134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.926 berichten | 4.931.612 stemmen

locatie: Films » Black Death (2010) » Info

Avontuur / Drama
102 minuten

geregisseerd door Christopher Smith
met Eddie Redmayne, Sean Bean en Carice van Houten

Het Middeleeuwse Engeland wordt geteisterd door de pest. Lijken liggen bij honderden verspreid en het land is ondergedompeld in chaos. De kerk verliest zijn greep op de bevolking, bij wie de angst overheerst. Er is echter een dorp dat vooralsnog gespaard lijkt te blijven voor de ziekte. Het is veraf gelegen, omringd door moeras. Er wordt gefluisterd dat het dorp geleid wordt door een tovenares. Deze Langiva (Carice van Houten) zou doden weer tot leven kunnen wekken. De gevreesde ridder Ulrich (Sean Bean) krijgt van de kerk de opdracht deze geruchten te onderzoeken. Als gids neemt hij de jonge monnik Osmund (Eddie Redmayne) mee, die hem en zijn bende huurlingen als gezant van God veilig door het moerasland naar het dorp moet leiden. De reis is vol gevaren, maar pas in het dorp zelf stuiten ze op de ultieme gruwel.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 15:02 uur
1080P is tot heden de beste kwaliteit die je kunt krijgen. Ik vind het wel altijd grappig als ik berichten lees van een bepaald persoon die vrijwel alle films heeft bekeken via Film 1 en dan bij iedere film aangeeft "mooie HD kwaliteit" terwijl Film 1 als hoogste kwaliteit 1080i (HD ready) heeft en regelmatig is het ook nog gewoon opgewaardeerde DVD kwaliteit (zoals DVD spelers met een HDMI uitgang) _O^

Alles onder 1080P is gewoon HD-ready kwaliteit en niet meer.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 oktober 2011, 23:02 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Dat moet pijnlijk zijn geweest voor Osmund toen hij erachter kwam dat hij bedrogen was , en dat hij dat meisje zelf had vermoord. Maar goed hoe stom kun je zijn om dat te geloven, juist een monnik zou toch niet in zulk soort dingen trappen?

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Black Death (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Black Death (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Black Death (€ 10,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2011, 19:39 uur
'k vond hem ook niet mis. 'k had gedacht dat het meer een actievolle film ging zijn, maar dit was niet meteen het geval. Een echte horrorfilm vond 'k het ook niet, maar hij moest het inderdaad meer hebben van de sfeer.
De cast deed het niet slecht: Carice van Houten heeft gelukkig haar Nederlandse tongval laten varen.
Voor de rest vond 'k het wel een puike film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 november 2011, 3:02 uur
Niet slecht....

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2011, 23:49 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een herhaling van bestaande Middeleeuwse werken zonder een echt origineler verloop. Hoe lager de rang van een ridder des te eerder hij sneuvelt en zo kun je het hele boeltje al voor een groot gedeelte voorspellen. Het vermoeden dat ik had wanneer de jongen vertrok met zijn beschermers bleek dus te kloppen en afgezien van een goede performance is ook zijn onderdeel van het verhaal evenmin indrukwekkend. Sean Bean is altijd wel degelijk maar ik vind het niet erg slim om hem in zo'n ouderwets harnas te gieten want je wordt stiekem steeds herinnert aan The Lord of the Rings en ik denk dat menig andere acteur deze rol ook gemakkelijk had kunnen vervullen. Eenmaal op reis is er niet gigantisch veel te ontdekken, we komen in een willekeurig dorp terecht waar alle inwoners atheïst blijken te zijn en dat is dan ook het voornamelijkste waar onze helden mee geconfronteerd worden. Het vriendinnetje van Osmund blijft vooral op de achtergrond en ondanks haar onzekere toekomst is deze zijtak niet erg veelbelovend. Verder vond ik het vreemd dat Swire werd opgehangen terwijl het andere slachtoffer een simpele messensteek in ontvangst mocht nemen en de keuze van Osmund om Averill 'uit haar lijden te verlossen' vond ik iets te overhaast.
De overige producties van Christopher Smith voelden vrij authentiek aan en daardoor ben ik helaas teleurgesteld met deze magere voorstelling.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2011, 1:44 uur
Begin van de film vond ik wel hoopvol, mooie beelden en een goede sfeer! Maar helaas zakte de film later in en naar het einde toe werd het zelfs een beetje absurd en afgerafeld. Maar wat was Carice van Houten vreselijk! Nog erger dan ik had gedacht! Niet alleen vanwege haar engels, maar vooral omdat ze de rol totaal niet kon dragen, erg jammer!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2011, 15:43 uur
Theunissen schreef:

Alles onder 1080P is gewoon HD-ready kwaliteit en niet meer.

Geloof dat 720p zelfs beter is dan 1080i. Bewegende beelden zijn vloeiender bij 720p.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2011, 15:45 uur
Angelo2 schreef:
Theunissen schreef:

Ooh Reinbo was me al voor. ;)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2011, 23:07 uur
Aardige film waarin een monnik samen met een gezelschap harde ridders op zoek gaat naar een dorp dat blijkbaar imuun is voor de heersende pest. De eerste helft komt wat traag op gang, maar eenmaal in het dorp wordt de film een stuk boeiender. Het ziet er allemaal wel goed uit en het geweld is bruut en bloederig. Verder heeft de cast een behoorlijke Nederlandse inbreng in de vorm van Tygo Gernandt en Carice van Houten.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2011, 11:52 uur
John Lee Hooker schreef:

Volstrekte logica. Ze moesten hem afvoeren om bij de anderen de indruk te wekken dat ze vrij zouden zijn indien ze van hun geloof zouden stappen. Eenmaal uit het zicht werd hij opgehangen, een offerritueel was in zijn geval niet meer nodig gezien hij God had afgezworen. Trouwens zo simpel was de messteek niet, zijn hele maag werd opengereten nadat hij was gekruisigd.

John Lee Hooker schreef:
De keuze van Osmund om Averill 'uit haar lijden te verlossen' vond ik iets te overhaast.

Ja dat vinden we allemaal als nuchtere kijker. Jammer he ;)

Seifer schreef:

Juist deze naieve monnik die in een microcosmos leefde, gelooft zulke dingen. Het was ook een erg overtuigende misleiding van de "heks"[/spolier]. En zeker in de tijd waarin dit zich afspeelde.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2011, 11:57 uur
Redelijk onderhoudende film met een atheistische boodschap over de waanzin van het geloof. Nog altijd actueel en aanrader voor liefhebbers van middeleeuwse taferelen, iets wat mij meestal niet kan bekoren maar in dit geval zoetjes uitgezeten!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 16:54 uur
Goede film, zeker op zo'n saaie zondagnamiddag.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 14:20 uur
Met de pest, het middeleeuwse christendom, de middeleeuwse setting en Sean Bean als hoofdrolspeler heeft deze film heel wat aardige ingrediënten, maar de mayonaise pakt helaas niet echt. Hier zat veel meer in.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 14:22 uur
K. V. schreef:
Carice van Houten heeft gelukkig haar Nederlandse tongval laten varen.

Dat vond ik eerlijk gezegd niet. Haar Nederlandse tongval was meteen duidelijk.