City Hall (1996)

geregisseerd door
Harold Beckermet
Al Pacino,
John Cusack en
Bridget FondaNew York. Een politieman, een drugdealer en een 6 jaar oud kind worden vermoord aangetroffen. De zaak komt al snel terecht bij de burgemeester van City Hall. Zijn toegewijde rechterhand wil het fijne van deze zaak weten. Zo ook de advocate van de weduwe van de politieman. De aanwijzingen leiden naar hogere regeringskringen waar aan ieders' handen bloed lijkt te kleven, corruptie de dagelijkse gang van zaken schijnt te zijn en de meest voorname personen over lijken gaan.
2,5
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2001, 22:36 uurDe goede cast belooft veel, maar ik vond het maar een saaie, oninteressante film. Een paar goede momenten en de cast redden het nog een beetje, maar ik hou het op een 2 en een half.
2,0
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2001, 13:49 uurboring.
2,0
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2001, 13:52 uurDeze is zo saai, dat ik niet eens meer weet waar hij over gaat
3,0
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2001, 15:43 uurde film is inderdaad een beetje saai,maar gelukkig wordt er goed geacteerd.3 sterren
FisherKing
[permalink] geplaatst op 22 juli 2002, 3:18 uurviel ondanks Pacino erg tegen
3,5
[permalink] geplaatst op 17 april 2003, 20:21 uurtoch een zeer goede film.al pacino is hier weer in topvorm,het verhaal is redelijk maar had wat duidelijker gemogen.al met al
goed voor 3.5 sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 22 juni 2003, 15:31 uurDie speech in de kerk is één van de mooiste Pacino momenten.
[permalink] geplaatst op 22 juni 2003, 16:04 uurZachery Glass schreef:
Die speech in de kerk is één van de mooiste Pacino momenten.
vind ik ook,krijg nog steeds kippenvel als ik die scene zie.
[permalink] geplaatst op 30 januari 2005, 18:11 uurik vond de film niet zo denderent plus de verhaallijn had meer spanning moeten hebben maar voor de rest vond ik natuurlijk pacino echt top!!
Fredo Corleone
[permalink] geplaatst op 17 september 2005, 18:28 uurRedelijke film met een paar goede momenten.
Zo nu en dan zijn er ook wat saai momenten, maar gelukkig duren ze niet al te lang.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 april 2006, 19:06 uurzeer behaaglijke film, ik snap niet goed waarom het gemiddelde zo laag is, het verhaal was niet origineel maar wel sterk en de acteerprestaties ook, dus...
0,5
[permalink] geplaatst op 17 december 2006, 13:17 uurmisschien wel de slechtste film die ik ooit gezien heb.
3,0
[permalink] geplaatst op 14 juni 2007, 18:46 uurEen film met een verhaal dat van John Grisham zou kunnen zijn, maar dan in het gemeentehuis ipv de rechtbank. Goeie acteurs die hun best doen, maar te leiden hebben aan een beperkt script en mager verhaal. Die acteurs maken veel goed, maar kunnen toch maar nipt de film redden. In elk geval een film voor een leuke avond om van te genieten, maar ik denk niet dat ik binnen enkele maanden nog weet waarover hij juist ging...
2,0
[permalink] geplaatst op 3 februari 2008, 20:14 uurBehoorlijk saai, probeerde het verhaal echt te volgen maar sommige scenes waren erg langdradig. Ook vond ik het einde nogal voorspelbaar. Eén van de mindere films van Al Pacino.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 maart 2008, 5:34 uurGoede film. Ik vond Al Pacino erg goed. De rede in de kerk maakte veel indruk. Acteerde de met de stad begaande burgemeester overtuigend. Ik vond het verhaal goed in elkaar steken, spannend en niet voorspelbaar. Saai was de film allerminst.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 maart 2009, 9:37 uurIk vond het eigenlijk een zeer interessante film. Ik had niet verwacht dat er zoveel negatieve reacties waren.
2,0
[permalink] geplaatst op 10 mei 2009, 13:58 uurDit is nou een film die je kan kijken als je niet kan slapen! Na 5 min slaap je als een roos! Het was echt een hele saaie film.
2,0
[permalink] geplaatst op 20 oktober 2009, 10:09 uurHeel erg saai.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2010, 18:24 uurLangdradig en bovenal niet de volle 2 uur boeiend. Wel goed acteerwerk.
[permalink] geplaatst op 12 juni 2011, 11:58 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenZachery Glass schreef:
Die speech in de kerk is één van de mooiste Pacino momenten.
Is toch een walgelijke, opportunistische speech van hier tot Tokio?
Ik kon me de eerste kijkbeurt tot mijn spijt nauwelijks herinneren. Maar voornoemde moment is cruciaal als je hier op gaat stemmen. Is het bedoeld om [Pacino] als
schurk weg te zetten? Dan komt het eigenlijk te vroeg in de film en hou je niets meer over om naar uit te kijken. Of was het echt bedoeld als een burgemeester die wel oprechte intenties heeft, maar helaas geen enkel moreel besef? Vreemd geval, hoe dan ook.
2,5
[permalink] geplaatst op 13 juni 2011, 12:13 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMeneer Bungel schreef:
...... Of was het echt bedoeld als een burgemeester die wel oprechte intenties heeft, maar helaas geen enkel moreel besef? ....
Ik denk deze.
Film was een tegenvaller maar die rol van Al Pacino deed me denken aan de burgemeester in tv series The Wire. Wie weet, hadden ze hier aan zitten denken toen ze The Wire tien jaar later aan het maken waren?