Mr. Nice (2010)

geregisseerd door
Bernard Rosemet
Rhys Ifans,
David Thewlis en
Chloë SevignyHet levensverhaal van Howard Marks (Rhys Ifans), een Britse drugssmokkelaar in de jaren '80. Zijn creatieve manieren om drugs te smokkelen, zijn hoge intelligentie en de gave die hij heeft om deze eigenschappen optimaal te combineren zorgen ervoor dat hij op basis van loyaliteit een geweldloos smokkelimperium over de hele wereld weet op te bouwen. Al kent het succes ook een keerzijde en gaat dit alles niet altijd zonder tegenslagen...
3,0
[permalink] geplaatst op 28 mei 2010, 18:54 uurTrailer. Ziet er geweldig uit. Prachtig dat (oude) beeld en die sfeer, komt op de lijst.
3,0
[permalink] geplaatst op 29 januari 2011, 18:03 uurHad er wel wat meer van verwacht, maar deze Mr. Nice is best leuk én (bij vlagen) bijzonder sfeervol vormgegeven. Jammer dat het budget blijkbaar zo minimaal was, want dat amateuristische gedoe met die oude beelden (green-screen o.i.d.) is overduidelijk. Maar toch ook best wel geinig. Mja, voor de rest best vermakelijk; veel jointjes, rechtzaken en vooral ook het leuke rijke dealer-leventje. Voldoende.
3,5
[permalink] geplaatst op 31 januari 2011, 13:07 uurBest een leuke film, heb em vanmorgen gezien! Beetje in de trend van blow, wie zich daar wel in kan vinden. Zeker aan te raden!
3,0
[permalink] geplaatst op 10 februari 2011, 22:56 uurIk had er eerlijk gezegd iets meer van verwacht.
De details van het drugs verkeer worden maar nauwelijks in beeld gebracht, dat is een nadeel, want dat is juist wat we als kijkers graag zien.
Het verhaal, de opbouw en de personages zijn wel goed.
Je ziet hoe een slimme, afgestuurde jongen zijn route in de drugs wereld krijgt en hier steeds verder in op gaat, totdat hij wereldwijd naam heeft.
En aan alles komt een einde op den duur, maar ook hier zijn niet al teveel details van te zien.
Verder kijkt de film lekker weg als je van dit soort films houdt, maar hij kan niet evenaren aan de geslaagde 'American Gangster' of 'Blow'.
3 sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 12 februari 2011, 19:40 uurvermakelijke film, maar "dat amateuristische gedoe met die oude beelden" (harmjanstegenga) vond ik juist mooi en knap gedaan, alsof hij echt in de jaren 70 daar rondliep. leuk om david thewlis te zien, ben fan van die gast, sinds naked..
3,0
[permalink] geplaatst op 2 maart 2011, 18:12 uurTotaal niets van verwacht maar de film was zeer onderhoudend en kijkt lekker weg ook het tijdsbeeld was goed in beeld gebracht. en Rhys Ifans als Howard Marks was erg goed.
5,0
[permalink] geplaatst op 3 maart 2011, 22:55 uurBen na het zien van de film meteen fan van deze Rhys lfans, ik wist echt nul waar het om zou gaan toen ik hem ging kijken en vond het begin een beetje flauw dus ging er al vanuit dat hij tegen zou gaan vallen, maar achteraf juist een geweldig begin van de film & geweldig bleef hij tot het eind, heerlijke feelgood movie die een belabberde dag gisteren uiterst ontspannen deed eindigen, goed acteerwerk , hele goede sfeer en prachtige omgevingen, mooi hoe Howard Marks van het ene avontuur aan het andere begint en de situaties waarin hij beland, de gehele casting sprak aan en het verhaal is steengoed, kwam er achteraf achter dat hij 2 uur duurde maar het leek 'n uurtje zo lekker dat de film wegkijkt, en alhoewel niet iedereen het eens zal zijn vond ik dat er een ijzersterk moraal zat in het verhaal , dont poke out that joint My Friend , pass it over to me

, vind het een aanrader en omdat hij me geen seconde verveelde krijgt hij een welverdiende 5 sterren, alles beviel.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 maart 2011, 0:12 uurRhys Ifans speelt altijd een beetje de goedmoedige sukkel, in deze film weliswaar geen sukkel maar wel heel goedmoedig en sympathiek. Je leeft helemaal met m mee en op hem boos worden kán gewoon niet. Chloë Sevigny is wel de koningin van de kleine producties, wat heb ik haar al vaak in kleinere films gezien. En altijd met heel veel plezier. Lekkere sfeervolle film, een prachtig levensverhaal. Ook mij heeft de film 2 uur genieten bezorgd.
