134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.926 berichten | 4.931.613 stemmen

Clash of the Titans (2010)

Clash of the Titans (2010)
1619 stemmen | gemiddelde 2,83
mijn stem:
12 jaar geweld angstVerenigde Staten
Actie / Fantasy
106 minuten

geregisseerd door Louis Leterrier
met Sam Worthington, Liam Neeson en Ralph Fiennes

Geboren als een god, maar opgevoed als een mens probeert Perseus (Sam Worthington) hulpeloos zijn familie te redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Perseus biedt zich vrijwillig aan om deel te nemen aan een levensgevaarlijke missie om Hades te vermoorden, voordat die de macht van Zeus (Liam Neeson) kan grijpen, om zo de aarde in een hel te laten veranderen en prinses Andromeda (Alexa Davalos) van haar leven te beroven. Bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids leidt de missie Perseus en zijn groep strijders op een gevaarlijke reis diep de verboden wereld in. Daar moeten ze vechten tegen heidense demonen en andere beesten die geen gevaar vrezen. Perseus zal zijn bestaan en zijn macht als die van een god moeten accepteren en zijn eigen lot moeten creëren, wil hij het uiteindelijk gaan redden...

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2012, 16:35 uur
topfilm. zeer vermakelijk en spannend!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 22:05 uur
Iets beter dan ik verwacht had.
Maar dat wil nog niet zeggen dat ik het een geslaagde film zou vinden.

Sommige CGI effecten zijn oké, andere weer niet, en plaatselijk is het veel teveel van het goede.
Als voorbeeld noem ik de scènes met de Medusa.
De versie uit 1981 kwam met veel minder toe, en het werkte voor mij beter.

De cast kan mij niet overtuigen, met uitzondering van Mads Mikkelsen, die speelt de rest gewoon helemaal van het scherm.
Gemma Arterton is leuk.

De grootste miscast vind ik Worthington.
Die man heeft geen greintje uitstraling (in deze film tenminste)
Het lijkt wel alsof de regisseur hem volledig genegeerd heeft.
Wat een ramp is me dat.
Met een betere acteur in de rol van Perseus zou deze film aan kracht hebben gewonnen.

Ik ben benieuwd hoe het vervolg gaat zijn, ik laat me verrassen, maar met dezelfde hoofdrolspeler moet de rest van de film wel erg veel beter worden dan deze om mij echt te kunnen overtuigen.

De versie uit 1981 blijft wel duidelijk mijn favoriet, ondanks de met grote sprongen vooruitgeschreden technieken.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Clash Of The Titans (2010) (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Clash Of The Titans (1981) (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Clash of the Titans (1981) (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2012, 22:29 uur
ik heb me nog best redelijk vermaakt, ik had niet verwacht dat het grafisch er nog zo uit zou zien, na enkele voor stukjes, vooral in de onderwereld en het gevecht met de kraken vond ik best aardig. verder waren de karakters allemaal wel heel simpel, en worden deze niet echt uitgediept. maar zal ook wrath of the titans een kans geven:)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2012, 12:19 uur
deze film was echt over te spreken maar het heeft net als elke film ook een nadeel bijv. is in film wordt echt tv veel gesporken en zie ik minder actie warom het van mij een 4 ster krijgt is om dat het gewoon weg een pratchige decor heeft echt groot respcet voor de mesnen die daar bezig mee waren je wordt gewoon meegesleept maar een vijf helaas net niet om dat het gewoon weg aan bepaalde eisen van een film niet voldoet maar het is wel zeker de moeite waard om er naar te gaan kijken :) ;)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2012, 14:00 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Deze film viel me alles mee. Aangezien ik redelijk interesse heb voor Griekse en Romeinse goden leek dit me een film die me wel zou kunnen bekoren. Toen ik de score zag en wat recensies las was er van dat optimisme weinig over. Toch maar gewaagd en het heeft me zeker niet teleurgesteld!

