132.191 gebruikers | 82.804 films | 30.189 regisseurs | 3.421.272 berichten | 4.774.766 stemmen

locatie: Films » Carlito's Way (1993) » Info

Misdaad / Drama
145 minuten

geregisseerd door Brian De Palma
met Al Pacino, Sean Penn en Penelope Ann Miller

Dankzij het grote vakmanschap van zijn advocaat Kleinfeld, komt de harde crimineel Carlito Brigante na een aantal jaren in de gevangenis te hebben gezeten vrij. Deze keer is Carlito vastbesloten op het rechte pad te blijven. Hij wil zich terugtrekken op de Bahama's met zijn grote liefde Gail en de kost verdienen met het verhuren van auto's. De corrupte Kleinfeld wil hem wel helpen. Hij heeft een klusje waarmee Carlito een leuk startkapitaal kan verdienen. Hij noemt het slechts een kleine gunst, uit loyaliteit voor bewezen diensten. Maar als Carlito iets geleerd heeft uit het verleden, dan is het wel dat loyaliteit dodelijker is dan een kogel.

Deze film staat op nummer 90 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2011, 11:48 uur
Prima misdaadfilm, maar op de lange termijn toch eentje die wat in de vergetelheid zal geraken denk ik. Naast het soms matige acteerwerk (met uizondering van de Pacino en Penn) en de lengte gebeurt er vooral weinig memorabels. Enkele aardige actiescènes en hoofdrolspelers die op dreef zijn, doen niet verhullen dat het plot zelf niet bijster veel voorstelt. Best vermakelijk dus, maar het feit dat elke degelijk De Palma misdaaddrama een klassieker is, kan ik niet zo bij.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 november 2011, 23:52 uur
Bij vlagen spannende gangsterfilm met prima acteerwerk van Pacino, Penn en Miller, maar toch een stuk minder dan een aantal andere films van De Palma. Jammer dat je na dertig seconden al weet hoe het verhaal afloopt, alsof je eerst de laatste bladzijde gelezen hebt. Film had daarom best minder lang kunnen zijn.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Carlito's Way (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Carlito's Way (€ 15,99)
gratis verzending

Carlito's Way (€ 15,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2011, 13:06 uur
Carlito’s Way is een geweldig misdaaddrama wat veel beter is dan ik vooraf had verwacht. Al Pacino is de absolute ster van de film. Wat kan die man acteren, meesterlijk! Hij is het die Carlito’s Way draagt en maakt tot wat het is. Geloofwaardigheid ten top! Verder is het verhaal erg leuk uitgewerkt op een redelijk originele manier. De film verveelt geen moment, het gaat van de ene naar de andere leuke spannende scene waardoor het tempo er goed in zit. Daarnaast vond ik de muziek erg goed en van veel toegevoegde waarde. Minpunt vond ik de allerlaatste scene. Ik vond het op deze manier niet nodig en toch een anti-climax. Verder behoort deze Carlito’s Way absoluut tot de betere misdaadfilms! 4,5*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 15:40 uur

Tijd voor The Untouchables ^O^

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 16:00 uur
Badalamenti schreef:

Tijd voor The Untouchables ^O^

Meteen toegevoegd op de lijst met films die ik zeer binnenkort ga kijken! Hopelijk is The Untouchables van hetzelfde niveau of zelfs beter dan Carlito´s way :)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 16:21 uur
Badalamenti schreef:

Untouchables is een prima gangsterfilm maar toch heel anders dan Carlito's Way. Untouchables heeft iets meer blockbuster gehalte... wel enkele fantastische scènes.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 16:48 uur
Filmkriebel schreef:
MatthijsGr00t schreef:

Beide films hebben wel één constante : de ronduit meesterlijke regie van De Palma
En enkele fantastische scenes is een behoorlijk understatement :)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 16:55 uur
Ik moet echt nodig meer gaan zien van De Palma want heb pas twee films van De Palma gezien en beide erg hoog beoordeeld. Het is me onduidelijk waarom ik zo weinig van hem heb gezien maar daar ga ik op korte termijn verandering in brengen, te beginnen bij The Untouchables. Dat het een wat hoger blockbuster gehalte heeft kan een nadeel zijn maar hoeft uiteraard niet. Jammer dat Al Pacino daar niet in meespeelt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 21:57 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Het was laatst een Pacino-avondje voor mij met eerst Heat en daarna Carlito's Way. Nu was ik wel benieuwd naar die eerste titel maar dit leek mij wat minder, en nu ik ze beide gezien heb kan ik zeggen dat Heat inderdaad wat beter is maar dat scheelt nog niet eens zoveel. Nou is Heat wellicht wel een van de beste misdaad films out there, Carlito's Way heeft mij verrast. De film begint niet erg bijzonder maar het word al snel leuk en tegen het einde aan word het zelfs erg spannend en werd ik toch benieuwd hoe het af zou lopen met de personages. Dat is niet gek want zowel Al Pacino als Sean Penn zijn ongelovelijk goed bezig. Woorden schieten te kort, zou ik bijna zeggen :P Van Pacino had ik eigenlijk niets anders verwacht. Hij heeft swag, een goed accent en kan zich als geen ander in een rol plaatsen. Ik vraag me soms af hoeveel slechter de films waarin hij speelt zouden zijn geweest zonder hem aan het roer. Een van de beste acteurs die er zijn. Sean Penn doet hier echter niet aan onder in deze film. Ik had hem eerst niet eens herkend maar wat kan die kerel acteren zeg! Fantastisch.

Behoorlijk indrukwekkende film dus. Je leeft mee met Carlito. Hij probeert een eerlijke burger te worden maar komt, zoals hij zelf vaak aangeeft, telkens weer terecht in het criminele circuit waarin hij vroeger zo'n grote rol speelde. Kleinfeld is duidelijk een vuilak die volledig dankzij eigen toedoen in een gangster veranderd. Hij kan er echter totaal niet mee omgaan en raakt in de problemen met de mafia wat je als kijker alleen maar terecht kunt vinden. Een koekje van eigen deeg O-)

Maar dat komt dus omdat Pacino en Penn zo ontzettend overtuigend overkomen _O_