You Were Never Lovelier (1942)

14 stemmen | gemiddelde 3,42
Komedie /
Muziek97 minuten
geregisseerd door
William A. Seitermet
Rita Hayworth,
Fred Astaire en
Adolphe MenjouDe rijke Argentijnse familie Acunas heeft de traditie dat de oudste dochters eerst trouwen. Wanneer de oudste dochter trouwt, zetten de dochters (3 en 4) Maria (2) onder druk, want zij hebben al hun lievelingen gevonden. Maar Maria heeft nog niemand gevonden van wie ze echt houdt. Eduardo Acuna, die denkt dat de mannen dezer dagen niet genoeg romantiek zijn, stuurt haar dochter bloemen en anonieme liefdesbrieven om een 'mysterieuze man' voor haar te scheppen zodat ze op iemand verliefd wordt. Hij is van plan een geschikte man voor haar uit te zoeken, die de rol kan vervullen. Maar Robert Davis (Astaire), een Amerikaanse danser die werk zoekt, komt haar tegen het lijf. Maria wordt verliefd op hem, maar haar vader stelt dit niet op prijs.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 juni 2006, 1:57 uurAlleen al vanwege een 23-jarige RITA HAYWORTH 't kijken waard. Rita zelf, met al GILDA-trekjes (1946), en uiteraard haar dansprestaties.
Sfeervolle WO-II musical voor een regenachtige dag.
2,5
[permalink] geplaatst op 10 maart 2007, 11:40 uurHayworth heeft niet veel uitstraling. Deed me ook erg herrineren aan het Taming of the Shrew verhaaltje. Het muziek was niet echt mooi, maar het was wel te doen.
3,0
[permalink] geplaatst op 10 mei 2010, 10:39 uurAstaire, die tijdens het maken van deze film toch al begin in de veertig was, was niet altijd even secuur als de jonge danser die er een wispelturige levensstijl op nahield. Maar goed, we spreken dan ook over een film waar een hele Argentijnse familie wordt neergezet door Amerikaanse acteurs. Menjou bracht toch iets minder komische momenten dan ik vooraf gehoopt had. Redeeming quality was dan weer Hayworth, die prachtig oogde, geweldig danste, en gewoon heel solide speelde. Verhaal klonk inderdaad eerder simpel maar werd onderhoudend gebracht, mede dankzij de bijrollen.