5,0
[permalink] geplaatst op 4 maart 2011, 12:41 uurja dit is echt een prachtige film, maar ik ben wel meer van het coole gebeuren zeg maar Leo, wat ik wil vragen, kun je me tippen over nog een fantastische film met die Rhys Ifans, vond ´m zo ontzettend goed akteren en je kan gewoon ruiken dat hij in het echt een uitstekende kerel moet zijn, ben heel benieuwd naar meer werk maar ben niet van langdradigheid, wellicht kan ik ´m hier nog teruglezen de tip, mensen goed weekend en als je deze nog niet gezien had is ´t altijd een goed begin van! Topfilm nogmaals.
5,0
[permalink] geplaatst op 4 maart 2011, 12:42 uurja dit is echt een prachtige film, maar ik ben wel meer van het coole gebeuren zeg maar Leo, wat ik wil vragen, kun je me tippen over nog een fantastische film met die Rhys Ifans, vond ´m zo ontzettend goed akteren en je kan gewoon ruiken dat hij in het echt een uitstekende kerel moet zijn, ben heel benieuwd naar meer werk maar ben niet van langdradigheid, wellicht kan ik ´m hier nog teruglezen de tip, mensen goed weekend en als je deze nog niet gezien had is ´t altijd een goed begin van! Topfilm nogmaals.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 maart 2011, 15:02 uurNLJoeri, je kunt natuurlijk altijd zoeken op imdb, daar staan alle films als je de naam van een acteur intikt. Bij deze film zie ik hem nog helemaal voor me,
Once upon a time in the Mid...
Ik ben het overigens helemaal met je eens hoor, Rhys Ifans heeft iets heel vertederend over zich en hier speelde hij erg goed, droeg de film.
5,0
[permalink] geplaatst op 4 maart 2011, 16:01 uurIk heb je link opgevolgd en deze film waarmee je komt spreekt ook aan, ga ´m kopen en zal de reply later nog geven hier op moviemeter, top je bereidheid tot advies en Mr.Nice was dan ook meer dan Nice, simpelweg een pronkstuk waar ik echt nog eens van ga nagenieten in de bioscoop aanstaande April, alleen al onze Rhys Ifans verdient de credits en graag betaal ik ´t kaartje voor dit meesterwerk, gezegend zijn we dat er dan toch nog stiekem wel heel goede films worden gemaakt

, nogmaals bedankt en 'n goed weekend Leo!
3,0
[permalink] geplaatst op 14 maart 2011, 6:00 uurKijkt lekker weg en blijft boeien. Sluwe vos Goed acteerwerk.
3,0
[permalink] geplaatst op 18 april 2011, 22:04 uurDoorsnee rise-and-fall van een drugssmokkelaar, wel wat te vergelijken met Blow. Visueel best apart, met een sporadisch nogal vreemd gebruik van achtergrondprojectie, maar inhoudelijk wil het niet echt boeien. Ifans is prima in de hoofdrol, maar zijn personage is gewoonweg te maf om je mee te kunnen identificeren. Verder zijn dialogen en uitwerking van bijrollen onder de maat. Onderhoudend en in ieder geval levendig, maar uiteindelijk weet de film wat mij betreft geen indruk te maken.
