134.900 gebruikers | 85.710 films | 31.046 regisseurs | 3.508.412 berichten | 4.930.508 stemmen

The Diary of Anne Frank (2009)

Diary of Anne Frank, The (2009)
131 stemmen | gemiddelde 3,04
mijn stem:
Verenigd Koninkrijk
Drama
150 minuten (miniserie, 5 delen) / 100 minuten (film versie)

geregisseerd door Jon Jones
met Ellie Kendrick, Iain Glen en Kate Ashfield

Juni 1942, Amsterdam is door de nazi's bezet. Anne Frank, een joods meisje, krijgt voor haar dertiende verjaardag een dagboek van haar vader. Ze begint er meteen in te schrijven. Enkele dagen later ontvangt de familie Frank een oproep voor Margot, de zus van Anne, om zich te melden. Ze besluiten onder te duiken. Otto, de vader van de familie heeft een geschikt onderduikadres gevonden: zijn eigen kantoor midden in de binnenstad van Amsterdam.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2009, 23:13 uur
3 stemmen al, de serie is nog niet eens afgelopen. :N

Morgen het laatste deel. Valt me tot op heden niet tegen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2009, 9:35 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Deze miniserie geeft de gebeurtenissen in het achterhuis zeer accuraat weer. Ik snap alleen niet dat er wéér een verfilming van het verhaal van Anne Frank heeft moeten plaatsvinden, er zijn er al zoveel. Vernieuwend is het dus niet, en het stijgt ook niet boven de rest uit in kwaliteit. (Behalve ver boven de eerste verfilming uit 1959, wat een dikke aanfluiting was)
Voor mensen die het verhaal niet kennen raad ik wel aan om deze serie te gaan kijken of The Whole Story, mocht je willen weten wat er na de arrestatie met de familie is gebeurd.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Diary of Anne Frank (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Diary of Anne Frank (€ 10,99)
gratis verzending

Diary of Anne Frank (€ 11,00)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2009, 9:39 uur
Nu alweer herzien (herhaling) en ga een ster omhoog. Het zit erg goed in elkaar, alles komt subtiel aan bod, de personages lijken sterk op de echte onderduikers, en Ellie Kendrick lijkt wel een kopie van Anne Frank. Een ander groot pluspunt vind ik dat deze serie echt in Amsterdam is opgenomen en niet in Praag zoals de meeste Anne Frank verfilmingen. Toch wel blij met deze verfilming, ook al is het de zoveelste. DVD uitgave gewenst.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2009, 0:12 uur
Inmiddels op DVD verkrijgbaar.

Deed me qua scènesituaties vaak erg denken aan Anne Frank: The Whole Story (2001), en ook het muzikale hoofdthema uit die serie keert geregeld in deze productie terug. Degelijke verfilming, maar geen meerwaarde boven alles wat er al gemaakt is m.b.t. Anne Frank. The Whole Story is het meest compleet en blijft (dan ook) verreweg mijn favoriet. Attic: The Hiding of Anne Frank, The (1988) (zag hem voor 2,99 liggen bij de Media Markt) is daarna het interessantst door de originele en unieke invalshoek.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2009, 13:46 uur
Hannibal schreef:

Voor mensen die het verhaal niet kennen

Ik denk dat iedereen in Nederland het verhaal van Anne Frank wel kent ;)
Ik ben hier overigens zeer benieuwd naar, volgens mij zag ik 'm laatst liggen in de Blokker.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2009, 22:30 uur
Niet slecht, maar ook geen heel bijzondere verfilming. Kendrick lijkt erg op Anne Frank, dat moet gezegd worden. De muziek is wat zeurderig aanwezig en er wordt niet altijd even goed geacteerd. Petronella van Daan wordt bijvoorbeeld vervelend overgeacteerd.
De spanningen tussen iedereen onderling in het Achterhuis worden soms op een wat kinderlijke manier gebracht, net als het meisje-dat-in-de-puberteit-raakt-bijverhaaltje.
Verder jammer om alles met Engels accent gesproken te horen worden. Er zijn al veel Anne Frank-films gemaakt, maar eigenlijk zou hij door een echt goede en grote Nederlandse regisseur gemaakt moeten worden, ook voor een internationaal publiek. Verhoeven misschien?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2009, 22:44 uur
Ik sluit me aan bij Thomas83. Ik vond inderdaad ook dat die Petronella af en toe nogal overdreven acteerde. Vooral toen ze bij de tandarts was gilde ze vreselijk overdreven. Vond het verder niet heel storend dat de film Engels was, maar het is natuurlijk mooier als het Nederlands wordt gesproken. Verder beetje makke film. Steekt nergens in uit ook. Wel leuk om eens te zien, maar ik geloof dat er wel betere verfilmingen van zijn gemaakt.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2009, 23:33 uur
Mijn eerste verfilming van het wereldberoemde verhaal. Vond het allemaal wat fragmatisch en het is bij vlagen ook best wat saai, maar over het algemeen keek het allemaal prima weg. Kendrick deed het in ieder geval prima als Anne.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2009, 10:01 uur
Hele mooie film :) Bij het einde moest ik wel huilen..

