The Expendables (2010)

2768 stemmen | gemiddelde 3,30

Actie103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
geregisseerd door
Sylvester Stallonemet
Sylvester Stallone,
Jason Statham en
Jet Li'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
5,0
[permalink] geplaatst op 15 november 2011, 14:53 uurDe Extended Cut wordt door Splendid film uitgebracht op dvd en blu-ray.
splendid film - splendid-film.nl
De Duitse en Nederlandse releases liggen altijd dicht bij elkaar.
5,0
[permalink] geplaatst op 1 december 2011, 22:18 uurMaster Director Stalone he did it

Wat een film te gek gewoon, vlotte actie en bom vol explosies.
Verhaal dat is ook nog eens goed.
Ouwe rotten in het vak kunnen er nog wat van.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 december 2011, 1:17 uurGoed fout, had wat meer knipogen naar jaren '80 films gehoopt. Idee is leuk, actie is cool, maar script (te weinig scherpe humor) ontstijgt niet het genre waar ze naar persifleren. 3,5*
3,5
[permalink] geplaatst op 4 december 2011, 1:29 uurDiDa schreef:De Extended Cut wordt door Splendid film uitgebracht op dvd en blu-ray.
splendid film - splendid-film.nl
De Duitse en Nederlandse releases liggen altijd dicht bij elkaar.
Ware het niet dat Splendid helemaal niet de rechten voor de Nederlandse markt heeft, kun je nog lang op wachten.
[permalink] geplaatst op 6 december 2011, 21:16 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenRedelijke actieprent, maar niet helemaal wat ik ervan verwacht had.
Het verhaal (ja, er zit wel "verhaal" in) laat eigenlijk weinig actie toe. Het bereidt een climax voor - die kwam dan wel - maar in het eerste uur krijg je amper 2 actiescènes voorgeschoteld, die samen misschien 5 minuutjes duren. Da's behoorlijk teleurstellend.
Godzijdank eindigt het allemaal met dik 20 minuten knallen en knokken.
Toch is dat einde niet helemaal bevredigend, want waarom moet Sly er zo nodig een grietje op nahouden?
De cast bestaat uit stevig wat actie'helden'. Toch zijn er weinigen die echt kunnen overtuigen. Jason Statham is goed, Mickey Rourke gaat ermee door, maar voor de rest.. Stallone, Lundgren en Li vallen tegen (en neen, ik doel niet op het acteerwerk, maar op hun actiescènes). En ik vraag me ook af waarom Schwarzenegger en Willis zo'n vervangbaar rolletje kregen. Laat die mannen toch meeknokken!
Stallone als regisseur gaat al helemaal niet goed. De actiescènes 1) zijn nooit origineel, 2) zien er bij momenten traag uit en 3) zijn meestal rommelig in beeld gebracht. Dat laatste geldt ook voor de conversaties. Sly knipte en plakte teveel. Ik vroeg me op het einde bv af wie nu tegen die kale dikke aan't vechten was.
Pluspuntje is de muziek. Ik verwachtte zware gitaren, maar kreeg wat fijnere geluiden voorgeschoteld.
Krappe 3
2,0
[permalink] geplaatst op 18 december 2011, 4:23 uurSylvester Stallone heeft al heel vaak bewezen meer te kunnen dan het acteren alleen.
Scripts schrijven, screenplay maken, regiseren.. ook met deze film The Expandables heeft hij een stevige vinger in de pittige pap zullen we maar zeggen, want pittig mogen we deze film best noemen.
Na de laatste Rocky en Rambo zou je gezien zijn leeftijd wel verwachten dat ie wat gas terug neemt, maar niets is minder waar, want The Expendebles is wederom een film vol topsport.
Zelf vind ik deze film eigelijk wel een beetje een soort verlengstuk van Rambo, alleen is het nu niet 1 persoon maar een klein team dat een heel leger uitschakeld.
Mensen worden soms mijlen ver weggeblazen, opgeblazen, in en zelfs uit mekaar geslagen!
de scenes flitsen alleen meestal wel zo snel voorbij dat mensen met een zwakke maag de kans nog niet eens krijgen om er misselijk van te worden.
Een verhaal vind ik zelf eigelijk niet echt aanwezig, minstens stelt ,t weinig voor.
maar dat is bij deze film mischien ook helemaal niet nodig.
Wie gewoon weer eens een vette achtie film wil zien heeft hier een hele aardige aan.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 december 2011, 15:51 uurVandaag herzien en een halfje verlaagd.
De film moet het zeker niet hebben van het verhaal of van het acteerwerk. Nee, dit is gewoon gemaakt voor puur vermaak voor de actieliefhebber.
Mensen die van lekkere knokpartijen, veel explosies en een hoop geweld houden zitten hier zeker goed.
