Carnera: The Walking Mountain (2008)

7 stemmen | gemiddelde 3,35

Italië / Roemenië
Drama125 minuten
geregisseerd door
Renzo Martinellimet
Andrea Iaia,
Paul Sorvino en
F. Murray AbrahamIn 1933 werd Primo Carnera de eerste en enige Italiaan die ooit het wereldkampioenschap zwaargewicht boksen zou winnen. Hij was een man die de ontberingen waardig en de successen met nederigheid onderging. Hij was een echtgenoot die zijn beeldschone vrouw aanbad tot op de dag van zijn dood en een vader die zijn kinderen leerde dat, al zou het leven nog zo zwaar zijn, opgeven geen optie was. Hij leefde een buitengewoon leven met buitengewone moed. Hij had waarden en normen waar hij altijd naar leefde en die hij doorgaf aan zijn kinderen. Ze blijven voor altijd in hun harten voortbestaan. Dit is het verhaal van Primo Carnera: de wandelende berg.
4,5
[permalink] geplaatst op 4 januari 2009, 20:16 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenCarnera: The Walking Mountain
Ik heb altijd al wel graag boksfilms gezien en mijn broer zag deze staan in de plaatselijke videotheek dus hebben we hem maar meegepakt. Ben ik blij dat we niet zo'n goedkope horror hebben meegenomen.
Carnera: The Walking Mountain is een waarheidsgetrouwe boksfilm met knappe acteerprestaties en fascinerende gevechten die trouwens geen enkele minuut verveelt. De gevechten zijn erg mooi en duidelijk in beeld gebracht en ook de filter die soms over de beelden hangt waardoor het precies de originele beelden zijn is erg knap.
Maar een film staat of valt met een verhaal en staan doet deze Carnera zeker. Het is allemaal zeer meeslepend en neemt er ook zijn tijd voor maar daardoor leef je echt mee met Primo wanneer hij voor de zoveelste keer tegen het canvas slaagt in zijn gevecht met Baer voor het wereldkampioenschap.
Ongelooflijk wat Primo trouwens allemaal heeft meegemaakt in zijn leven. Het gevecht tegen Schaaf, het stelen van zijn geld (2x) door zijn managers en ga zo maar door. Maar hij blijft altijd zichzelf en dat is knap...
Zo'n prachtige film met geweldige acteerprestaties en dito beelden zorgen ervoor dat ik niet minder dan 4.5* kan geven.
0,5
[permalink] geplaatst op 24 februari 2009, 10:19 uurOp alle fronten één van de slechtste films die ik in jaren heb gezien.
5,0
[permalink] geplaatst op 25 januari 2010, 12:15 uurEen uitstekent levensverhaal van een legendarische bokser.
Mooi in beeld gebracht
Pellucidar
[permalink] geplaatst op 6 februari 2010, 0:49 uurSublieme film in het boksgenre!
Pellucidar
[permalink] geplaatst op 6 februari 2010, 0:50 uureldorado schreef:
Op alle fronten één van de slechtste films die ik in jaren heb gezien.
Verklaar...?
2,5
[permalink] geplaatst op 30 november 2011, 0:59 uurIk begrijp niet waarom ze daar de scene van Carnera en Mussolini hebben ingezet. Mussolini was een fascist en de rechterhand van Hitler. Met zo iemand wil je toch niet herrinerd worden.