134.916 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.966 berichten | 4.931.712 stemmen

locatie: Films » Shaft (2000) » Info

Actie / Misdaad
99 minuten

geregisseerd door John Singleton
met Samuel L. Jackson, Christian Bale en Jeffrey Wright

De harde, maar coole detective John Shaft arresteert de racistische Walter Wade Jr. na een uit de hand gelopen ruzie. Maar Wade weet met gemak weer vrij te komen door de invloed en het geld van zijn rijke vader en door het feit dat de enige ooggetuige spoorloos verdwenen is. Als Wade twee jaar later opnieuw wordt opgepakt, zet Shaft alles op alles om die ene ooggetuige te vinden en Wade voorgoed achter de tralies te zetten. Maar ondertussen heeft Wade een deal met drugsbaron Peoples Hernandez, die Wade helpt door de ooggetuige om zeep te helpen.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2010, 21:18 uur
Harde bazen zitten er in deze film, de tough guy oneliners en blikken zorgen voor veel vermaak. Ideale film om met wat maten en een voorraad bier te kijken.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2010, 12:32 uur
Dacht echt dat ik deze nog niet gezien had, maar blijkbaar wel.

Maar goed, prima vermaak met een erg fijne Samuel L. Jackson en Christian Bale. Al had ik Jackson misschien net ietsje meer bad-ass verwacht, maar vooral Christian Bale een ergere bad-guy (zo had Peoples wat mij betreft ook helemaal niet in het verhaal betrokken hoeven worden).

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Shaft (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Shaft (€ 7,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Shaft (€ 7,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2011, 1:07 uur
Vroeger veel van deze film genoten, maar ik moet toegeven dat hij toch niet zoooo speciaal is. Eigenlijk vervalt dit in een ordinaire politiefilm, alleen heeft Shaft een semi-politiek kantje als de man die overal complotten zit tegen zwarten. Ondertussen ook nog eens de originele Shaft-films gezien, en dit is gelukkig een verbetering. Shaft is als figuur misschien nog wel het enige 'memorabele' aan de film, al gaat de ereprijs toch naar de theme-muziek van Isaac Hayes. Verdere enkele enige scčnes, maar meer ook niet.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2011, 7:38 uur
leuke film maar vond de dialogen wat goedkoop

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2011, 8:36 uur
B-film in het jasje van een tv-serie. Alleen die kutmuziek al door de hele film heen. Nauwelijks gelachen. Beroerd plot, etc... Vond het niet eens een lekker weg te kijken zondagavond-filmpje:

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2011, 17:56 uur
Opmerkelijk dat zo weinig wordt gedaan met het aura dat rondom de echte cat hangt. Geen funky intermezzo´s en andere onzin om de coolheid van het neefje ván te onderstrepen. Afgezien van een paar one-liners krijgt SLJ eigenlijk niks om mee aan de slag te gaan.

Singleton laat het daar behoorlijk afweten De aanwezigheid van Roundtree roept dan ook eerder een verlangen op naar 1971 dan bewondering voor deze reboot. Het scenario is ook nog eens te slap om de boel aan de praat te houden.

Die rol is gek genoeg weggelegd voor Peoples Hernandez die het geheel nog de meeste flair meegeeft met z'n lijzige gelul en venijnige prikkertje. Wright speelt iedereen weg, maar of dat de bedoeling was van een film met deze titel..

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2011, 13:05 uur
Insignificance schreef:

Samuel L. Jackson krijgt inderdaad in deze film weinig om mee aan de slag te gaan, maar hij wist naar mijn mening juist daardoor tóch nog wel iets van zijn rol in deze film te maken.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2011, 15:51 uur
Wat dan precies?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 oktober 2011, 19:18 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Erg fijne politiefilm en er ook eentje waarbij ik het steeds maar uitstelde om hem te kijken/kopen. Nu gisteren gezien (tis ook een ideale zondagavondfilm) en ik ben aangenaam verrast.

