Carriers (2009)

Àlex Pastor en
David Pastormet
Lou Taylor Pucci,
Chris Pine en
Piper PeraboVier jongeren rijden door de woestijn richting de kust. Ze proberen te vluchten voor een uitgebroken virus dat de hele wereld in zijn greep heeft. Vastbesloten om aan het virus te ontsnappen reizen Danny, zijn broer Brian, en hun vriendinnen Bobby en Kate zo snel als ze kunnen richting het zuidwesten van de V.S. Na vier dagen staan ze voor grote morele beslissingen. Ze ontdekken dat het virus niet de grootste vijand is, maar de duistere kant in henzelf.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 december 2010, 0:43 uurAllesbehalve origineel, maar het werkt allemaal wel.
[permalink] geplaatst op 4 januari 2011, 19:36 uurAapje81 schreef:
Sfeervolle en rustige film met degelijk acteerwerk en een interessant scenario.
Heb hier alleen maar toe te voegen dat ook de gehele setting in de film voor een prima sfeer zorgt.
2,0
[permalink] geplaatst op 10 januari 2011, 16:05 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDergelijke films (apocalyptische zombie/virus films) zijn maar om 2 redenen interessant. Hoe de besmette slachtoffers om zeep worden geholpen en hoe de overlevenden op elkaar reageren en omgaan met de nieuwe situatie. Het verhaal hier is vrij saai en de afvallers komen er vooral door een vermoeden van besmetting door de rest van de groep, uit paranoia om zelf besmet te geraken. Meer is dat niet en te weinig om te kunnen boeien.
3,0
[permalink] geplaatst op 12 januari 2011, 0:59 uurIn dit genre zou ik de al vaker hier genoemde '28 days later'' aanraden, naar mijn mening een stuk interessanter.
3,0
[permalink] geplaatst op 12 januari 2011, 2:20 uurVind 28 Days Later niet echt een beste vergelijking, puur omdat dit geen zombiefilm is. Carriers heeft een hele andere inslag en wil bovendien geen horror zijn. Anderzijds zijn er niet veel films die de recente maatschappij als zodanig aftakelend laat zien door een reden die we zelf niet in de hand hebben. Ik vind The Road hier nog het dichtst bij staan en die staat nog eens een paar niveaus boven dit filmpje bovendien.
3,5
[permalink] geplaatst op 14 januari 2011, 23:10 uurIk vond het een film die heerlijk wegkeek. Toegegeven het is niet bijster spannend en qua actie viel het ook mee. Deze film moest het vooral hebben van zijn algemene sfeer en (post-)apocaliptische sfeer. De film doet al gauw denken aan '28 days later' en 'the road'.
Deze film kijkt lekker weg op een vrijdag avond (en ik kan het weten).
2,5
[permalink] geplaatst op 17 februari 2011, 22:36 uurNormaal niet mijn gerne maar kwam hem toevallig tegen op tv vanmiddag en ik bleef maar kijken

Boeide me genoeg om deze (beetje) spannende thriller af te kijken. Wou vooral graag weten hoe ze reageerde op elkaar. Einde vond ik ook niet zo super.
2,5
[permalink] geplaatst op 10 maart 2011, 15:06 uurRoadmovieDrama met beetje horror over besmette wereld en een klein groepje overlevers, soms traag en met te weinig actie en te weinig horror.
De mondkapjes zijn belachelijk, die houden natuurlijk geen bacterieen tegen.
3,0
[permalink] geplaatst op 12 maart 2011, 12:31 uurRedelijke apocalyps-film die zo handig is al een tijdje na de uitbraak van een dodelijke epidemie te spelen, dat scheelt alvast een hoop massa-scenes.
Toch een vrij aardige low-budget-variant op The Road.
[permalink] geplaatst op 12 maart 2011, 14:41 uurwendyvortex schreef:
Toch een vrij aardige low-budget-variant op The Road.
The Road kwam later dan deze film.
Dus The Road is een big-budget-variant van Carriers...
[permalink] geplaatst op 17 april 2011, 13:33 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen paar dagen geleden bekeken, en vond het een zeer aangename film. Natuurlijk had er veel meer in kunnen zitten, maar het pakte opzich wel goed uit. Eigenlijk best veel spanning, maar natuurlijk een hoop cliche maar de voorspelbaarheid viel eigenlijk wel mee. Ik had namelijk verwacht dat de andere 2 mensen het gingen overleven, en dus de gene die het overleefd hebben het virus zouden krijgen. Dus aan de ene kant wel leuk.
Piper Perabo vind ik niet echt een waanzinnige actrice maar ze is wel de leukste van het stel, en ik ken haar eigenlijk alleen maar van standaard (romantische) komedies. Dus dat vond ik eigenlijk wel een verrassing dat ze hieraan meedeed.
Verder had de film een paar irritante momenten maar vooral onlogische. Het personage Bobby kreeg bloed op haar lijf, waardoor ze ook besmet raakte, maar ze hield dit verborgen. Maar niemand had een kapje voor zijn/haar mond en zat wel gewoon naast haar en liep ook naast haar, dus niemand kreeg het. Behalve haar vriend, die ze wel aanraakte, maar oke, de rest deed dit niet maar toch bestaat er dan een kans dat ze het ook krijgen. Ook droegen ze nooit een kapje voor hun mond in de buitenlucht, iedereen is besmet geraakt dus zou het toch ook in de buitenlucht blijven hangen en dus ook in de omgeving. Maar er word ook nooit echt uitgelegd wat er precies is gebeurd.
Verder gebeurd er ook niet heel veel, behalve dat ze willen overleven. Een paar mooie momenten, een paar ongeloofwaardige momenten en een paar spannende momenten maar meer komt er eigenlijk niet. Het was eigenlijk zo voorbij.
