134.900 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.441 berichten | 4.930.596 stemmen

locatie: Films » Mean Streets (1973) » Info

Misdaad / Drama
112 minuten

geregisseerd door Martin Scorsese
met Robert de Niro, Harvey Keitel en David Proval

Een wreed portret van de bezeten relatie tussen twee oplichters die zich een bestaan bijeenscharrelen in de buurt Little Italy in New York, waar de boodschap luidt: als je in misdaad handelt betaal je met geweld. Liefde en trouw hebben geen waarden, terwijl ze juist zo goed van pas zouden kunnen komen.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 16:31 uur
Zeer matige film van Scorsese met het gebruikelijke geweld maar zonder veel verhaal.
Eigenlijk is de soundtrack nog het beste onderdeel.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 18:01 uur
Waar heb je die film gezien BBarbie?

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Mean Streets (€ 23,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Mean Streets (€ 26,99)
gratis verzending

Mean Streets (€ 27,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 21:16 uur
Zonder ondertitels te koop bij:

Amazon (UK)
zie: Mean Streets (Special Edition) [DVD]

Begin van de zomer ook bij MediaMarkt in Antwerpen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2012, 18:50 uur
De sfeer is leuk, Robert DeNiro en Harvey Keitel spelen beide een goede rol maar toch was het allemaal niet heel boeiend. Het verhaal was niet heel diepgaand en af en toe werd het een beetje saai. Toch wel de moeite waard om gezien te hebben hoe zowel DeNiro als Scorsese debuteren (niet hun echte debuut maar wel zo ongeveer de doorbraak als ik de stemmen op imdb en moviemeter mag geloven).

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 21:38 uur
Matig misdaaddrama.

Het is vooral het verhaal - of beter; het ontbreken van verhaal - dat Mean Streets een beetje tekortdoet. Een dik uur lang is het een onsamenhangend boeltje met rommelige en onduidelijke gebeurtenissen waarvan het waarom een vraagteken blijft. Langs de andere kant is dat natuurlijk ook weer een beetje de sterkte van Mean Streets; het laat het lege van het misdaadmilieu in Little Italy zien.
Het laatste half uurtje is qua niveau een pak hoger. Er wordt een interessante climax ingezet met een bevredigend einde tot gevolg.

Harvey Keitel is me net iets te onopvallend om de film te dragen. Zijn personage is ook niet zo geweldig interessant. Robert De Niro daarentegen krijgt wél een interessant personage en weet dat ook sterk te brengen.

Qua regie weet Scorsese voor de volle pond te overtuigen. De donkere kant van New York wordt erg sfeervol gebracht, het kleurengebruik in louche kroegen is mooi gedaan en enkele scènes worden de moeite gemaakt door de 'volgende' camera.
Ook de muziek is wel leuk gekozen.

2,5

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2012, 2:38 uur
you don't f*ck around with the infinite!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 april 2012, 13:57 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
een van Scorsese's eerste films maar bij herziening valt deze toch wat tegen.
Wat me nu wel opvalt is dat die Johnny Boy (De Niro) misschien wel de meest irritante figuur ooit in een film is! Als dat de bedoeling was dan zeer knap gedaan van De Niro, maar op een gegeven moment is Johnny Boy zo irritant dat je wil dat iemand deze eikel afmaakt. en zelfs op het einde al ziet het deruit dat hij dood gaat blijft het onduidelijk bij de aftiteling

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 17:21 uur
Hier had ik meer van verwacht. Ik vond het verhaal niet zo boeiend, of althans vrij flauw verteld. Keitel en De Niro vormen weliswaar een leuk duo, en de scène van de dronken Keitel op het feest is magnifiek qua sfeerschepping (héérlijke begeleidende song trouwens!).
Tot nu toe echter een van de minste films die ik van Scorsese gezien heb. Een standaard 3* volstaat.