134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.264 berichten | 4.930.205 stemmen

Long Zai Jiang Hu (1986)

Actie
87 minuten

geregisseerd door Ronny Yu
met Brandon Lee, Michael Wong en Regina Kent

Brandon Ma heeft twee banen, zodat hij zijn vriendin, May kan onderhouden, en een motor kan kopen. Zijn beste vriend, Michael, is een ambitieuze verkoper van dope. Echte vrienden gaan er niet vandoor met elkaars vriendin, maar Michael is er heilig van overtuigd dat hij May voor zich zal winnen en heeft hiervoor een plan bedacht, dat tegelijkertijd ook een probleem op zal lossen. Een undercover politieagent, genaamd Sharky, probeert met zijn connecties de lokale drugshandel over te nemen. Michael brengt hem om, en Brandon komt hiervoor vast te zitten...

gebruiker
bericht

quote
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2009, 19:25 uur
Lang geleden alweer. Kan nog wel met zekerheid zeggen dat de liefhebbers van actiefilms zich hierbij in ieder geval niet hoeven te vervelen. Lee is ook vrij cool hierin. En voor de fans, Bolo Yeung wiens naam overal groot op de posters en dvd hoezen staat, is overgens niet langer dan een minuut in beeld.

2,5 sterren

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
quote
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2011, 1:07 uur
Erfenis der tragiek.

Dat de zoon van de beroemde Bruce een actierijk leven in Hollywood zou zijn beschoren, bleek helaas anders te lopen. Van een tragische erfenis naar erfenis der tragiek. Hier is hij nog in zijn post-puberjaren in Chinees cinemaland. Helaas blijkt de film een vrij standaard actie-werkje dat slechts tijdelijk opleeft wanneer Brandon de door zijn vader aangeleerde trucjes in beeld brengt.

Doorsnee.