134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.932 berichten | 4.931.655 stemmen

locatie: Films » The Collector (2009) » Info

Horror / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Marcus Dunstan
met Josh Stewart, Madeline Zima en Robert Wisdom

Ex-oplichter Arkin (Josh Stewart) is wanhopig op zoek naar geld om zijn vrouw af te betalen, zodat ze de stad niet verlaat met hun dochter. Als hij inbreekt in het huis op het platteland van zijn rijke baas, komt hij erachter dat de familie wordt vastgehouden door een gemaskerde moordenaar, die het huis vol boobytraps heeft gezet.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2011, 11:48 uur
witboek schreef:
606 schreef:

Als je alleen bloed wilt zien dan en martelingen *:)* Maar ik vind dat een horrorfilm spannend moeten zijn en niet voorspelbaar.
Dan is die 0,5 toch wel erg laag vind je niet.
Als het alleen maar om het spannend zijn gaat.
Er zijn tal van sterke punten in de film.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2011, 11:49 uur
606 schreef:
witboek schreef:
Dan is die 0,5 toch wel erg laag vind je niet.
Als het alleen maar om het spannend zijn gaat.
Er zijn tal van sterke punten in de film.

05 is laag dus een verhoging tot 1

Promoot je soms die film??

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Bone Collector (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Bone Collector (€ 13,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Collector (€ 13,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2012, 21:06 uur
spannende film
had er niet zo veel van verwacht maar boeide van begin tot einde.
had nog nooit gehoord van josh stewart maar moet zeggen deed het niet slecht in de film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2012, 21:55 uur
holy shit wat een wreed (letterlijk en figuurlijk goeie horrorfilm.
mischien beter als saw alleen jigsaw had een (niet altijd zuivere) motief,
deze slasher,... geen idee
hoe dan ook hou je van de next gen horror films,..KIJKEN! >:D

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2012, 13:23 uur
Uitermate fijne ontdekking.

Soms kom je een horrorwerkje tegen dat je liefde voor het genre een beetje doet heropleven. Regisseurs en schrijvers die weten dat clichés er niet voor niks zijn, maar genoeg verstand van zaken hebben om er bedachtzaam mee om te springen, en die bovendien weten dat sfeer alles is.

Nog niet zo heel erg lang geleden bracht Aja met Haute Tension een film die een perfecte balans toonde tussen gestileerde gore en nagelbijtende spanning. Net als The Collector herbergde ook die film een kat-en-muisspel dat vrij eenvoudig van opzet was maar (juist daarom) erg effectief.

The Collector oogt wat minder esthetisch dan Haute Tension, en lijkt in de vormgeving, met name qua editing, meer op de Saw-reeks. Hij heeft echter op beide een streepje voor als het gaat om de soundtrack. Een pulserende klankband waarin (eenmaal zelfs letterlijk) een hartslag resoneert, maar waar ook bestaande nummers (zoals Bela Lugosi's dead) goed ingezet worden; met een zichtbaar gevoel voor timing sluit hetgeen je hoort aan bij wat je ziet, zowel qua sfeer als cadans. Erg knap gedaan.

Hoofdrolspeler Stewart heeft een goeie kop en levert een degelijke rol als Arkin. Het ontbreekt de overige acteurs een beetje aan talent, maar storend wordt het nergens. Daarvoor leunt de film teveel op audiovisuele middelen, die effectief genoeg zijn om de aandacht af te leiden van de matige prestatie van met name Zima.

Laatste puntje is dat de methodiek van de moordenaar mij wat omslachtig of in ieder geval erg uitvoerig overkwam om compleet geloofwaardig te zijn. Het is, net als het gebrek aan acteertalent, al snel vergeven omdat de regisseur weet waar het in dit genre om draait, en dat meer dan goed genoeg uitvoert.

Dikke 4*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2012, 23:53 uur
Een tip van rep_Robert.

The Collector heeft mij aangenaam verrast. De spanning in deze film ligt namelijk erg hoog waardoor je je als kijker nooit echt verveelt. Er komt erg veel gore en bloed in de film voor en er zijn ook wat aardige boobytraps. Er is zeker ook sprake van een claustrofobische sfeer die medemogelijk wordt gemaakt door de schitterende soundtrack. 3,5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2012, 18:12 uur
Je zou in eerste instantie denken dat dit weer om een B-film zou gaan maar dat viel na het zien toch best reuze mee. Het verhaal was natuurlijk weer iewat standaard, maar toch weet The Collector de horrorfan een hoop te bieden en is het gore flink aanwezig en zijn de onknopingen en de fraaie boobytraps mooi op zijn plaats. Ook wil de film nog vaak best nagelbijtend worden. Ook Josh Steward vond ik schitterend zijn rol doen en het verdere acteerwerk kwam zeker goed uit de verf. De boobytraps zagen er zeer gelikt uit en waren nog best wel orgineel te noemen. Het plot heeft ook veel verschillende knopen en pakt nog best hier en daar verrassend uit. Ook de moordenaar was lekker ziek. Het sfeertje is ook lekker donker, claustrofobisch en smerig.

Je zou je haast afvragen waarom ze deze hebben overgeslagen in de bioscoop. Dit is nog zeker wel kwaliteit vind ik, zeker voor gore/horror liefhebbers.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2012, 13:26 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Erg goeie film.

Ik had hem al is een keer eerder gezien maar ik kon me er niks meer van herherinneren.
Dus ik ben hem gister nog maar is wezen kijken en het was echt een heerlijke horror film
Er zit genoeg gore in en een goeie sfeer en lekker spannend.
Het enige wat ik een beetje jammer vond is dat je: aan het eind van de film nog steeds niet weet wie die killer (the collector) is.

Verder was het zeker een hele leuke horror film.
zeker 4,0* waard