Death Train (1993)

geregisseerd door
David Jacksonmet
Pierce Brosnan,
Patrick Stewart en
Christopher LeeEen Duitse geleerde heeft samen met een Russische ex-generaal een nucleair wapen gemaakt, dat nu in handen is van een Amerikaanse huursoldaat. Dit wapen wordt met een gekaapte goederentrein vervoerd door Europa. Malcolm Philpot heeft de taak om samen met zijn team de trein tot stoppen te brengen en een ramp te voorkomen.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 december 2003, 20:19 uurjames bond in de maak zullen we maar zeggen...het lijkt er al verdomde op, maarja 2 jaartjes later is het al zover en peirce brosnan was al gevraagd voor de rol van 007 in 1987 (8 jaar later mag hij dan alsnog het proberen).
De film is wel matig opzich, standaard idee, terroristen, een bom, een trein, en 1 man die het mag opknappen....maar de film is toch vrij onderhoudend(voor low budget in dit genre --> krijg je meestal van die chuck norris films bah)
2,5
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2004, 21:39 uurSolide filmpje, met goede acteurs en in tegenstelling tot andere vind ik dit deel een stuk beter dan het vervolg.
3,0
[permalink] geplaatst op 18 december 2004, 19:18 uurDe afloop is in elk geval origineel.

(Als ik tenminste de goede film op mijn netvlies heb).
Verder best een aardige film. Standaard is nog altijd geen synoniem voor klote.
3 sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 december 2004, 19:45 uurBeetje standaard verhaal en standaard aktie, maar al met al toch best vermakelijk. Mede dankzij Brosnan nog nét 3 sterren...
*3.0*
djelle
[permalink] geplaatst op 23 december 2004, 19:42 uurIk zie Brosnan toch liever als Bond! Middelmatige actieprent. 2,5
2,0
[permalink] geplaatst op 13 juni 2005, 19:08 uurZeer matige verfilming van het boek van Alistair Maclean. De vrouw die Sabrina Carver 'probeerde' te spelen sloeg echt alles. Als een mislukte commando probeerde ze een beetje stoer te doen. Wat een miscasting.
veron35
[permalink] geplaatst op 9 december 2006, 10:10 uurNiks aan. anderhalve ster.

[permalink] geplaatst op 10 april 2007, 20:34 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHierin doet Pierce Brosnan een opleiding voor James Bond. Althans zo lijkt het wel.
Had een paar maanden eerder Nightwatch gezien en nu pas deze. Dus niet helemaal op de juiste volgorde. Maar oke. Het was ook omdat ik Nightwatch eerder vond dan deze. Had deze na lang zoeken toch eindelijk op de markt gevonden.
Ik vond dit ook wel een redelijk goede terroristen filmpje. Pierce Brosnan acteerde wel goed enzo maar het zag er af en toe wel erg verdomd goedkoop uit. De locaties zijn veelal hetzelfte en let eens op die schietpartijen waarbij er geen vlammetje bij de loop van het geweer verschijnt.
Maar daar stoorde ik me niet aan. Ik heb me gewoon weer vermaakt met deze film. Ik hou wel van dit soort goedkope films. Er zitten wel leuke momenten in. Die blufbom aan het eind was ook wel leuk.
Ik heb me toch nog vermaakt. Al vond ik deel 2 ietsje beter.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 juli 2007, 15:54 uurDeze film kon je nog gratis meenemen, tijdens een acktie als je een bepaalde hoeveelheid boodschappen had gedaan.
(ook al weer een tijd geleden)
Dacht bij de Albert Hein of was het nou de Lidl??
Ik vond deze film niet verkeerd, wel een leuk verhaal, een paar bekende acteurs, af en toe wat goedkoop maarja had hem toch gratis. dus 3*
0,5
[permalink] geplaatst op 20 juli 2007, 21:52 uurTjonge-jonge-jonge. Dit is nu echt een film die een spoorman echt niet kan uitkijken.
Dit is misschien de Amerikaanse visie op de spoorwegen in Europa, maar dit kan toch echt niet.
Dit is nog grotere onzin dan indertijd "Cassandra Crossing".
Ik heb me nu een uur zitten ergeren aan alle onmogelijkheden die in deze film voorkomen. Het volgende uur kan wat mij betreft nog 5* krijgen, het eerste uur komt uit op MIN 5. Het laagste wat ik kan toekennen is helaas 0,5, dus bij dezen.
En dan te bedenken dat ik als Alistair MacLean-fan het boek verslonden heb.
2,5
[permalink] geplaatst op 22 juli 2007, 21:28 uurMijn vader zit bij het spoor en zag vele fouten inderdaad. En dat verhaal ook weer, Amerika loopt even Duitsland binnen om wat terroristen uit te schakelen. Simpel en standaard actiefilmpje dat redelijk vermakelijk is. Pierce Brosnan heeft een slappe rol. 2,5*
[permalink] geplaatst op 4 september 2007, 16:45 uurNiks speciaals 2*
[permalink] geplaatst op 15 april 2008, 11:19 uurDit lijkt me een topper met Brosnan, ik zou de film erg graag zien om zo meer te weten te komen over de jonge Pierce. Hoe hij zijn carriere gestart heeft. Erg interessant.
[permalink] geplaatst op 18 april 2008, 9:40 uurkinjutsu schreef:
Ik heb m weten te bemachtigen, binnenkort maar even checken.
Fijne tagline trouwens:
"The mission is impossible. The consequences deadly."
[permalink] geplaatst op 18 april 2008, 18:23 uurIk lees vaker een vrijwel identieke tagline bij een andere standaard-actiefilm dan dat ik naar de wc ga.
[permalink] geplaatst op 26 mei 2008, 17:24 uurGoodfella_90 schreef:
Haha, kom op. Je kan er de humor toch wel van inzien?!
2,0
[permalink] geplaatst op 12 juli 2008, 16:05 uurDit is echt bijzonder matig. Simpelheid troef en acteren kan geen mens. Die miscaste baywatch muts (geen tieten) is ook hierin vreselijk niet op haar plaats. En geef iedereen een klapperpistool en schiet er maar op los.
Echt droevig gewoon dit. A team is bijna beter..
4,0
[permalink] geplaatst op 29 december 2009, 23:56 uurNiemand het boek van Allistar McClean gelezen hier???
Goede verfilming,met de juiste personen voor de karakters...
Het boek is wat uitgebreider,maar de film is zeker niet slecht!
van mij dus 4 sterren,en de aanbeveling om toch ook zeker het boek ter hand te nemen!!
2,5
[permalink] geplaatst op 21 juni 2010, 9:46 uurAardige actie film maar we kennen het allemaal al, het verhaal is niets vernieuwend.
Acteren is ook nog wel redelijk.
2,5 ster
2,5
[permalink] geplaatst op 3 april 2011, 12:40 uurNogal knullige film. Een verzameling van veel stupide en ongeloofwaardige momenten in een film die de actie of the tongue in cheek aproach mist om er mee weg te komen. Laserdisc liep 2 minuten voor het eind vast, dus als iemand mij het eind zou kunnen vertellen?