vervolgens weer geheel licht is.
Verder heb ik mij ontzettend vermaakt en ben blij verrast met deze film!
[permalink] geplaatst op 27 december 2010, 23:21 uurMangkon schreef:
!
Zonder twijfel. En daarom is het ook zo ergerlijk dat zoveel buitenlandse cineasten niet de lef hebben om iets anders te doen dan ons de gangbare meuk uit Hollywood in een andere setting te tonen.
[permalink] geplaatst op 28 december 2010, 14:25 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWel geniaal: De karakters hier gebruiken Hollywood om hun eigen criminele ideeen vorm te geven. Dat is ongetwijfeld een van de sterkste momenten, wanneer die schurk besluit om een ramkraak te doen die hij kent uit een actiefilm.
mug13
[permalink] geplaatst op 18 maart 2011, 12:09 uurEen lange zit,maar dat is/was hij dubbel en dwars waard.Elke seconde elke minuut heb ik aandachtig bekeken en gekeken.Het indrukwekkende verhaal wat verteld wordt gaat gepaard met uitstekend acteerwerk.JA een hele mooie film en JA zeker een aanrader.
1,0
[permalink] geplaatst op 14 april 2011, 1:28 uurSlecht.
Acteerwerk was erg matig, alleen die kerel die Lucky speelde was wel oké.
Sjezus wat een irritante montage zeg, het was echt totaal niet prettig om naar te kijken. Om de 3 seconden kwam er een nieuw shot, en om de 10 seconden een nieuwe scène. Als iemand iets vroeg en de andere kreeg antwoord, dan gingen we alweer verder. Echt overbodig om overal zoveel shots van te maken. Het zit echt helemaal niet goed in elkaar. Ook steeds weer die beelden van het verkeer ertussendoor en de skyline die veranderde van kleur. Kom op zeg... laat eens iets nieuws zien.
Die chick die Lucky's hulp nodig had wordt opeens zijn vriendin... het pastte er totaal niet bij. Krijgen we zo'n mini-romance onder de neus gesleept... waarbij Kunene zelfs wijn drinkt. Nee... dat ga je me niet wijsmaken. En die broer met z'n sjaal.... ga toch weg man.
Het vormt echt maar een slap geheel. Ook door de verschillende kleurcontrasten en de variërende kwaliteit van de beelden leek het alsof je naar verschillende stukken films zat te kijken ofzo.
De muziek was echt belabberd op sommige momenten en het paste eerder bij een Bassie & Adriaan aflevering.
Zelfs de geweerschoten klonken gewoon nep.
Vreselijk. Het gangster-gehalte is sowiezo matig maar vooral de uitwerking is erg triest.
3,0
[permalink] geplaatst op 14 april 2011, 16:10 uurGisteren deze film gekeken.
13 in een dozijn film...en ik moet zeggen dat er dan echt wel betere zijn.
Ik vond sommige personages wel te pruimen, maar sommige ook zeker niet.
Het acteerwerk was matig en de film had scenes er tussen zitten die gewoon eigenlijk nergens op gebasseerd waren.
Toch had de film iets waardoor ik hem in één ruk heb kunnen afkijken, misschien omdat ik erg van het genre hou.
[permalink] geplaatst op 14 april 2011, 19:08 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDonkerwoud schreef:
Die actiefilm was Heat.

2,5
[permalink] geplaatst op 20 mei 2011, 22:24 uurNiet al te bijzonder. Het begint op te vallen dat Zuidafrikaanse films die de rest van de wereld bereiken me steeds lijken tegen te vallen. Na Tsotsi en District 9 is dit het ook niet. Een nogal standaard rise & fall verhaaltje dat interessanter wordt door de post-apartheid setting en de aard van de misdaad, maar dat blijft een achtergrondje en dat is jammer want daar lag nou net het onderscheidende punt. Verder nergens bijzonder en erg recht vooruit. Kijkt makkelijk weg en is niet zo onevenwichtig als de andere twee genoemde films. Nergens zulke sterke stukken maar ook nergens zulke dalen,. Maar geen film die me bij zal blijven.
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2011, 23:31 uurIndrukwekkende film
Je ziet zo goed het verval van dat land in die film, je houdt je hart vast als straks Mandela dood is!
4,5
[permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 16:26 uurGoeie film! Lekker fris, kijkt goed weg en een mooi verhaal.