Run Silent, Run Deep (1958)

59 stemmen | gemiddelde 3,29
Oorlog /
Actie93 minuten
geregisseerd door
Robert Wisemet
Clark Gable,
Burt Lancaster en
Jack WardenNa een jaar aan wal krijgt de kapitein van een door Japanners in de Tweede Wereldoorlog tot zinken gebrachte onderzeeër opnieuw de mogelijkheid om kapitein te worden. Hij kan zijn wraakgevoelens echter niet aan de kant zetten en is vastbesloten op zoek te gaan naar de kruiser die zijn vorige schip tot zinken bracht, waarmee hij zijn bemanning onnodig in groot gevaar brengt.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 januari 2003, 0:47 uurbeetje gedateerde duikbootfilm (special effects), maar heeft wel een paar heel sterke stukken; een goede film ("Crimson Tide" haalde hier overduidelijk de mosterd)
***' 3,5 op 5 ***'
2,5
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2003, 23:36 uurSemi-klassieker die mij wat tegenviel. Wat vinden de duikbootliefhebbers?
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2003, 0:38 uurWouter schreef:
Semi-klassieker die mij wat tegenviel. Wat vinden de duikbootliefhebbers?
Ik heb deze film één keer gezien, ik kan me helaas er maar weinig van herinneren. Mocht deze film ooit eens te koop zijn, dan koop ik hem. Zeer triest van de commerciele zenders dat ze totaal geen aandacht besteden aan klassieke onderzeebootfilms.

[permalink] geplaatst op 18 augustus 2003, 1:21 uur
Dat is hij al tijden. Ik heb hem ook gekocht, maar echt blij ben ik er niet mee.
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2003, 23:03 uurWouter schreef:
Hoezo niet Wouter?

2,5
[permalink] geplaatst op 29 oktober 2003, 11:19 uurVond het niet zo heel interessant allemaal.
[permalink] geplaatst op 15 juni 2007, 23:52 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBest een vermakelijke film, allen zijn de acteerprestaties niet steeds even sterk en overtuigend. Toch bloed de film niet dood en is hij wel spannend af en toe. Het tikje op de kont van de dame op de poster was een mooi stukje bijgeloof
3,5
[permalink] geplaatst op 18 juni 2007, 23:44 uurLeuke onderzeebootfilm. Oogt allemaal vrij realistisch. Komt omdat er voor de exterieurshots echte beelden zijn gebruikt en omdat er flink wat aandacht aan het interieur is besteed. Verhaal is een beetje plat, maar toch niet verkeerd uitgewerkt.
4,0
[permalink] geplaatst op 24 november 2007, 14:47 uur50 jaar oud, en nog steeds boeiend. Verhaal speelt zich ook vrij vlot af, zeker voor die tijd. Zeker de moeite waard.
4,0
[permalink] geplaatst op 9 juli 2009, 13:27 uurOndanks het feit dat deze film al meer dan 50 jaar oud is, is het nog steeds een zeer goede film.
Ook de sfeer van de film, het leven in een onderzeeboot is zeer goed weergegeven, net zoals dat was in 'Das Boot', nog steeds de beste film over dit onderwerp aller tijden.
Ook de rollen zijn prima, en het is eens leuk om een nog zeer jonge Jack Warden aan het werk te zien.
Bart Simpson
[permalink] geplaatst op 12 juli 2009, 18:43 uurPrachtige film. Jammer dat deze niet zo bekend is, alleen hij is echt goed. Aanrader!
4,0
[permalink] geplaatst op 4 januari 2010, 21:51 uurHeb deze film driemaal gezien, maar hij blijft spannend. Prima cast, pakkend verhaal. In zwart/wit de beste duikbootfilm!
3,5
[permalink] geplaatst op 8 april 2011, 15:04 uurViel best mee voor zoon oudje.
Spannend prima verhaal, en klasse acteurs.
Mooie onder water gefilmde actie.
Gedateerd maar mag gezien worden.