134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.264 berichten | 4.930.203 stemmen

Il Capo dei Capi (2007)

Alternatieve titel: Corleone

Capo dei Capi, Il (2007)
295 stemmen | gemiddelde 4,38
mijn stem:
Italië
Drama / Misdaad
600 minuten (miniserie, 6 delen)

geregisseerd door Alexis Cahill en Enzo Monteleone
met Daniele Liotti, Claudio Gioè en Gioia Spaziani

Het waargebeurde verhaal van maffiabaas Salvatore 'Totò' Riina, die bij zijn vijanden bekend staat als 'Het Beest' en die verdacht wordt van honderden moorden. Deze miniserie volgt Totò Riina vanaf zijn jeugd in het Siciliaanse stadje Corleone, waar hij als tiener een misdaadbende vormt met zijn vrienden. We volgen zijn lange en bloedige loopbaan in de maffia, tot en met de gewelddadige oorlog die hij in de jaren tachtig en negentig voert tegen zowel rivaliserende maffiabendes als tegen politie en justitie.

gebruiker
bericht

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 15:23 uur
Die rechercheur was er zelfs bij verzonnen dacht ik. Vind ik toch beschamend als je een 'waarheidsgetrouw' verhaal wilt vertellen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 15:53 uur
Stu-Pot schreef:

Juist. En dit personage vervolgens ook nog tot het einde in leven houden. Begrijpelijk, zonder meer. Maar weinig geloofwaardig gezien het de aard van Toto Riina. Een kerel die al voetballend met zijn kinderen executie-orders geeft. Ja, jeugdvrienden ofzo. Meh, veel liefde koesterde Riina niet meer voor die jeugdvrind.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 16:07 uur
Norman Mailer schreef:
Stu-Pot schreef:

Kijk hier is een van de grootste misser in de film. Rinna heeft kinderen (o.a. neefje van een spijtoptant) die niks met de mafia te maken hebben laten vermoorden voor de zekerheid. Deze man was een extreme paranoide narcist, en dit komt gewoon heel slecht terug in film.

verder zijn er wel feiten verwerkt, maar meer op een godfather manier (zo is het ook gefilmd) . Deze film is interessant voor mensen die weinig waarde hechten aan feitelijke kennis van de geschiedenis van de Corleonesi of weinig kennis hebben over de corleonesi. En eigenlijk zijn feiten die overeenkomen voornamelijk aan de hand van de getuigenissen van Buscetta en wat politie rapporten wordt het verhaal verteld. Verder is het boek Cosa Nostra van John Dickie de basis van het verhaal. De serie richt zich mijn inziens te veel op de cowboy sfeer van de mannen van Eer. ipv van een goede biografie over het leven Riina

wat wel leuk is: Riina keek deze film live v...

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 17:19 uur
korenbloem02 schreef:
Norman Mailer schreef:

wat wel leuk is: Riina keek deze film live v...

Ik ben benieuwd wat zijn mening is omtrent deze serie.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2012, 0:26 uur
Buitengewoon onderhoudende serie over een interessante periode in de recente geschiedenis van Italië. Ik kan me nog goed de journaals herinneren met de moordaanslagen op de rechters. Het verhaal loopt als een trein. Ik heb de serie in vier dagen uit gekeken. Daar moet je de tijd voor hebben, maar het helpt wel bij het onthouden van de namen. De beelden zijn vaak prachtig, het acteerwerk overtuigend en over het algemeen zijn de historische details in orde. Veel aandacht in de serie voor de manipulaties en het 'pokerspel' van Toto. Verder eindeloze reeksen liquidaties. Die zijn er natuurlijk ook geweest, maar ik had zelf behoefte aan wat meer uitwerking hoe ze nu hun geld verdienden. Ik vond het verhaal van Baggio prima en begrijp de keuze om deze getormenteerde ziel als leiddraad te volgen. Ik blijf tot slot (en dit zal wel een spoiler worden) zitten met de vraag waarom het in vredesnaam zo lang duurde voor ze Toto ondanks zijn bescheiden leven te pakken hadden. De man had een vrouw en zeker 4 kinderen, die moeten toch sporen nalaten? Verder blijf ik zitten met de vraag naar de motivatie van degene die hem uiteindelijk verraadde. En wat ik helemaal niet begrijp is dat de mafia-vrienden rustig het huis konden 'schoonmaken' voordat de politie daar eens ging kijken.