134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.932 berichten | 4.931.653 stemmen

locatie: Films » Zhang Wu Shuang (2009) » Info

Actie
90 minuten

geregisseerd door Xin Xin Xiong
met Siu-Fai Cheung, Kane Kosugi en Sam Lee

Yiyi is een vrouwelijke bodyguard die werkt voor de rijke Mr. He. Als haar werkgever en zijn vrouw worden ontvoerd, stelt Yiyi alles in het werk om hen te bevrijden. Tijdens haar zoektocht naar haar werkgever, komt ze in verschillende gevechten terecht. Wat Yiyi niet weet is dat ze 'bewust' in deze positie is geplaatst. Haar gevechten worden namelijk gefilmd en live uitgezonden via internet. Een heus syndicaat zit achter de ontvoering en verdient geld aan mensen die gokken over de uitkomst van haar gevechten.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juni 2009, 5:00 uur
Zhang Wu Shuang zal vanaf 9 juli te zien zijn in Pathé Arena in Amsterdam, Pathé Spuimarkt in Den Haag en Pathé de Kuip in Rotterdam

En in België kan je terecht in de Kinepolis bioscopen te Antwerpen en Brussel.

Zie poster voor meer info.

Bron

Mr_White
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juli 2009, 16:24 uur
Redelijk. De gevechten zijn behoorlijk goed maar de montage is bij vlagen irritant en onnodig flashy. Het verhaal is zo nietszeggend als het maar kan, maar waar de meeste filmmakers daar ook niet moeilijk over doen (denk aan de Tony Jaa films), blijft men hier maar twists en ontwikkelingen doorvoeren die onnodig zijn en alleen maar afleiden van datgene waar de film het van moet hebben, het knokken. Zoals ik al zei, de gevechten zijn gewoon goed en daarvoor is de film best wel een keer het kijken waard.

Overigens vind ik het opvallend dat deze film zo snel hier uitkomt. Beifilms heeft schijnbaar met dit soort releases de Bollywood-markt in Nederland open getrokken, hopelijk kunnen ze dit herhalen met de Hong Kong/Thaise vechtfilm.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 november 2009, 9:58 uur
Genrefilm.

En nog een échte ook. Wie niet veel met martial arts heeft blijft beter weg. De filler is slecht en saai, gelukkig zijn de gevechten mooi gespreid en duurt het nooit echt lang voor er weer lekker gevochten wordt.

Buiten de gevechten biedt de film weinig tot niks, maar de gevechten zelf zijn wel om te genieten. Sterke choreografie en goed snel uitgevoerd. Ook de uitvergrootte sound effects zijn lollig.

Weet waar je aan begint voor je de film gaat kijken. Doet denken aan een update van de late jaren 80 HK actie films. Dat waren niet de beste, maar de actie hier is in ieder geval veel hoogstaander.

Kleine 4* en een uitgebreide review

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 augustus 2010, 18:52 uur
Leuke knok-film. De gevechten zijn het enige wat deze film overeind houden, maar daar zijn er dan ook meer dan genoeg van en van degelijke kwaliteit.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2010, 4:41 uur
Nomak schreef:

En in België kan je terecht in de Kinepolis bioscopen te Antwerpen en Brussel.

Zie poster voor meer info.

Bron

Weet je toevallig ook of het een dvd-release krijgt hier?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2010, 13:33 uur
Helaas, geen idee.