SpangaS op Survival (2009)
Alternatieve titel: Spangas on Survival

187 stemmen | gemiddelde 2,96

Nederland / België
Avontuur95 minuten
geregisseerd door
Diede in 't Veldmet
Talisia Misiedjan,
Titia Hoogendoorn en
Judy DoormanDe scholieren van het Spangalis College verlaten hun vertrouwde schoolomgeving en gaan op werkweek naar de Ardennen. Onder leiding van docent Jochem en Miss Madge (docente Engels) voeren de leerlingen in teams opdrachten uit met als hoogtepunt een zware dropping aan het eind van de week. De onderlinge verwikkelingen staan een soepele samenwerking in de weg. Hebben de scholieren zich het verloop van deze week iets te rooskleurig voorgesteld? Tijdens een zeer spannende reddingsactie worden de zaken op scherp gezet en ontdekt iedereen wat hij waard is.
3,5
[permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 20:45 uurMijn dochter heeft hem al 2x bekeken en die vindt hem leuk. Ikzelf vond hem wat tegenvallen, teveel personen.
1,0
[permalink] geplaatst op 18 februari 2010, 19:35 uurqueenie schreef:
Te veel personen?
Wat wil je met een
schoolreisje!

[permalink] geplaatst op 20 februari 2010, 22:28 uurleuke wegkijker meer niet ,
5,0
[permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 4:26 uurIS echt een leuke FILM, met leuk verhaal,Herkenbaar
erg Leuk vooral als je een kijker bent van de spagas serie op tv!
1,5
[permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 12:02 uurStom, saai en veel drama
[permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 10:48 uurries_filmfreak schreef:
IS echt een leuke FILM, met leuk verhaal,Herkenbaar
erg Leuk vooral als je een kijker bent van de spagas serie op tv!
Vind de tv-serie toch een heel stuk beter dan de film hoor...
3,0
[permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 20:09 uurWel aardig voor een avondje niet-nadenken.
1,0
[permalink] geplaatst op 12 mei 2010, 14:20 uurWat een verschrikkelijke film zeg. Personages zijn totaal niet boeiend, acteerwerk is uitermate slecht. En er gebeurd gewoon heel weinig. Vergeleken met Het Huis van Anubis, vind ik dit een stuk slechter, er zit gewoon geen verhaal in, iedereen loopt wat rommelig door elkaar, en probeert elkaar te overtreffen door maar harder te schreeuwen en arroganter te kijken, nou dat komt bij mij totaal niet over. Het is dat ik films heb gezien die nog slechter zijn dan dit, en daardoor krijgt SpangaS net geen halve ster.
Kleine 1.0*
3,0
[permalink] geplaatst op 28 juni 2010, 11:51 uurHeel erg simpel, maar toch wel grappig. Leuke familiefilm van nederlandse bodem.
Kijkt makkelijk weg en zet niet teveel aan het denken
3sterretjes
2,0
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2010, 14:32 uurNederlandse avonturenjeugdfilm met wat voorspelbaar en simpel verhaal. Acteerwerk geforceerd.
2,0
[permalink] geplaatst op 12 september 2010, 12:39 uur1e 3 kwartier was een drama. Daarna gebeurde er eindelijk wat, hoewel uitermate voorspelbaar.
Karakters zijn over de top, maar minder sterk neergezet als bv in series als voetbalvrouwen of gooische vrouwen
3,0
[permalink] geplaatst op 12 september 2010, 12:46 uurRedelijk leuke film maar hij haalt het niveau van de serie niet. Soms wat overdreven als je het mij vraagt maar vaak was het wel boeiend. Als je de serie niet kent is het misschien beter ook niet aan de film te beginnen. De personages moet je namelijk een beetje kennen.
2,0
[permalink] geplaatst op 12 september 2010, 21:57 uurwat mij opvalt is dat de enigste leuke nederlandstalige films jeugd en familefilms zijn. Denk aan in oranje, kruimeltje, pietje bell en deze. Ik denk dat dat komt omdat ik nederlands in een film of liedje niet serieus kan nemen. Het klinkt gewoon niet.
De enigste Nederlandstalige film die voor volwassene is bedoelt en die ik leuk vind is Flodder en de delen erna.
2,5
[permalink] geplaatst op 12 september 2010, 21:58 uurGelukkig hebben we Tobias en Gaby nog die het eye-candy gehalte een béétje omhoog krikken tussen al deze puisterige pubers in.
[permalink] geplaatst op 28 september 2010, 15:41 uurhoe kan je de film bekijken?
2,5
[permalink] geplaatst op 28 december 2010, 18:02 uurLeuke film.
Maar niet echt super bijzonder
2,0
[permalink] geplaatst op 28 december 2010, 21:38 uurIk vind er veel te veel drama in zitten
0,5
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2011, 17:47 uurBlijven die leerlingen elk jaar zitten of zo?
Enorme tegenvaller: saai en langdradig
3,5
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2011, 10:27 uurSpangaS volg ik wel een beetje. Ik ken niet alle ontwikkelingen en verwikkelingen, maar het meest belangrijke weet ik wel zo'n beetje. Ik wist dat M. deze dvd had, dus werd het tijdens pizza eten, deze dvd. Alleen verstond ik geen hol van wat er gezegd werd, en besloot ik maar even langs de videotheek te fietsen om te zien of ze daar ook SpangaS verhuurden. De 2e keer was ook rustiger in m'n eigen woongelegenheid en had ik het geluid maar iets harder gezet (en over 2 jaar ga ik dus stokdoof worden). Wel leuk. Vooral Marius Gottlieb was natuurlijk leuk, wat een hartveroverende jongen is dat toch. In Radeloos wel iets beter, maar hij is wel gewoon schattig. Wat voor acties hij ook verder utihaalt, hij blijft schattig.
Verder vond ik Irmak en Annabella het leukste, er zit veel potentie in deze 2 dames lijkt me. Mm. Wel een grappige film dus, een lange aflevering van Spangas die iets langer duurt

