locatie: Films » Siu Lam Juk Kau (2001) » Info

480 stemmen | gemiddelde 3,09
mijn stem:
Hongkong / China
Actie / Komedie
112 minuten / 87 minuten (Engelstalige versie)

geregisseerd door Stephen Chow
met Stephen Chow, Vicki Zhao en Man Tat Ng

Een aan lager wal geraakte ex-voetballer ontmoet een jonge, talentvolle kung-fu leerling, die probeert kung-fu aan de man te brengen. Met behulp van hun broers besluiten ze een voetbalteam op te richten en doen ze een gooi naar het kampioenschap.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2008, 17:26 uur
De film nam zichzelf niet serieus en dat maakte het juist grappig,
ik heb vaak moeten lachen om de acties die ze deden..
gewoon een leuke film om te zien en niet verder bij na te denken of het allemaal wel kan, want heel die film kan toch nooit echt gebeuren!
Ik vond de over voice soms wel irritant..

maar al bij al een leuke film om te zien **3.0**

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 november 2008, 20:47 uur
Hij is net te geforceerd grappig etc. Leuk om te kijken maar gewoon te arm aan kwaliteit qua verhaal. De actie maakt gelukkig veel goed. Er zijn echter leukere en betere.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2008, 10:34 uur
Hmmm. 1 Euro bij de Bart Smit. Alarmbellen gaan direct af. Wat is er mis met deze versie. Meteen naar het beeldformaat kijken. Dat is gewoon prima. Geen extra's en een eenvoudige versie. Gewoon een keer geluk. Dom, dom, dom. Heb ik een kutte gecutte Engelse versie. Weet ik veel wat voor versies er in omloop zijn van alle films op deze hele wereld. Had wel naar de gesproken taal moeten kijken. Dat wel.
Omdat ik dan moet kiezen tussen een verneukte versie zien of de film (voorlopig) niet zien, kies ik voor dat eerste. En als je je over allerlei ergernissen hebt heen gezet weer een erg leuke film. Weer, want ik zag het latere Kung Fu Hustle, eerder. Droge en af en toe slapstick humor, was wel geslaagd. Een voorspelbaar verhaal dat toch heel bijzonder is en dus verrassingen met zich mee brengt. Ook bijzonder. Visueel aardig, hoewel de cgi nog niet optimaal gebruikt werd. Op elk punt bewees Chow nog wel wat beter te kunnen. 3,5 sterren voor een film die de moeite waard is, maar waar ik wel benieuwd naar ben geworden is de originele versie.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2008, 11:56 uur
Onderhond schreef:

Vraag me vooral af waarom mensen gewoon blijven doorkijken dan. Dit zit je toch niet uit in het Engels :?

Is dat niet een beetje hetzelfde als vragen waarom mensen een 5 uur durende kut film blijven doorkijken. Rare vraag uit jouw mond. Het is voor de niet downloadende mensen onder ons niet zo dat zij allerlei versies snel voorhanden hebben.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2008, 12:00 uur
Nee, dat is een geheel andere vraag. Die 5 uur durende films is namelijk de film "as intended". Zo'n dub met "Everybody is kung-fu fighting" duidelijk niet.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2008, 12:03 uur
Het gaat over het doorkijken van iets dat redelijk ruk is. Voorbeeld is wel wat scheef misschien. Maar goed, mijn laatste zin blijft wel staan.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2008, 12:31 uur
Als je afgaat op winkelkoopjes is dat inderdaad een probleem. Maar dat is een eigen keuze uiteraard.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2008, 12:38 uur
Mjah, heb wel een budget en kan niet voor elke film die ik wil zien de hoofdprijs betalen. Voor deze film zou ik dat niet eens willen en dus kan ik kiezen tussen een verneukte versie kijken of wachten tot ie een keer op tv komt (en dan maar hopen dat het niet de verneukte versie is). Tja...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2009, 7:47 uur
Shaolin Soccer bied ook de knalgoeie acie van Stephen Chow. Nooit ergens "extreem voetbal" zo zien schitteren. Alleen vond ik deze minder als Kung Fu Hustle, omdat de humor en de special effects minder waren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2009, 21:59 uur
Vroeger erg vaak bekeken, lekker overdreven voetbal film die bij mij erg op de lachspieren werkt.
Vermakelijk en over de top, verstand op nul en kijken!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2009, 4:37 uur
Jaren geleden, tijdens een gezellig filmnachtje een gezien en ik vond hem toen nogal bizar en over de top, maar dat in de goede zin, al zit er niet meer dan een ruime voldoende in voor nu. Misschien dat hij bij herzienning beter zal zijn, aangezien mijn liefde voor dit soort filmpjes in de jaren wat gegroeid is.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juni 2009, 10:41 uur
Dit blijft echt een lollige film. :Y
Vooral die 1e broer met zijn harde hoofd blijft lachen.

neo
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2009, 20:29 uur
Een bijzondere film. Voor liefhebbers van Hongkong humor zal het niet tegenvallen. Het is soms flauw, soms is er een flinke voltreffer, maar het is altijd genoeg voor een glimlach. De effecten zijn op zich natuurlijk niet mooi, maar binnen dit absurde en originele universum past het uitstekend. Het is een erg leuke mix. Ook de muziek van Raymond Wong mag neit onvermeld blijven. Hij weet vakkundig en met veel liefde voor de cliches verfrissende scores te componeren. Daarbij schuwt hij het overduidelijk nabootsen van bepaalde tempscore niet. Een van de meest fijne Hongkong componisten van de laatste jaren.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2009, 16:42 uur
echt niet mijn ding. Kon er niet om lachen en irriteerde me mateloos. Heb hem wel afgekeken (met moeite).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2009, 12:26 uur
leuke film die voor een constante glimlach zorgde. Niet meer dan dat. :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 december 2009, 15:54 uur
Geweldige BS-film.

Heel typisch en overdreven entertainment

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2009, 17:19 uur
Een leuke chinese komedie met een aantal mooie special-effects. Meer kan ik er niet over kwijt al met al toch een ruim voldoende.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2010, 16:24 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Hmm.. aardig maar zeker niet top.

Begint goed, maar zakt dan ook redelijk in, omdat de over-the-top ongein in eerste instantie leuk is maar net niet genoeg om een film mee te vullen.

De effecten zijn maar karig, maar dat was geen compleet minpunt.

Ach het was wel oke voor een keer, en verdient alleen al voor E.T. zeker een voldoende :)

niet ingelogd

108.576 gebruikers | 64.412 films | 23.904 regisseurs | 2.503.061 berichten | 3.530.920 stemmen