Jammer dat Sam Worthington me voor geen meter overtuigd heeft. Waar ik me aan stoorde was dat hij constant enorm chagrijnig en boos van zich af keek. Vond het een beetje overacting.
Ralph Fiennes vond ik dan wel erg goed als Hades, Neeson als Zeus kon me ook niet bekoren eigenlijk.
De actie zag er zeer strak uit en gelukkig bleef ons als kijker een lang gevecht tussen Perseus en de Kraken bespaard. De strijd tegen Hades viel me toch een beetje tegen.

Al met al heb ik me prima vermaakt en ga ik me zeker aan het vervolg wagen!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2012, 18:17 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Had niet zulke beste verhalen over deze film gehoord maar het viel gelukkig nogal mee. Eigenlijk gewoon zeer vermakelijk zelfs en ook goede SE. Wel een paar Hollywood momentjes en het acteerwerk (idd vnml van Perseus en Zeus) was ook niet geweldig maar kon er net mee door. Als je een beetje geinteresseerd bent in de Griekse Mythologie, of bijv God of War gespeeld hebt herken je een hoop dingen (Pegasus, Medusa etc.). Eigenlijk kende ik alleen de Djinn niet, maar dit waren toch ook wel coole wezens. 3.5* en nu deze week op naar Wrath in de bios!

Overigens is een vloek vd eeuwige jeugd terwijl je gewoon dood kan gaan niet echt een logische vloek he :P

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2012, 22:17 uur
erg goede film in mijn ogen. heb er zeker van genoten

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2012, 23:38 uur
Redelijke film om te zien, had veel erger verwacht aangezien de vele negatieve reacties, dus ging ook met lage verwachtingen kijken, zodat het nooit tegen zou kunnen vallen. Integendeel, deze film heeft me juist wel weten te vermaken.

Het verhaal is op zich goed, alleen het lijkt wat te simpel uitgevoerd worden. Alles gaat precies goed, en het gaat wel erg snel in mijn ogen allemaal.

Veder vind ik af en toe dat het decor, voorral het gedeelte van Zeus, zit samen met al die andere, komt wat goedkoop over voor mij, evenals soms de visueel effects, jammer aangezien ik dacht dat de film toch wel een behoorlijk budget had?

Voor de rest is er niks mis met de film, en leuk om een keer gezien te hebben, dus laat je niet weerhouden door alle negatieve reacties over de film.

cijfer: 3.5*

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2012, 9:12 uur
dit is een film die zeker voor het herhaling vatbaar is

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2012, 19:12 uur
Niet zo slecht als ik dacht maar al met al toch redelijk matig.
De held komt totaal niet uit de verf en de monsters deden me weinig. Met name de Kraken leed aan de Godzilla-paradox: als monsters te groot zijn worden ze vreemd genoeg minder indrukwekkend.

De goden werden inspiratieloos geportretteerd en hadden rare pakjes die kennelijk hun onsterfelijkheid moesten aantonen (en kunnen die goden niet een keer een fijne bank toveren of zo, dat staan in een kring altijd).

Maar als je niet te veel nadenkt en je niet stoort aan de vele fouten prima film om avondje mee te vullen en hem daarna weer te vergeten.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 18:59 uur
Vond m best aardig. Als je van dit genre houdt is het gewoon een leuke film om naar te kijken. Film is best wel mooi gemaakt. Vind het alleen jammer dat het 'monstergehalte' zo hoog was. Je hoopt als je zo'n film kijkt toch wel op een beetje dat er een kern van waarheid in zat over hoe het vroeger is gebeurd.. dit lijkt me onwaarschijnlijk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 18:44 uur
Kern van waarheid? Enige waar je dan naar kunt kijken is de kostuums, decors hoe de boten eruit zien etc. Griekse mythologie gaat altijd over goden en monsters, dus daar zit weinig waarheid bij verder.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2012, 0:28 uur
Zeg jij ! ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2012, 17:58 uur
Ik ben een soort van Elrond en was erbij 3000 jaar geleden ;)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 19:10 uur
Lekker filmpje, gezien in de bios

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 3:02 uur
Hmm had er echt veel beter van verwacht..en als Griekse mythologie liefhebber vind ik het toch een beetje jammer dat er nog weinig van de mythologie klopt in deze film..