Het orgineel heb ik nog niet gezien maar dat ga ik nog wel zeker doen. Maar Samuel L Jackson is ook hierin weer op zijn best. Zijn uitstraling en het directe manier van acteren blijft toch altijd erg mooi. Nu is hij Shaft, een keiharde, cynische politieman die wel de kneepjes van het vak kent en alle bad-guys gewoon op een zwart humoristische wijze bij de kraag vat. En niet alleen hij is de held. Ook Christian Bale vond ik helemaal geweldig hierin. Naast American Psycho is er in het jaar 2000 ook hier weer een rolletje als psycho neergezet. Wat een bijdehante droogkloot was dat ook zeg :P en wat een talent toen al en tevens ook Shafts tegenstander, wat ook erg geweldig uitpakt en Wade ook overal mee weg komt door de fouten van Shaft. :P De film zelf is ook sfeervol en dan spreek ik ook vooral over die jaren 60/70 muziek en bouwt ook langzaam op. Eerst een beetje speurwerk, misdadigers oppakken, maar op den duur komen er nog een handjevol fijne actiescenes aan bod. En nog een fraai en leuk einde. Ook die Peoples vond ik leuk. Eigenlijk was ik zeker wel te spreken over de hele cast.

Maar wat mij betreft was deze meer dan geslaagd. Ik heb er van genoten. Fijn cop-filmpje vol leuke verrassingen. Jackson bewijst dat ie met zijn uitstraling weer een held is. :)

(moderator)
avatar van Spetie
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 16:20 uur
Shaft is, zoals wel bekend, een remake van de gelijknamige film uit de jaren zeventig, die ik overigens zelf nog nooit gezien heb. Misschien moet ik dat ooit maar eens een keertje doen.

Shaft moet doorgaan voor een coole zwarte actieheld en wat dat betreft is Samuel L. Jackson perfect gecast. Jackson doet het uitstekend en maakt van Shaft een leuk personage. Verder heeft Christian bale een prima rol, waarbij hij net als in American Psycho een soort van yup moet spelen. Dat gaat hem net als in die film ook hier uitstekend af.

Toch is Shaft verder geen geweldige film. Naast het prima acteerwerk stelt het verhaaltje maar bijster weinig voor. De actie die er in zit is oke, maar soms lijkt het geheel in de film te ontbreken en oogt het allemaal als losstaande scčnes, die overigens allemaal niet eens zo heel slecht zijn. Toch gaat de film hier uiteindelijk niet door ten onder. Het verhaal is namelijk ook grotendeels bijzaak, al ben ik van mening dat een beter uitgewerkt verhaal de positieve elementen nog sterker had gemaakt. Het is een smetje op een film die verder wel oké en best cool is. De muziek is trouwens ook lekker jaren ’70.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2012, 23:48 uur
Film ontspoort aan het eind toch behoorlijk. Wel een topcast met Samuel L Jackson en de toen aanstormende talenten Christian Bale en Jeffrey Wright

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 14:08 uur
Gewoon een prima politiefilm met een fijne (bijna feelgood) sfeer. Zwoele seventies deuntjes, subtiele humor zijn de dingen die het voor mij doen. Ook best spannend en goed uitgewerkte types. Een prima film voor mij.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 10:48 uur
Blaxploitation van hoog niveau! Shaft is voor mij een van de beste rollen die Samual L. Jackson ooit gehad heeft. Hij kan lekker badass zijn zonder te hoeven overdrijven. Enkel de rol van Christian Bale doet me weinig. Waarschijnlijk heb ik zijn trucje inmiddels te vaak gezien. Alleen om zijn rascistische optreden in de bar kon ik nog wel lachen. Net zoals het moment dat hij voor schut wordt gezet.

Het leukste om te zien zijn John Shaft’s onorthodoxe methodes om zowel criminaliteit als lokale probleempjes aan te pakken. Peoples vormt daarin een heel toffe schakel. Dat er tussen de actie, humor en machtsvertoon zich een vrij simpel verhaal afspeelt, doet er niet toe. Ik heb overigens genoten van de funky jaren zeventig soundtrack. Die had best wat vaker naar voren mogen komen. Leuke, onderhoudende film.