134.900 gebruikers | 85.710 films | 31.046 regisseurs | 3.508.405 berichten | 4.930.487 stemmen

locatie: Films » Die Tür (2009) » Info

Mystery / Thriller
99 minuten

geregisseerd door Anno Saul
met Mads Mikkelsen, Jessica Schwarz en Thomas Thieme

Nadat hij een fatale beslissing maakt, waardoor zijn zevenjarige dochter Leonie overlijdt, heeft de ooit zo succesvolle schilder David de controle over zijn leven verloren. Maar op een dag ontdekt hij een deur, die hem de kans geeft om nog eenmaal opnieuw te beginnen. Het begin van de nieuwe kans is veelbelovend, maar ontpopt zich uiteindelijk tot een nachtmerrie, omdat in het verleden niet alles is wat het lijkt.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2010, 13:02 uur
Heb zojuist de subs vertaald.. Dus binnenkort maar eens gaan kijken :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2010, 15:37 uur
Heb hem al gezien en moet zeggen zeker geen slechte film
dus 3,5 is die zeker waard.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Trojan Horse (€ 8,99)

Trojan Horse (€ 8,99)

Trojan Horse (€ 9,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2010, 22:21 uur
Ik ga geen enkele poging doen om dit ook maar enigzins te begrijpen. 1.5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2010, 11:02 uur
Ik vond deze film zeker de moeite waard en bleef mij boeien.
En Mads Mikkelsen speelt zoals altijd zeer goed wat mij betreft zeker een aanrader.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2010, 11:12 uur
The door...
the door is everything, all that once was and all that will be
the door is love and death, time and space, the door can look into your mind, the door can look into your SOOOUL!...
really the door can do all that ?
Heh.. noo~

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2010, 16:19 uur
Een bijzondere soort Thriller van Duitse afkomst. Het begint rustig en steeds als het te traag begon te worden was er weer een goede wending, en dat de hele film door tot het eind aan toe. Daardoor boeiend genoeg om in 1 keer uit te kijken. Aanrader!

vranque schreef:
Ik ga geen enkele poging doen om dit ook maar enigzins te begrijpen. 1.5*

Zo moeilijk was het verhaal niet. Maar neem dan voortaan ook niet de moeite om te stemmen wil je!?

haagsev schreef:
Heb zojuist de subs vertaald.. Dus binnenkort maar eens gaan kijken :)

Mijn dank is groot. Vertalen kost veel tijd, heb ik ook eens gedaan bij een totaal vergeten film (Mĝrke uit 2005).

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2010, 22:40 uur
Ein halb krug.

Die Tür is een mysterieuze Duitse film met een tikkeltje suspense. Omdat het interessante plot toch redelijk het pad der voorspelbaarheid bewandelt, blijft een en ander soms iets te overzichtelijk. Niet echt storend overigens. De acteerprestaties zijn in orde, evenals de sfeer. Vermakelijk, maar niet het onderste uit de kan gehaald.

Gut.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 december 2010, 9:33 uur
verrassende film met een goed concept. het acteerwerk is goed, zeker dat van Mikkelsen. beetje vreemd om Mikkelsen duits te horen praten.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2010, 0:49 uur
RickZ schreef:

vranque schreef:

Ik dacht dat dit juist het uitgangspunt en de kracht van deze site was dat je de moeite neemt om een film af te kijken en een stem uit te brengen. Kennelijk heb jij daar andere ideeen over en ik vraag me dan ook af of jij wel op de goede plaats bent.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2010, 17:37 uur
Redelijke goede film met een interessant verhaal. Het acteerwerk is, met name van Mikkelsen, goed en overtuigend. De film mag dan wel behoorlijk voorspelbaar zijn, nergens wordt het echt saai en vervelend.

Prima Duits tussendoortje.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 15:56 uur
Surrealistische films zijn meestal niet mijn ding ook deze film kon dit niet veranderen , anderen kunnen dit misschien wel waarderen maar ik persoonlijk niet.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2011, 16:37 uur
Een film die voor mystery thriller te weinig spanning kent en voor een drama te weinig dramatisch is, hoewel Die Tür zeker potentie heeft. Het script is helaas te besluiteloos en het lijkt net of de regisseur niet weet welke richting hij kiezen moet.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2011, 22:22 uur
Weer zo'n film over de tijdsgeest en dat spreekt me meestal wel aan. De film opent krachtig en het eerste gedeelte verloopt mysterieus. Naderhand wordt het wat meer voorspelbaar waarbij de film iets van zijn kracht verliest. Goede sfeer en het acteerwerk is prima.
7,5/10

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2011, 23:27 uur
Nice, prima kwaliteit film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2011, 23:10 uur
Intrigerend concept, een beetje Twilight Zone-achtig. De film is goed gemaakt en best spannend, met een geslaagd raar sfeertje. Tegen het einde iets teveel malle en overdreven toestanden waardoor enigzins afbreuk wordt gedaan aan de subtiele opbouw, maar al met al toch de moeite waard. Wel jammer dat Mikkelsen is nagesynchroniseerd. Zijn duits was blijkbaar niet al te best.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 8:39 uur
Ik vind het zo lief als die buurman een drankje in schenkt voor Mads en op zo'n liefdevolle, betrokken toon tegen hem zegt dat hij moet ontspannen. Wat een aardige man!