134.900 gebruikers | 85.710 films | 31.046 regisseurs | 3.508.421 berichten | 4.930.519 stemmen

locatie: Films » Nunta Mută (2008) » Info

Drama
90 minuten

geregisseerd door Horaţiu Mălăele
met Alexandru Potocean, Luminita Gheorghiu en Meda Victor

Roemenië, 1953. In een klein dorp staat een jong koppel op het punt te trouwen. De gasten arriveren, het banket is klaar en alles is voorbereid voor de ceremonie tot plots, geheel onverwachts, het Russisch leger aankomt. Stalin is dood, de nationale rouw is afgekondigd en de trouwers hebben één uur om alles op te breken. Tegen ieders verwachting in beslissen ze echter om toch feest te vieren, maar dan in alle stilte...

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 maart 2009, 14:17 uur
Lijkt behoorlijk wat op van de films van Emir Kusturica. Maar hier moest ik daadwerkelijk om lachen plus de omschakeling naar drama word hier visueel prachtig opgelost. Mooie en aangrijpende film!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2009, 22:22 uur
Als het op werk van Kusturica lijkt dan moet het goede film zijn. Ik ben enorme fan van Kusturica.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2009, 11:09 uur
Verhoeven schreef:
Lijkt behoorlijk wat op van de films van Emir Kusturica.
Zekers maar hier wordt nog een beetje de absurdistiche extravagantie gemist. Niet dat het erg is, want bij tijd en wijle is Silent Wedding een klein en lief filmpje over mooie mensen. Het einde haalt je dan weer uit een mooie droom en zet je met beide benen weer terug op de grond.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2009, 17:23 uur
Prachtige film die drama en de grappige momenten goed weet te combineren.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 18:19 uur
Lief, klein filmpje uit de Balkan dat nogal doet denken aan de humor van Jos Stelling (en met name De Illusionist).
Absurde humor, magie en de harde werkelijkheid.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2011, 12:27 uur
Bij vlagen erg leuk.