134.900 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.440 berichten | 4.930.589 stemmen

locatie: Films » The Robe (1953) » Info

Drama
135 minuten

geregisseerd door Henry Koster
met Richard Burton, Jean Simmons en Victor Mature

Omdat centurion Marcellus Gallio verantwoordelijk is voor de kruisiging van Jezus, komt hij in het bezit van zijn gewaad. Als hij langzaam sympathie begint te krijgen voor het christendom, ontstaan er conflicten tussen hem en keizer Caligula.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2004, 22:58 uur
best sterke film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2005, 15:33 uur
Dit is eigelijk toch een klassieker, de geweldige Caligula Victor Mature zijn prachtige rol , In het vervolg Demetrius and the Gladiators wordt die rol nog mooi verder uitgediept , eerste film in CinemaScope trouwens deze.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Nora Roberts - Northern Lights (€ 2,99)
gratis verzending

Nora Roberts - Northern Lights (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Nora Roberts - Northern Lights (€ 4,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2006, 18:47 uur
Blijft een prachtige film, een halfje erbij gedaan.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2006, 9:45 uur
twee uurtjes godsdienstles. Matig 2*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2007, 12:02 uur
gisteren bekeken en kan maar 1 ding zeggen .
buitengewoon mooie film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2007, 19:33 uur
Ik vind het ook een prachtige film, ondanks daterend uit 1953. Werkelijk emotioneel bijbelverhaal. Ik meen dat deze film diepgelovige toeschouwers werkelijk zal ontroeren in hun binnenste. Zeker 3,5*.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2009, 8:53 uur
Mooie film (eerste cinemascope film) met een goede cast en een klassieke score van Alfred Newman. De special edition van The Robe zou in juni op blu-ray in Nederland uitkomen, maar nog steeds niet gezien, ook is titel niet meer terug te vinden op de release lijsten. Jammer.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2010, 14:38 uur
Ik moest deze film min of meer van mijn ouders zien als een soort van evangelisatiemateriaal, ik kan me vooral nog herinneren dat ik een algeheel naar gevoel over hield van deze rolprent.. Valt volledig in de schaduw van een film als Ben-Hur.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2010, 7:13 uur
De poster zegt het al, de 1e Hollywoodfilm in widescreen. Eindelijk, maar om verkeerde reden: af te wijken van de snel opkomende concurrent tv, die toen full-screen was.
John Way'ne's The big Trail uit 1930 was eigenlijk 1e film in wide-screen (70 mm.), maar flopte.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 oktober 2011, 21:27 uur
Geen 3D.

Dit avontuurlijke bijbelverhaal is erg mooi geschoten en kent genoeg indrukwekkende scènes om de aandacht 135 minuten vast te houden. Voor het eerst een film in cinemascope, aldus de makers. Volgens de poster heeft men geen 3D brillen nodig voor een mirakel. De geschiedenis lijkt zich te herhalen wat dat betreft. Toch valt de film tegenwoordig deels door de mand door de vaak overdreven acteerprestaties.

Redelijk.