Maar ik heb toch genoten.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 april 2011, 21:47 uurDIt soort film is helemaal niet orgineel, en er zijn er 1000de van, maar het blijft toch o zo leuk om naar te kijken.
Leuke effects, en prima cast, maar een horror thriller zoals op de dvd cover staat zou ik het zeker niet noemen, maar gewoon een zeer goede thriller, en drama ook niet echt want het drama kwam pas na een uur en tien minuten.
Jammer dat de trailer van Carriers alles zo een beetje al laat zien, en verklapt, maar dat maakte voor mij het niet moeilijker om te blijven kijken, want zoals ik al net zei: Wat blijven deze soort filmen toch zeer leuk.
2,5
[permalink] geplaatst op 22 augustus 2011, 22:18 uurFilmen als deze zijn er bij de vleet, de ene al wat beter dan de andere (of slechter zo je wil..).
Deze is er eentje uit de middenmoot.
Ik had me er veel meer bij voorgesteld afgaande op de hoes, de film is helemaal niet gruwelijk, nergens heb je shockeffecten.
En veel logica zit er ook al niet in het verhaal, om besmetting te voorkomen loopt de ene in een hermetisch gesloten pak en de andere met een monddoekje.
Kortom: er zijn veel betere filmen die een gelijkaardig onderwerp hebben als deze.
2,0
[permalink] geplaatst op 4 december 2011, 1:20 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenRedelijk, maar ook niet meer dan dat. Het deed me allemaal teveel denken aan Cabin Fever. Bijna 1 op 1 naast elkaar te leggen. Dat Everwood-vrouwtje moest ik altijd al van kotsen en dat is nu alleen maar erger geworden. Wat een vreselijk mens is dat zeg. Hoop dat ze in het echt soms wel kan lachen, want dat heb ik haar in welke rol dan ook nog nooit zien doen. Depressiviteit straalt eraf. Ik vond het verder wel goed om te zien dat de wereld er levenloos uitzag. De momenten die als drama door moesten gaan kwamen helaas niet over en het interesseerde me dan ook weinig wie er dood ging of achter werd gelaten. Sentimentele terugkijken naar de goede oude tijd aan zee werd ik ook moe van. Dit soort films gaan mij te traag denk ik. 2 sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 4 december 2011, 19:02 uurFilm die eigenlijk best wel lekker wegkijkt, maar verder niet echt iets bijzonders doet. Thematiek heeft al wel snel een streepje voor bij mij en desolate stadsgezichten en landschappen blijven toch altijd indrukwekkend om te zien. Vraag me af of ze ooit in Nederland een soortgelijke apocalyptische film gaan maken, het lijkt me best bijzonder om uitgestorven Nederlandse steden te zien.
2,5
[permalink] geplaatst op 5 december 2011, 10:52 uurTsja, weinig interessante film. Duizend in een dozijn op het feit na dat er hier niet teveel domme vechtpartijen zijn.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 december 2011, 11:45 uurFilm was goed te kijken. Beetje voorspelbaar einde, maar desalniettemin voor mij, als apocalyptische film liefhebber, een genot om naar te kijken.
4,0
[permalink] geplaatst op 24 december 2011, 9:46 uurHerzien; ik blijf het een sterke en beklemmende film vinden. Wellicht komt dit omdat ik houd van het eind-van-de-wereld genre, maar ik vind de film goed in elkaar zitten, spannend en wel doordacht. De personages worden ondanks de korte speelduur goed neergezet en ook visueel is de film zeer aantrekkelijk.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 21:57 uur'k vond het eigenlijk geen slechte film. 'k dacht eigenlijk dat het een zombiefilm ging zijn, maar dat was hij niet. Het is een film eerder in de trant van "The Road". Het lijkt een soort tienerfilm, maar 'k vond dat er toch wat diepgang in zat (vooral naar het einde toe), het was zeker geen doordeweekse slasher. Het genre vond 'k toch eerder neigen naar drama.
Eigenlijk is het een vrij summiere verhaallijn, maar toch weet de film te boeien van begin tot einde. Voor de rest kwam het overtuigend over en het einde vond 'k ook wel goed.
"The Road" is wel veel donkerder, maar deze kon me ook wel bekoren.
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 17:48 uurjames_cameron schreef:
Ik sluit hier bij aan de film heeft zeker positieve punten, maar wil wel toevoegen dat het einde inderdaad voorspelbaar is. Verder heb ik weer nieuwe survival tips gezien, die in andere films niet bedacht zijn.
Toch is deze low-budget film doordachter dan duurdere films in post-apocalyptische genre.
Zeker een aanrader om op te zetten en te genieten.
[permalink] geplaatst op 31 maart 2012, 13:57 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNog best een vrij knappe apocalypse film, en ook weer de zoveelste in de genre, alleen ook heeft deze weer een net iets andere richting. Wat Apocalyptische sfeer betreft oogt het nog soms best goedkoop, maar de subtiliteit is er nog wel sterk in te vinden en dat is ook weer eens iets anders. Een wereld die nog niet zo helemaal naar de klote is maar er is wel iets gruwelijks mis. De hoofdrolspelers (een Macho, een Nerd en hun vriendinnen) doen het ook nog aardig maar zijn in het begin nog wel een beetje te overvrolijk voor mensen die moeten vluchten voor een virus. En dit is nou ook geen film met krankzinnigen en zombies, maar gewoon de virus zelf. Het word ook pas helemaal mooi wanneer het virus langzamerhand in het groepje begint te spelen, wat tot bikkelharde keuzes en consequenties lijd. Het einde vond ik nog wel een beetje vaag.
Maar verder is dit met een laag budget nog best gelukt.