. Ghehe. 3,5*.
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2011, 12:28 uurZeker weten

!
2,5
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2011, 19:49 uurGeef mij Lana maar dan, of Fay!
Jaja ik ben een jongen en de puberteit alweer wat jaartjes gepasseerd, maar stiekem, heel stiekem vind ik Spangas eigenlijk heel erg leuk! Heb vandaag gewoon een hele marathon (10 a 12 stuks) aan herhalingen zitten te kijken. Heeft me twee uur van mijn leven gekost en de verleiding is groot het morgen en overmorgen gewoon weer te doen, heerlijk ''niets aan de hand'' vermaak vol stereotypes en met een veel en veelste naief, kinderlijk, idealistisch (hoe je het ook wilt noemen) beeld van het hedendaagse schoolsysteem, maar ik vind het heerlijk! Wat het met deze film was echter, ik weet het niet, op de een of andere manier is het concept niet geschikt voor een volledige speelfilm. Al ben ik nu niet te beroerd om er gewoon een halfje bovenop te gooien, 2* was wel erg streng!
2,0
[permalink] geplaatst op 5 oktober 2011, 20:59 uurEr is heel veel kans op een 2de film want die serie blijft maar gaan, erg overdreven lijkt me?
2,5
[permalink] geplaatst op 15 februari 2012, 16:58 uurJammerlijk slecht acteren, maar ja, dat was in de serie al zo. Vermakelijk nog best, al moeten we sommige scenes tot t rijk der fabelen rekenen.
2,0
[permalink] geplaatst op 15 februari 2012, 17:15 uurVan de serie heb ik vanaf 2007 regelmatig het een en ander gezien, maar die was in mijn herinnering lang niet zo kinderachtig als deze film. Dit lijkt eerder voor maximaal 12-jarigen. Die afleveringen vond ik toen wel leuk om te kijken en te volgen.
Acteren was in deze film heel overdreven, over de top en onwaaarschijnlijk. Tevens waren veel te veel dingen in 1 film gepropt. Het meeste was ook nog eens erg voorspelbaar. De locatie en het idee van de werkweek waren wel leuk, de uitwerking en acteren voor mij niet geloofwaardig.
Soms nog wat mooie en knappe scenes in de natuur en op het water, dat wel.
[permalink] geplaatst op 18 februari 2012, 19:10 uurSpangaS de speelfilm
Film die op zich wel wat sympathie weet te schikken voor de serie. SpangS op Survival blijft gelukkig heel dicht bij de serie zelf waardoor het niet een of ander totaal anders verhaal word, natuurlijk. Andere omgeving, wat spektakel voor de bioscoop-menigte. Maar toch, karakters en qua stijl is het lekker zoals het was, en zo is het.
Deze school-soap volg ik eigenlijk niet, maar toch ken ik de grote lijnen en kijk af en toe voordat bv. DWDD begint. Het is eigenlijk heel slecht, maar leuk-slecht, waardoor kijken altijd heel makkelijk, duidelijk en toch ook leerzaam kan zijn.
2,5 ster
3,0
[permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 19:23 uurHet is een leuke kinder film, maar te moeilijk te begrijpen voor echt jongen kinderen en al snel misschien ook weer te makkelijk. 12 jarige ongeveer. Er zitten korte goed geacteerde stukken in, maar over het geheel maakt het misschien toch niet echt zo veel indruk
3,0
[permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 19:25 uurvoor kinderen blijft dit trouwens wel een erg leuke film, want die letten minder op details en dingen. ook zitten er leerzame dingen in