134.898 gebruikers | 85.709 films | 31.046 regisseurs | 3.508.351 berichten | 4.930.399 stemmen

Eréndira la Indomable (2006)

Alternatieve titel: Erendira Ikikunari

Eréndira la Indomable (2006)
2 stemmen | gemiddelde 3,50
mijn stem:
Mexico
Drama / Avontuur
117 minuten

geregisseerd door Juan Mora Catlett
met Xochiquetzal Rodríguez, Manuel Martínez Ruiz en José Flores Martínez

Mexico, de 16e eeuw. Terwijl de Spanjaarden misbruik maken van de onderlinge strijd en oorlogen tussen de indianenrijken en het feit dat de indianen hun als goden zien, gaat Erendira, een jonge Taraskische vrouw, de strijd aan met de Spanjaarden. Ze steelt een paard en wint het respect van de leiders van haar stam.

gebruiker
bericht

quote
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2009, 23:19 uur

quote
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2009, 15:02 uur
Erg goede film, prachtige beelden historisch zeer accuraat, de toenmalige koning ging ook echt een verbond aan met de Spanjaarden zodat hij zijn land kon houden en omdat hij zag hoe de ziektes die de Spanjaarden onbewust meenamen om zich heen sloegen met het gevolg dat er velen doden vielen. De regiseur heeft de film vanuit het oogpunt van de indianen gemaakt ze zien de Spanjaarden in het begin als goden en ze worden door de regiseur dusdanig zo getoond, hij heeft dit van oude prenten die de indianen gemaakt hebben van de Spanjaarden op het moment dat ze daar net aankwamen, heel bizar maar wel realistisch!