132.201 gebruikers | 82.995 films | 30.189 regisseurs | 3.421.550 berichten | 4.775.042 stemmen

L'Armée du Crime (2009)

Alternatieve titel: The Army of Crime

Armée du Crime, L' (2009)
60 stemmen | gemiddelde 3,29
mijn stem:
Frankrijk
Oorlog / Drama
139 minuten

geregisseerd door Robert Guédiguian
met Virginie Ledoyen, Simon Abkarian en Robinson Stévenin

In het door de Duitsers bezette Parijs sluit de jonge dichter Missak Manouchian zich aan bij een jonge verzetsgroep. De groep bestaat uit jonge Joden, Armenen, Polen, Hongaren en andere nationaliteiten, vastbesloten de Duitsers en Franse collaborateurs aan te pakken. Ze voeren enkele geruchtmakende acties uit en worden al snel op de hielen gezeten door de politie. Deze probeert hen in een propaganda-poging via opgehangen posters neer te zetten als een bende criminelen, maar deze poging krijgt een averechts effect en bombardeert hen tot het heldendom.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2009, 17:47 uur
Dit kan wel iets worden!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2010, 20:36 uur
Als liefhebber van zowel de Franse taal en cultuur, Parijs èn goede oorlogsfilms heb ik deze film met hooggespannen verwachtingen bekeken.
Helaas in een Franstalige bioscoop (Walonië) en miste dus de ondertitels (ik kan redelijk Frans verstaan en spreken, maar dit gaat wel erg snel en vooral wordt er vaak in dialect gesproken, dus miste ik toch af en toe belangrijke dialogen).
Na Paul Verhoeven's meesterwerk "Zwartboek", dat ik na een tweede keer bekijken alleen maar meer ben gaan bewonderen, was L'Armée du Crime helaas een behoorlijke tegenvaller.

De fotografie is prachtig, de acteurs spelen heel behoorlijk (geen enorme uitschieters), decors en aankleding allemaal goed in orde... maar toch vind ik deze film beneden de maat. Zonder de lol voor anderen te willen bederven (ga hem beslist zien, al is het alleen om de authentieke typisch Franse sfeer) .kan ik zeggen dat het verhaal vrij fantasieloos is verteld. Er zitten geen grote verrassingen in. De film mist inspiratie, inventiviteit, visie en verbeeldingskracht. Het ergste wat ik de makers verwijt is de voorspelbaarheid.
In Zwartboek werd je steeds verrast door originele wendingen en vondsten. Over die film kun je lang nabomen en raak je niet uitgedacht.
Jammer dat ik dat totaal niet van deze film kan zeggen. Ik wil nog wel eens in een Nederlandse bioscoop gaan kijken, al was het maar om naar die zalig naar knoflook en eenvoudige landwijn smakende scenes te kunnen kijken. Wat had ik graag gewild dat een groot schrijver zich over het script had ontfermd, want daar (en in de matige regie) zit de zwakste schakel! Echt een gemiste kans in mijn ogen....

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2010, 21:46 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Echt een hele verrassende en buitengewoon sterke franse film.
Deze film laat erg goed zien dat ook Frankrijk verzetsstrijders had, deze mensen hadden erg veel lef en gaven daarmee hun eigen leven.
Hele goede gedurfde acties en mooi in beeld gebracht.
Het acteerwerk was gewoon meer dan prima te noemen.
Hulde aan de verzetsstrijders.

4,5 ster

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 april 2010, 13:47 uur
Ik vond het uiteindelijk een redelijke film. Het acteerwerk was prima en de cinematografie uitstekend.
Het verhaal was echter fantasieloos, tamelijk voorspelbaar en miste verbeeldingskracht. Kort samengevat: verzetsgroep pleegt een aantal aanslagen en wordt uiteindelijk door de nazi's in de kraag gevat. Meer is het eigenlijk niet. Jammer dat de film niet meer spanning opriep door onverwachte en verrassende wendingen in het verhaal. Een beetje een gemiste kans.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2010, 2:03 uur
Al met al toch wel een matige film. Alles ziet er keurig uit in de film, omgevingen, kostuums etc. Maar het verhaal is dun, en erg slecht uitgewerkt. De film gaat een beetje van de hak op de tak, en volgt teveel personen waardoor je geen binding krijgt met de hoofdpersonen , en je jezelf ook steeds afvraagt wie nou ook alweer wie is. Naarmate de tijd vorderd wordt dit laatste overigens wel minder.

Hoe dan ook, ik heb me niet verveeld tijdens de film, slecht was hij niet, maar het is ook verre van goed, met een beter uitgewerkt verhaal had dit absoluut een hele goede film kunnen worden, maar nu blijf ik steken op 3*.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2010, 9:57 uur
Timmy757 schreef:

Kan me hier geheel bij aansluiten

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2010, 19:12 uur
Wordt deze film nog ergens vertoond?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2010, 19:26 uur
Mooie film! Kijk goed weg!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2011, 22:05 uur
Saaie eerste gedeelte met veel communistische propaganda. Gelukkig worden we in het tweede gedeelte iets meer getrakteerd op spanning en aktie. Dan valt het nog wel mee met het communistische karakter van de film. Weinig verheffend deze film. Wel mooie plaatjes en adembenemende mooie vrouwen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2011, 11:45 uur
heb veel gehoord over deze film heb trailers gezien en diverse boeken gelezen over frans verzet in frankrijk vooral het boek van klaus barbie slachter van lion waarin ook hoofdstukken voorkomen oa het onder vuur nemen van een citroen bus met gevangenen en franse militi bewakers om een arrestant te bevrijden, die ook op de trailer te zien is
Weet iemand wanneer deze film op dvd uitkomt?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2011, 9:57 uur
Een realistische, gepassioneerde, boeiende, sombere, grimmige, beklemmende, persoonlijke, maar objectieve gedenkfilm over een ondergrondse verzetsgroep in Parijs in de 2e wereldoorlog, die bestond uit immigranten, communisten, ballingen en vreemdelingen, opgepakt door de Franse politie. De film behandelt een onbekend en verzwegen deel uit de (Franse) geschiedenis. Waarschijnlijk omdat de regisseur recht wilde doen aan alle geëxcuteerden is er een teveel aan personages en plots. Een plus is dat de achtergronden en drijfveren duidelijk zijn. De sterke cast speelt groots.