132.206 gebruikers | 83.124 films | 30.189 regisseurs | 3.421.685 berichten | 4.775.249 stemmen

locatie: Films » Wasting Away (2007) » Info

Wasting Away (2007)

Alternatieve titel: Aaah! Zombies!!

Wasting Away (2007)
12 stemmen | gemiddelde 2,95
mijn stem:
Komedie / Horror
105 minuten

geregisseerd door Matthew Kohnen
met Matthew Davis, Colby French en Betsy Beutler

Ooit al het gevoel gehad dat het leven aan je voorbijgaat ? Dat er nooit iets zal gebeuren dat je bestaan een totaal andere wending zal geven? Mike, Tim, Cindy en Vanessa, vier twintigers, passen perfect in dat plaatje, totdat ze in aanraking komen met een giftige groene smurrie. Het goedje is het resultaat van een mislukt legerexperiment. De proefkonijnen veranderden niet in supersoldaten, maar wel in een bende hersenvretende zombies. Wegkieperen die handel dus. Of misschien eens experimenteren op burgers? Dat is wat onze vier vrienden overkomt. Plots ziet de wereld er heel anders uit door hun ogen. Iedereen loop gillend van hen weg. Gelukkig duikt er een militaire zombie op die weet te overtuigen dat zij de enige gezonden zijn in een zee van geïnfecteerden. Eén ding is zeker. Het leven begint pas na de dood.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 21:55 uur
Do you think mexican brains taste spicy?

Een zombie film met ongelooflijk veel potentie, een bijzonder origineel concept die duidelijk nog niet maximaal word benut maar ik hoop dat dit later nog eens word opgepikt en over word gedaan. Zo beleven zombies dus een zombie flick.

Hetgeen wat Wasting away zo bijzonder maakt is dat je een groep vrienden volgt die zombies zijn, vooral in de tijd dat ze van niks weten leverd dit geweldige scénes op. Maar vaak kreeg ik het gevoel dat er meer mee gedaan kon worden.
In het eerste half uur word er gewisseld tussen kleur en zwart/wit om het duidelijk te maken uit wiens standpunt je het bekijkt (De normale mens of de zombies). Werkt erg goed!

Het mooie van dit is dat er compleet nieuw leven kan worden geblazen in het normaal redelijk voorspelbare zombie subgenre.
Nu zijn het bijvoorbeeld niet de zombies die langzaam zijn, maar de mensen die supersnel voort bewegen. Geinig is dat ze elkaar als 'gewoon' zien en de rest als gestoorde geïnfecteerde, totaal omgekeerde wereld dus
Er kan nog veel meer mee gedaan worden maar dit is een mooi begin. Een B-film zoals ik ze graag zie; origineel, meer is er vaak niet eens nodig om te imponeren.

Het komedie gedeelte is vooral om het geheel lekker luchtig te houden, geen lach-je-rot tafferelen maar gewoon geinige lompe acties/dialogen. Maakt het een vlot wegkijkertje die voor liefhebbers van zombie flicks zeker aan te raden is.
Soms lijkt het zichzelf iets te serieus te nemen maar gelukkig slaan ze die illusie snel plat met een grap.

Wasting away is een nieuwe weg ingeslagen die tof, grappig en zeker geslaagd is. Echt een verassing; 4* (Originaliteit weegt zwaar hier)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 22:24 uur
Klinkt erg goed. Waar heb je die vandaan?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2010, 6:54 uur
Heel gaaf filmpje. Superorigineel door alles door de ogen van de zombies te laten zien. De grappen zijn ook leuk. Heerlijk stompzinnige dialogen. Fijne soundtrack ook. Hopelijk kunnen we meer van dit soort filmpjes verwachten, dan kunnen we weer verder met zombies :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 0:58 uur
Echt een SUPER vette film. Je weet hoe zombies alles beleven :-P
Alleen is er één heel erg slechte acteur en dat is die Pvt. 1st Class.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2010, 0:40 uur
Het afvoerputje.

Mijn enige reden voor de extra halve ster is de enigszins originele benadering.

Verder erg afgezaagd en geforceerd. Met het aardige gegeven wordt helemaal niets leuks gedaan en de humor is ontzettend flauw. Lelijk camerawerk en uiterst matige gore. De soundtrack is kitsch evenals de opzettelijk overdreven acteerprestaties. Als je al niet kunt acteren is het namelijk niet nodig om ook nog eens te schmieren. Doldwaas wordt dan al snel gewoon dwaas.

Men wil zo graag een Troma o.i.d. zijn dat je bijna medelijden met de makers zou krijgen. Wat een reut. Onder het mom 'wij nemen onszelf niet serieus' moet je wel van verdomd goede huize komen wil je de kijker laten genieten. Hier lijkt het meer een excuus voor dit amateur theater. Het geheel oogt ook nog eens als een goedkope TV-productie.

Bijna volledig kut, ofwel ronduit slecht.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2010, 17:49 uur
Schitterende horrorkomedie. OK, vier sterren zijn overdreven in vergelijking met film an sich, maar als je deze prent beoordeelt in zijn genre, is ie echt wel top. Goeie humor en goeie gore + lekkere actrices en een bijster origineel verhaal. Kan niet stuk.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2010, 21:14 uur
Melige puberhumor. Flauwer dan flauw.