134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.926 berichten | 4.931.615 stemmen

Quest for Camelot (1998)

Animatie / Avontuur
85 minuten

geregisseerd door Frederik Du Chau
met de stemmen van Jessalyn Gilsig, Pierce Brosnan en Gary Oldman

Het pittige tienermeisje Kayley beantwoordt de lokroep van het avontuur wanneer de boosaardige ridder Ruber het legendarische zwaard Excalibur van Koning Arthur steelt. Met de hulp van Garrett, een blinde schidknaap, begint Kayley aan een zoektocht om het zwaard te heroveren en haar geliefde koninkrijk van de ondergang te redden. Op hun tocht ontmoeten de twee een vreemd schepsel: Devon & Cornwall. Met z'n allen gaan ze op zoek naar het zwaard en moeten ze op hun weg heel wat gevaren ondergaan.

gebruiker
bericht

TVGids
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2004, 14:58 uur
K*T liedjes saaie personages . Alleen die draak zorgt nog wel voor de nodige humor. ** sterren

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2006, 17:27 uur
de drama is slecht, maar de humor en ruber zijn nog wel leuk. 3,5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2006, 18:59 uur
Ongelovelijk dat ik hier nog niet op heb gestemd. Was samen met 'Anastasia' en 'Duimelijntje' mijn favoriete niet-Disney tekenfilm.
Het verhaal is een erg leuke variant op het verhaal van King Arthur en Excalibur. Met leuke wendingen en fijne bijpersonages is 'Het Magische Zwaard' een goede animatiefilm, met een leuke slechterik en een leuk einde. Zeker de moeite waard en mooi getekend. Alleen de Nederlandse stemmen zijn verschrikkelijk. Verder een topper uit de Warner Bros Animatie studio's.

4.0

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2006, 19:01 uur
Angrod_Pallanén schreef:

4.0

Volledig mee eens. Deze zou gerust naast de betere Disney's kunnen staan. Die 2 draken _O^

-Ik zit al 500 jaar aan jou vast!
-Nee maar, je kan al tellen!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 oktober 2006, 12:06 uur
Ik ben echt dól op deze film, zolang ik me kan herrineren al zelfs.
Leuke muziek, leuk getekend, en leuke humor!

4,5

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2006, 13:48 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De laatste keer dat ik hem zag was ik ongeveer 8. Maar de liedjes, (veel) grapjes, verhaal kende ik allemaal gewoon nog. Ik had me gisteren gewoon evenveel vermaakt als toen ik kind was. Die 3,5 gaf ik omdat ik dacht dat ik het nu wel minder zou vinden, maar dat blijkt dus niet zo. De film heeft iets aantrekelijks waardoor ik het graag wil zien. Misschien herkijk ik hem wel in minder dan 2 weken.

Ok niet ieder liedje was geweldig, maar somige heb ik nu al een tijdje in mijn hoofd gehad.

Ruber is nu een van mijn favorieten Bad-Guys geworden. Gewoon een gespierde, zwart & rood middeleeuws gekleden man met lef. Als de draken komen ramt hij ze gewoon met ze bloten handen weg.
Ruber zei ook iets waar ik erg hard om moest lachen. (Bij het begin van zijn eerste liedje)
-Ik heb genoeg van al die vrede en.. STILTE!! Gevoel voor humor! Daar hou ik nou echt van! _O_

Verhoog hem naar 4 sterren. En het is inderdaad mooi getekend. Niet manga of cartoon of zoiets.

4 sterren!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 april 2007, 21:53 uur
Zo'n laag gemiddelde voor deze film :o!!! Kan het amper geloven :(. Laat je niet afschrikken van het gemiddelde want deze film heeft goede humor, goed inneengestoken ook. Echt 1 van de meest onderschatte animatiefilms. Echt jammer van het gemiddelde :(. 4**** ^O^!!! (begrijp mij niet verkeerd dit is mijn mening)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2007, 12:37 uur
Aardige film, maar een beetje teveel liedjes naar mijn smaak. Voorlopig 3 sterren, maar dat zou nog kunnen stijgen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 april 2008, 20:19 uur
Verhoogd naar 4,5. Heb deze 50 keer gezien en nog steeds blijft het goed. Nog nooit een film zovaak kunnen kijken, dat een klein duwtje erbij verdiend. Daarnaast is deze naar mijn mening ook erg ondergewaardeerd... Het heeft erg mooie liedjes (Vaders Vlucht, Één Dracht Maakt Macht bvb), goede personages (2-koppige draak, Ruber en Garret bvb) en het is getekend. Kan het vergelijken met het niveau van Disney. Alleen wat hier slecht aan is is dat het vooral voor de jonge kijker is (dan vast ook de reden is van het lagen gemiddelde). Disney daarintegen weet ook volwassenen te amusemeren.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 augustus 2008, 10:38 uur
leuke film, zeker onder gewaardeerd!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 augustus 2008, 11:24 uur
Yes! Het gemiddelde is boven de 3 gekomen, geen 2,57 meer :D ! Wat deze ook verdiend.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2008, 18:38 uur
Vandaag de originele versie in bezit gekregen.
Zoals verwacht is dit een film waarvan de Nederlandse versie stukken beter is als originele. Hoe alles is ingesproken, verschilt enorm. Het grootste verschil was nog wel Ruber.
Marc Meersman, de Nederlandse stem voor Ruber is één van mijn all-time favorieten prestaties op voice-acting gebied. Alleenal hoe hij "Zilveren Vleugels.." zegt, maakt miij keer op keer aan het lachen. De brute klank van zijn stem maakt hem humoristisch en een dreiging. Terwijl Gary Oldman dat niet heeft. Bij hem klinkt Ruber totaal anders, en niet zo speciaal.