Maar heel veel meer heeft de film niet om het lijf. Zeer zwakke dialogen, de humor is schaars (al kan ik nog steeds lachen om dat sms'je wat Statham krijgt) en het acteerwerk is ook niet geweldig.
Qua actie zit het wel snor, alleen vond ik de laatste twintig minuten wel iets te lang naar m'n zin. Had van mij wat korter gemogen. Toch is dit zeker goed te kijken en ik ben ook wel nieuwsgierig naar het volgende deel.
Voor nu een halfje eraf.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 december 2011, 9:04 uurDomme film maar toch redelijk vermakelijk vanwege de sympathieke cast en de harde fight scenes (vooral in die kelder). Stallone doet zijn best om het publiek niet te vervelen en heeft een goeie actiefilm afgeleverd.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 december 2011, 14:57 uurIs gewoon een lekkere knok film
Geen diep zinnige dialogen maar gewoon een hoop geweld
Is een prima vecht film maar verwacht er veder niks van want het is ook niets meer
4,0
[permalink] geplaatst op 26 december 2011, 22:09 uurActiefilm dat niet veel om handen heeft wat verhaal betreft, maar wel weet te entertainen. Probleem ook nog is het regie werk van Stallone. Hoewel ik toch echt een fan van hem ben, kan hij het beter overlaten aan de echte regisseurs.
Heb me echter wel vermaakt. Je kijkt deze film niet alleen om de actie(dat is dik in orde), maar ook om de actie helden/schurken die voorbij komen. Ik kan niet wachten op deel 2, 3, en als die genoeg hebben opgebracht de volgende trilogie.
Een 4 van mij.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 december 2011, 16:43 uurIk had net de extended cut gekeken. Hierin worden sommige verhaallijnen wat meer uitgediept en krijgen sommige karakters en relaties wat meer diepgang. Leuk voor de fans misschien.
3,0
[permalink] geplaatst op 31 december 2011, 15:00 uurDe film is geslaagd in zijn opzet. Spannende actiescènes en ruw macho gedrag van de personages, zoals te verwachten was. Af en toe wat over-acting. Best een aanvaardbare amusementfilm.3,5*.
2,0
[permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 22:48 uurHet idee is natuurlijk vet, 'n stel actiehelden bijeen flikkeren met heel veel explosies, maar het resultaat is nou niet direct om van te staan springen. Dat ligt vooral aan de rommelig geschoten en gemonteerde actiescènes, die het vaak maar moeilijk maken om te volgen wat er nu precies gebeurt. Daarnaast is het script gewoon ontzettend slecht geschreven, waarmee ik niet doel op het zwakke verhaal - wie kan het verhaal nou wat schelen bij een concept als dit? -, maar op de zwakke oneliners die daarnaast nog slecht worden gebracht ook. Toegegeven, entertainend is het wel - Jason Statham is cool als altijd, Jet Li is 'n keertje best grappig en de anderhalf uur zijn voorbij voor je er erg in hebt -, maar de film valt in het niet bij de gedachte aan wat het had kunnen zijn.
Dangerous-AF
0,5
[permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 5:57 uurWat een teleurstelling voor mij. Ik had er veel van verwacht totdat de 1e trailer kwam, toen wist ik nee dit echt slecht. En dat werd het ook.
De 2e lijkt mij ook veel en veel beter, Van Damme zit erin, een betere regisseur en de teaser ziet er goed uit.
Sly is wel de beste in de film. De greenscreen is heel heel heel slecht gebruikt in de film.

4,5
[permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 23:35 uurVind de score hier eigenlijk best laag... Ik vond deze film echt geweldig, Statham weet hem goed staande te houden tussen al deze oudere actiehelden. Leuke over the top actie... En vooral Dolph Lundgren en David Zayas die hier een geweldige rol weten neer te zetten

echt genoten van deze film.
querido
4,0
[permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 23:41 uurHeerlijke aktiefilm.
De film bevat zowel een knipoog als naar de jaren 70' en 80' actiefilms als naar de wat meer recente. Zelfs Arnold Schwarzenegger heeft nog een korte cameo in de film. Gewoon in 1 woord: heerlijk! En natuurlijk mijn persoonlijke favorieten: Sylvester Stallone en Bruce Willis. De film is niet soft, en het wordt daarentegen bruut en bloederig in beeld gebracht, net zoals bij de laatste Rambo film. Prachtige hommage met sterke en vermakelijke actie scènes. Iedereen heeft wel een paar gillers in deze film. Top!