The Agony and Ecstasy of Phil Spector (2008)
Alternatieve titel: Phil Spector Spreekt...

7 stemmen | gemiddelde 3,14
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Documentaire100 minuten
geregisseerd door
Vikram Jayantimet
Phil SpectorZeldzaam interview met de legendarische muziekproducer Phil Spector, 'de man die rock 'n roll in leven hield toen ik in het leger zat', aldus Elvis Presley. In 2003 zou Spector actrice Lana Clarkson hebben doodgeschoten in zijn dertig kamers tellende villa in Los Angeles.
Greeneyelady1
[permalink] geplaatst op 30 mei 2009, 0:37 uurIk ben de documentaire nu aan het kijken. Echt intrigerend!
4,0
[permalink] geplaatst op 30 mei 2009, 0:49 uurInderdaad meer dan interessant!
Het woord 'markant' lijkt speciaal voor deze man uitgevonden te zijn.
Goede documentaire; afwisseling beelden interview/rechtzaak, soundtrack et cetera.
Greeneyelady1
[permalink] geplaatst op 30 mei 2009, 1:03 uurMaar geloven jullie dat hij haar echt vermoord heeft? Hij heeft uiteindelijk wel gevangenisstraf gekregen van 19 jaar. Hij komt dus pas uit de gevangenis (voorwaardelijk) als hij 88 jaar is.
4,0
[permalink] geplaatst op 30 mei 2009, 2:35 uurIk ben geen advocaat of rechter maar rond de persoon van Spector doen wel meerdere opzienbarende verhalen de ronde. Met geladen pistolen of een kruisboog achter artiesten (zelfs TIJDENS opnames!) aanlopen en dergelijke. Check zijn biografie maar 's op Wikipedia of via Google.
Maar goed... ik weet inderdaad ook niet of hij Clarkson al dan niet van het leven beroofd heeft.
Ik vond dit simpelweg een zeer, zeer boeiende documentaire.
2,5
[permalink] geplaatst op 30 mei 2009, 9:23 uurHet verhaal over de geniale gek Phil Spector in de muziekwereld is prachtig. Irritant is het echter dat het interview met Spector doorsneden is met beelden uit de rechtszaal zonder dat er echt veel duidelijk gemaakt wordt over de juridische gang van zaken. Naast een aantal leuke muziekclips is de rechtsgang als goedkope illustratie in de bio van een muziekproducer een beetje rare miskleun.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 juni 2009, 23:47 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEenzijdig.
Maar toch erg vermakelijk. Met name de verhalen van Spector over Wilson en McCartney. Het is duidelijk dat de man lijdt aan hoogmoedswaanzin. De vergelijkingen met Galileo en Da Vinci raken werkelijk kant noch wal. Ook geen wal van geluid.
Eenzijdig omdat Spector alleen zelf aan het woord wordt gelaten. Ook is het niet in het voordeel van deze docu dat de interviewer wel erg likt plus het feit dat de rechtbankscenes nauwelijks duidelijkheid verschaffen.
Spector is geen leuke kerel, dat moge wél duidelijk zijn. Het feit dat hij nooit met zijn ogen knippert geeft in zijn eerste scene al genoeg stof tot nadenken. Het woord schuldig lag mij iig op de lippen. Helemaal toen bleek dat hij van het
pistoolpijpen een gewoonte maakte bij al zijn exen.
Neen, Spector is een behoorlijke gek. Maar muzikaal gezien wel een geniale. Je zou hem eigenlijk de vraag willen stellen:
'How Do You Sleep At Night?'
Jammer van de eenzijdige belichting, hier had veel meer in gezeten. De schitterende soundtrack en Spector zelf maken gelukkig een hoop goed.
Oh ja, dat obscure kerstalbum waarvoor de artiesten Zijne Koninklijke Hoogheid nooit hebben bedankt, heb ik. Muzikaal goud, zoals veel wat de man ooit aanraakte. Hmmm, een beetje Da Vinci dan maar? Tell us another story uncle Phil.. We like them.
Redelijk.