Wat in de originele duidelijk wel beter was als de Nederlandse is het liedje "The Prayer" gezongen door Celine Dion. Celine heeft zo'n prachtige stem, dat zelfs stomme liedjes mooi kunnen worden.

Tja originele zou ik 3,5 geven. Nederlandse een twijvelachtige 4,5*. MMhhh..... de 4,5 blijft :P

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2008, 21:57 uur
geweldige film,
een van de weinige niet-disney films waarvan de titel me bijbleef (waardoor het dus gemakkelijker was om hem op te sporen)
mooi getekend, leuke personages en mooie liedjes

kortom

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2009, 12:50 uur
Zeker ondergewaardeerd, maar het is geen superfilm wat ik vaak wel bij Disney heb.
Toch wel een aardig verhaal, niet super getekend maar wel netjes gedaan. Zit wel leuke humor in en ook de liedjes zijn aardig. Vind de Nederlandse versie beter dan de Engelse en wat ik vooral een pluspunt vind is dat er niet echt een motto in zit, terwijl het wel een 'helden'verhaal is.

Goed gedaan!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2009, 15:40 uur
eindelijk in de hoofdrol:P
iemand die ook kayley heet:D
haha
ik vind deze film echt iets om te verfilmen als een personage film.
Echt super leuke film! ik heb hem vroeger heel vaak gekeken toen ik ong 8/9 jaar was, en laatst weer eens.
Ik vind het nog steeds een leuke film... je word er eigenlijk niet te oud voor, want m'n vader keek ook gewoon mee.
dus mensen zeik niet en anders geef geen reactie;)

xje

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 maart 2009, 11:34 uur
Zoals gezecht vond ik de originele versie zwaar tegenvallen tegenover de Nederlandse. Zojuist heb ik het Magische Zwaard: Op Zoek Naar Camelot voor de 5e keer in 1 jaar gezien, wat voor mij heel veel is.

Erg ondergewaardeerd. Om te beginnen met de liedjes. Ik heb zelden films gezien die zoveel steengoeie liedjes bevat. Mijn Vaders Vlucht, Treed Dat Brengt Kracht, Ik Ben Alleen, Moeders Hoop, Hier in de Nacht en natuurlijk Als Ik Jou Maar Niet Had :D
Daarnaast is de gecomponeerde muziek ook goed. Sluit mooi aan bij de film.

De animatie is ook goed. Wel is het zo dat als je de film op pauze zet je soms de raarste gezichten kunt zien. Maar eenmaal de frames achter elkaar geplakt zoet het er goed uit.

De film zit boordevol goeie humor, goeie personages, steengoeie liedjes en de weergaloze voice-acting presentatie van Marc Meersman die Ruber inspreekt _O_ Hij is dondersgoed, veel beter als Gary Oldman.

Dit is mijn meest geziende film en één van mijn favorieten animatiefilms. Krijgt een dikke 4,5*!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 oktober 2009, 16:11 uur
Echt grappige film.

Lekker voor de zondagmiddag!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 oktober 2009, 17:49 uur
Matigjes.

In het Nederlands mis je sowieso al de stemmen van twee Monty Python leden, maar ik betwijfel of zij de clichematige dialogen, liedjes en het verhaal zouden kunnen doen vergeten. Matige characterontwikkeling kan ik over het algemeen nog wel vergeven bij dit soort films, maar hier was het wel heel standaard.

Goed, de animaties waren redelijk en de film was al met al toch onderhoudend.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 19:13 uur
Nostalgia Critic gaat dit aanstaande woensdag reviewen. Helaas..... hij gaat het waarschijnelijk helemaal afzeiken, maar ik ben gewoon te benieuwd wat ie gaat zeggen. Het is vooral vreselijk om al die kritiek comments op Thatguywiththeglasses te lezen. Serieus elke comment stond dat ze medelij met hem hadden dat ie dit moet reviewen. Kom op jonge. We hebben het over Quest for Camelot. Deze film is awesome en verdiend al die afzeiking niet alsof het en flop film is. Als ze dit allemaal slecht vinden moeten ze wat beter opletten.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 13:13 uur
The Critic heeft inderdaad gesproken. Als kind zou ik wellicht van deze film hebben genoten maar als ik op the Critic af kan gaan zou ik het nu een afschuwelijk stuk tijdverspilling vinden. Film Kaza, ik ben erg benieuwd wat je van de review vindt.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 21:32 uur
film_kaza schreef:
Nou, ik dacht eerst dat Anastacia een Disney rip-off was maar dit slaat alles, hoor. Ik denk juist dat Doug goed heeft opgelet en dat geen lading zeik groot genoeg is.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2010, 11:54 uur
G-E-W-E-L-D-I-G-E film! Ik heb hem al sinds 1998 en het blijft een van mijn favorieten. In het Engels wil ik hem graag zien om te vergelijken. Ik blijf in een deuk liggen als ik de film zie echt een topper! En idd Devon en Cornwall zijn geniaal met heerlijke opmerkingen.

Leon17
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juni 2011, 17:04 uur