134.898 gebruikers | 85.709 films | 31.046 regisseurs | 3.508.316 berichten | 4.930.360 stemmen

Augenblick Freiheit, Ein (2008)

Alternatieve titels: For a Moment, Freedom, Pour un Instant, la Liberté

Augenblick Freiheit, Ein (2008)
7 stemmen | gemiddelde 3,21
mijn stem:
Oostenrijk / Frankrijk / Turkije
Drama
110 minuten

geregisseerd door Arash T. Riahi
met Navíd Akhavan, Pourya Mahyari en Fares Fares

De ouders van Ali en Mehrdad zijn jaren geleden al van Iran naar Oostenrijk gevlucht. Nu hun kinderen groot genoeg zijn ondernemen ook zij de barre reis naar een hopelijk betere toekomst. Onderweg ontmoeten ze een echtpaar dat ook met hun zoon op de vlucht is, en gezamenlijk weten ze Ankara te bereiken. Ze verblijven in een hotelletje, en wachten hier op een vluchtelingenpapier van de overheid waarmee ze verder kunnen reizen, zonder eerst opgepakt te worden door de Turkse politie of de Iraanse veiligheidsdienst. In het hotel wonen meerdere vluchtelingen van allerhande achtergrond en samen proberen ze de onzekere tijden met hun dromen weg te dringen.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2010, 19:47 uur
Indringend portret gebaseerd op waargebeurde feiten die een beeld heeft over Iraanse vluchtelingen die door de versmachtende druk van het regime in hun thuisland het geluk elders gaan zoeken. Dat dit niet altijd van een leien dakje loopt word pijnlijk duidelijk in dit verhaal. We volgen verschillende gezinnen en personen die proberen hun visum te bemachtigen met de Turkse politie en de Iraanse geheime dienst op hun hielen. Een ontroerend verhaal die bij de aftiteling mocht rekenen op applaus in de zaal.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2011, 9:23 uur
Ontroerende film over het wereldprobleem, van mensen die hun geboorteland illegaal ontvluchten om hun kans te wagen in het betere Westen.
In het geval hier betreft het Iraniërs die zulks proberen via Turkije.
Een sterke film, keurig en duidelijk opgebouwd, enkele emotionele en significante scènes en met zeer goede acteurs waarvan mij vooral het jonge meisje (Elika Bozorgi) erg opviel.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2012, 11:55 uur
ARTE (Ein Augenblick Freiheit, maandag 19 maart, 21:55 uur)