134.916 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.962 berichten | 4.931.709 stemmen

locatie: Films » Mausoleum (1983) » Info

Horror
96 minuten

geregisseerd door Michael Dugan
met Bobbie Bresee, Marjoe Gortner en Norman Burton

Getraumatiseerd door de dood van haar moeder, raakt Susan bezeten door dezelfde demon die eerder bezit had van haar moeder voordat die stierf. Haar echtgenoot en haar psychiater merken steeds vaker dat er vreemde dingen gebeuren.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2009, 16:38 uur
Deze heb ik ooit gezien, maar ik weet er echter niets meer van. :)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2009, 12:24 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Wat heb ik hier van genoten. De film (download -ik hoop dat ik hem ooit nog eens in een winkel tegenkom) kraakt aan alle kanten, maar dat verhoogde de sfeer juist. Gaf zo'n GrindHouse gevoel eraan zeg maar. En de sfeerschepping was al fantastisch. Verder zeer goede en effectieve soundtrack, goedkoop uitziende maar effectieve special effects en een paar leuke kills ( vooral die op de tante en tuinman waren mooi gedaan ). Acteerwerk was absoluut niet goed, maar ik heb het ook al veel slechter gezien. Het verhaal van de film is ook mooi.

Zwaar genieten geblazen voor de fans van cheesy B-horror uit de fantastische jaren 80. Een absolute Must See.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2009, 12:01 uur
heb zelfs nog op vhs.
gweldige film als je een diehard horror fan bent.
Een typische jaren 80 topper

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2009, 10:08 uur
Fantastische jaren 80 demonen film die sterk begint en sterk blijft.

Geweldige jaren 80 sfeer en een aantal fantastische gore scene's. Susan liet mij op momenten aan Pamela Anderson denken, ze leek er eigenlijk ook best wel op..

Buiten dat is de dvd van BCI/Eclipse eeen echte aanrader. Lekker op de bank neer ploffen met wat eten en drinken en dan lekker genieten van een good old grindhouse film avondje met trailers, reclame en de films Mausoleum en Blood Song (die ook goed was).

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2009, 16:11 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Soms erg leuke, maar niet al te geslaagde horrorfilm. De enorm cheesy effecten waren best ok, maar de vertolkingen en vooral de vreemde reacties van de personages deden voor mij de film devalueren.
Neem bv de scène waar de man midden in de nacht zijn vrouw ziet zitten in de gedaante van de duivel. Hij rent naar beneden, belt de dokter op en zegt dit, waarop de dokter antwoordt: "we zouden beter eerst wat slapen", waarop de man terug zijn bed induikt met zijn vrouw. Moest dit mij overkomen, ik zou rennen als zot! Los van dit, was het best wel genietbaar, maar ik had zeker meer verwacht.

Dr. Salvador
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2010, 14:14 uur
Erg vette hoes! ^O^

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 21:03 uur
Abominabel in mijn ogen, en de klank van de film op de UK DVD was al even slecht als de prent zelf. Matte regie, lullige vertolkingen en al weer die telekinetische poespas en groene ogen à la "The Exorcist" ten koste van een geslaagde angstsfeer.
Ongelooflijk dat Bobbie Bresee nog een nominatie kreeg voor een Saturn Award voor de beste actrice.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 september 2010, 19:13 uur
JAAAAA! Lekker! Jeugsentiment! 1 van de films waar ik in mijn tienertijd graag naar keek.
Nu nog steeds een zalig foute film! slechte effecten, slecht acteerwerk en een slecht verhaal!
Maar wel zo slecht dat het leuk word
Ik hou hier van!!!!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2011, 21:27 uur
Flinterdun plot en niet al te beste effecten, desalniettemin zeer vermakelijke 'demonic possession' film. Ik vond Bobbie Bresee (ex-playboy bunny) nog redelijk overtuigend als crazy person en ze gaat ook regelmatig uit de kleren ^O^

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2012, 1:43 uur
De dvd net nog eens herbekeken en kmoet zeggen dat deze Mausoleum geen hoogvlieger is maar toch is hij op een bepaalde manier toch wel erg vermakelijk. De film is zeker in het eerste uur zeer leuk maar naar het einde toe zwakt hij een beetje af.

De scenes waarin de demoon in Susan zijn duivelse krachten ontbindt zijn telkens wel redelijk goed. De special make-up lijkt wel een beetje als die uit 'Evil dead' en de effecten in deze scenes zijn voor een low budget film uit begin jaren 80 toch wel leuk gedaan .
Al was er natuurlijk die scene waar je gewoon iemand aan een touw zag hangen terwijl die persoon zogezegd aan het zweven was.
Ook zijn er in deze Mausoleum heel wat splatter momenten die soms wel goor uit de hoek kunnen komen (bv scene met de tuinman of die in het winkelcentrum).

Het einde is een beetje een minpuntje vind ik. Tijdens de film krijgen we de indruk dat Susan door een wel echt sterke demoon bezeten is. Wanneer die psychiater de strijd aangaat met die demoon die van Susan bezit heeft genomen, biedt deze toch wel erg weinig weerwerk.

Maar al bij al vind ik het toch een 3,5* waard (het feit dat die Bobbie Bresee gewoon een lekker ding is werd ook in de punten verrekend :P )

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 22:32 uur
Vond deze wat tam. Het verhaal is vrij traag en het is nergens echt fout of over the top, om tot een geweldig 80's pulpwerkje uit te groeien.

Aardig, maar weinig bijzonder.

2,5