1,0
[permalink] geplaatst op 16 juni 2011, 23:04 uurIk vond hem saai. Erg langdradig. Tegen het slaapverwekkende aan. Het komische was ook ver te zoeken. Nee ik vond er weinig aan.
2,0
[permalink] geplaatst op 26 juni 2011, 4:48 uurHet drugsthema werd ondermaats verwarrend voorgesteld. Politie, justitie, drugsbendes... Een soep die nogal eenvoudig verloopt tot uiteindelijk toch de knoop dient doorgehakt op een onduidelijke manier.
Ondanks de goede vertolking mist deze film toch een degelijk verhaal. Zelfs bij een top-drugsdealer primeert het gezin zoals bij de maffia. Maar op een andere manier.
Gewoon een film waar goed en slecht met mekaar verweven worden door andere emotionele toestanden die hier helemaal niet thuishoren.
Gewoon een entertainerfilm die kan gezien worden. Maar zeker niet moet.
Een 2* waard omwille van goede vertolking van Rhys en de humor die doorheen de film zweeft.
Zelfs bij het begin en het slot.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 september 2011, 14:55 uurleuke boeiende film, vooral kijken als je stoned bent haha!!
4,0
[permalink] geplaatst op 13 november 2011, 0:15 uurHeerlijke film, lekker sfeertje... Mooi verhaal
4,0
[permalink] geplaatst op 23 november 2011, 16:26 uurNice.
Sympathieke biografische film over een sympathieke hasjhandelaar. Boeiend, humoristisch, onderhoudend en prima acteerwerk. 8/10*
[permalink] geplaatst op 23 november 2011, 22:06 uurPrecies wat je verwacht als je de DVD of de trailer ziet.
2,5
[permalink] geplaatst op 27 november 2011, 16:07 uurlange en langdradige film, dat eeuwige gerook, volgens mij zag je alleen maar stoom. ik weet niet hoe ze dat doen. Chloë Sevigny deed het wel aardig, is ook altijd leuk om te zien in dit soort rollen, beetje on the edge.
[permalink] geplaatst op 19 december 2011, 17:48 uurFilm was wel aardig
dat wil zeggen het idee van de film was goed maar uitwerking kon een stuk beter
naar mijn mening had er wat meer vaart in het verhaal gemogenen minder nadruk op het roken
De keuzen om de film met een filter te filmen vind ik een goede toe voeging geeft net dat tikje extra
Al met al een aardige film
[permalink] geplaatst op 29 december 2011, 4:14 uurNice
3,0
[permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 1:22 uurRedelijke biopic over een Britse drugssmokkelaar. Een standaard rise-and-fall verhaaltje met weinig verrasingen, maar wel met de juiste mix van misdaad met een vleugje komedie en drama. En ondanks dat er genoeg gebeurd en het tempo vlot is, is de film iets aan de lange kant.
4,5
[permalink] geplaatst op 6 april 2012, 17:15 uurSchitterende avontuurlijke biografie van de Engelse ""Dominee"". Tip voor de makers van de Nederlandse Dominee. Zo doe je dat......
Hele mooie beelden van de ""70 ""80 uit Engeland/Duitsland/Pakistan enz....
Je gaat echt mee terug naar die tijd dat de hele canabisscene in de kinderschoenen stond en nog vol avonturiers zat....
Deze film is een verrassend meesterwerkje.
Kijken....
2,5
[permalink] geplaatst op 16 april 2012, 19:35 uurKijkbaar maar doorsnee portret van Howard Marks. Als dit portret accuraat is, blinkt de heer Marks vooral uit in platitudes over softdrugs. Hij is mijns inziens een beetje een saaie drugslord.
Redelijk.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 7:04 uurVond het verhaal veel op Blow lijken, maar vond het toch een mooie film.
De hoge waardering die ik er aan hang komt door zeer goed gemaakte mix van oude en nieuwe beelden. Zeer knap gemaakt