134.898 gebruikers | 85.709 films | 31.046 regisseurs | 3.508.351 berichten | 4.930.396 stemmen

locatie: Films » Annie MG (2009) » Info

Annie MG (2009)

Annie MG (2009)
31 stemmen | gemiddelde 3,20
mijn stem:
alle leeftijden grof taalgebruikNederland
Drama / Muziek
350 minuten (miniserie, 7 delen)

geregisseerd door Dana Nechushtan
met Annemarie Prins, Sanne Vogel en Malou Gorter

Annie M.G. Schmidt, de Zeeuwse domineesdochter, is één van de bekendste schrijvers van de twintigste eeuw. Zij liet een frisse wind waaien in het naoorlogse Nederland. We nemen een kijkje in verschillende periodes van haar leven en zien dat Annie privé een hartstochtelijke, zoekende vrouw is, die verliefd wordt op een getrouwde man. Jarenlang is ze zijn minnares en op latere leeftijd de moeder van zijn kind. Een vrouw die hunkert naar liefde en er alles voor over heeft haar man gelukkig te maken, tot en met zijn dood.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2010, 17:15 uur
Het is vanaf 19 mei dan ook de Annie M.G. Schmidt-week. :)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2010, 16:04 uur
Waar de eerste twee afleveringen van Annie M.G. je nog van enig kijkplezier voorzagen, wordt het vanaf de derde aflevering een groot tranendal. De gehele back-half van de serie is een grote depressie. De serie dan ook tot de zesde aflevering gevolgd, want ik trok het op den duur niet meer.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

exclusief € 1,95 verzendkosten

exclusief € 0,99 verzendkosten

exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

neo
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2011, 16:45 uur
Vanavond om 22:55 (tot 03:55) is op de Nederland 2 de gehele miniserie te zien.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2011, 22:32 uur
Verdomme, eergisteren de eerste afleveringen gezien, maar ze zijn alweer van het net gehaald. Wordt wachten tot ze hem weer eens uitzenden.

Leuke frisse serie, hoewel Schmidt eigenlijk niet bepaald materiaal is voor een zevendelige serie. Ze hadden het best in een speelfilm kunnen stoppen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2012, 17:52 uur
Heerlijk die liedjes van Annie MG Schmidt.

Annie MG Schmidt