Mystery Team (2009)

geregisseerd door
Dan Eckmanmet
Donald Glover,
D.C. Pierson en
Dominic DierkesHet 'Oakdale's Mystery Team' was een groepje kind-detectives die zich bezig hield met kleine overtredingen. Dit maakte ze erg geliefd bij de bewoners van Oakdale. Nu zijn ze achttien jaar oud en staan ze op het punt om af te studeren. Ze zijn nog steeds bezig met het oplossen van overtredingen gemaakt door kleine kinderen. Nu zijn ze echter iets minder geliefd.
[permalink] geplaatst op 21 juli 2009, 16:58 uurDe trailer net gezien, lijkt me heel leuk
2,5
[permalink] geplaatst op 30 december 2009, 15:17 uurDit kan erg goed uitpakken. Ben hier inderdaad benieuwd, de humor lijkt een beetje a la Superbad wat betreft de trailer.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 mei 2010, 22:40 uurHumor is typisch sketch-niveau, vrij flauw met ook wat leuke momenten, maar het is met enthousiasme gemaakt.
1,5
[permalink] geplaatst op 30 mei 2010, 15:32 uurHad er meer van verwacht!
1,0
[permalink] geplaatst op 5 juni 2010, 9:32 uurEnorm Saturday Night Live gehalte, dat mij totaal niet aanspreekt.
De film wordt nergens (voor mij dan) grappig. En speelt vooral in op dingen die al veel gedaan zijn..
Tel daarbij op het ergerlijke acteerniveau en je hebt een komedie die eigenlijk te verwaarlozen is..
4,5
[permalink] geplaatst op 10 juni 2010, 22:55 uurheb m gisteren gezien. ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vond het zonder twijfel één van de beste komedies die ik heb gezien!
1,5
[permalink] geplaatst op 22 juni 2010, 22:47 uurZe gedragen zich als kinderen, en daar is het acteer niveau ook naar(in slechte zin dan) erg kinderlijk aangedikt maar toch met serieuze zaken wat gewoon niet werkt....in dit geval...
3,5
[permalink] geplaatst op 29 februari 2012, 0:48 uurVoordat Donald Glover bij Community kwam had hij al een "rapcarrière", maar belangrijker nog, hij zat in een sketch comedy groep genaamd
Derrick Comedy. Bij gebrek aan Community afleveringen zijn de sketches van deze groep een leuk alternatief (al is het erg anders), dus ik was benieuwd naar deze film.
Mystery Team gaat over 3 18 jarige jongens die zich gedragen alsof ze nog geen 10 zijn. Allen hebben ze 1 passie, mysteries oplossen, met een groot vergrootglas en in kledij, net als Sherlock Holmes.
Op die manier gaan we vreselijk kinderachtig van start en dat blijft het ook vaak. Vloeken is uit den boze, meisjes zijn vies, sex bestaat niet en iedereen drinkt braaf chocolademelk. Het contrast kan niet groter zijn als het team een moord op moet lossen dat hen bij een seksclub brengt vol met tieten, gevloek en kots.
Aubrey Plaza (Parks & Rec) heeft een lekker droge delivery in de supporting rol.
Dit is een vreselijk blije en vreselijke flauwe film, met in hevig contrast wat zwaar lompe, smerige scenes. Het doet vaak denken aan Broken Lizard, oude Stella sketches en toch ook wat Community. Zeker niet voor iedereen aan te raden en je moet er voor in de bui zijn.