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2009, 15:10 uur
Thomas83 schreef:

ook mijn mening

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2009, 20:30 uur
Tegenvallende verfilming van het dagboek van anne frank. het leek zelfs alsof sommige stukken zelfs een beetje geromantiseerd zijn. ook het acteerwerk vind ik matig. geef mij maar een verfilming zoals anne frank : the whole story. die zit naar mijn mening beter in elkaar, en heeft meer achtergrond informatie te bieden. 2 sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2009, 22:38 uur
Ondaks dat alles zich afspeelt in het achterhuis kunnen de makers het toch nog boeiend houde

ik vond het een boeiend en pakkend verhaal en heb 1 traan gelaten op het einde van de film

( het had natuurlijk dramatischer kunnen gemaakt worden moesten ze het gebeuren in de kampen ook laten zien dat had de film mischien veel beter kunnen maken) ^^

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juni 2009, 11:34 uur
viel wel mee.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juni 2009, 18:40 uur
Ik vond deze wel goed, goed nagespeeld, altijd wel grappig die engelse/amerikaanse acteurs zo in Nederland te zien.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juni 2009, 9:51 uur
Erg mooi en pakkend verhaal. Het is waarschijnlijk een beetje lowbudget omdat alles zich in dat appartement afspeelt enzo; maar toch blijf je als kijker gemakkelijk kijken. Ik vond het jammer dat men alleen maar de periode van het dagboek covered en niet verdergaat tot het einde; maar dat zou de productiekosten waarschijnlijk de hoogte ingejaagd hebben.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juni 2009, 10:24 uur
Roodkapje schreef:
een beetje lowbudget omdat alles zich in dat appartement afspeelt enzo;

tsja, een verfilming van Het Achterhuis kan op niet veel andere lokaties worden gefilmd dan in het Achterhuis. Wat er na de arrestatie is gebeurd is op voortreffelijke wijze verfilmd in The Whole Story.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2009, 16:20 uur
Ik vond het niet slecht, minder goed dan ik had verwacht, maar het toont toch goed het verhaal van het achterhuis.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juli 2009, 13:44 uur
Goede film alweer van het beroemdste Joodse meisje uit Wereldoorlog Twee.
Hier wordt bijna letterlijk uit het dagboek voorgelezen en wordt de sfeer die er moet hebben geheerst in Het Achterhuis wel zeer goed weergegeven.
Toch konden niet alle vertolkingen me bekoren, het meisje dat Anne speelt is wel zeer goed, maar de andere rollen vond ik toch iets minder goed ingevuld zoals dat bijvoorbeeld wel was in de vorige film die ik over hetzelfde verhaal heb gezien: "Anne Frank: The Whole Story".
Maar dat betekent niet dat ook deze film een aanrader is om te zien in wat voor mensonterende omstandigheden de bewoners van 'Het Achterhuis' moesten (over)leven.
Helaas was hun jarenlange onderduiken helemaal voor niets geweest, maar dat is ondertussen wereldwijd bekend door het Dagboek van Anne Frank.
Ik heb ook maar de filmversie van deze miniserie gezien, en die is mijn zijn bijna 2 uur iets te lang om het verhaal te vertellen, dus heb ik zo'n vermoeden dat ook de serie wat overbodige scénes zal bevatten.
Als ze ooit op DVD komt zal ik toch niet aarzelen om ook die nog eens te bekijken, het verhaal verdiend dat evenals de nagedachtenis aan Anne Frank.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2009, 20:37 uur
Ik vond Anne echt vreselijk slecht gecast....

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2010, 14:11 uur
Ik vind zo'n beetje iedereen slecht gecast. dat overdreven en neppe gejank was onverdraaglijk. Het verhaal zelf is wel mooi, maar ik had steeds het gevoel dat ik naar een theater keek door de vage overloop van scenes. Dat Britse accent was ook niet alles, doe mij maar de Nederlandse versie dan... 2*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 22:59 uur
Helemaal niet slecht, mooi verteld en soms akelig spannend.
Dank zij het vele schrijven van Anne hebben ze veel films kunnen maken.
Zoals zij zelf vertelde Ik wil beroemd worden, en niet vergeten worden zelfs na mijn dood...

3,5 ster

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 23:08 uur
606 schreef:
Helemaal niet slecht, mooi verteld en soms akelig spannend.
Dank zij het vele schrijven van Anne hebben ze veel films kunnen maken.

3,5 ster

Niets aan toe te voegen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2011, 18:19 uur
De eerste 45 minuten van de film ergerde ik me voornamelijk aan de verwende, betweterige en gewetenloze houding van Anne. Had ze werkelijk geen liefde voor haar ouders? Waarom gaf ze haar kat geen aai over zijn bol toen ze afscheid nam?

Desondanks toch duidelijk in beeld gebracht drama.