Surrogates (2009)

geregisseerd door
Jonathan Mostowmet
Bruce Willis,
Radha Mitchell en
Rosamund PikeHet verhaal speelt zich af in de nabije toekomst waar mensen een geïsoleerd bestaan leiden. Interactie tussen mensen vindt plaats middels surrogaat-robotten, een mooiere versie van hun menselijke tegenhanger. FBI-agenten onderzoeken de moord op een student die connecties heeft met het brein dat ooit de high-tech robot ontwierp en realiseerde. Al spoedig stuit men op een heel complot. Dit mysterie levert de nodige hoofdbrekens op aangezien de robotten bijna helemaal identiek zijn aan hun bezitters.
4,0
[permalink] geplaatst op 29 november 2010, 19:59 uurVond het wel een origineel verhaal, goed geacteerd en aantal redelijke actiescènes. Het verhaal boeide me wel en ik vond het redelijk spannend. Een vier vind ik wel op z'n plaats.
2,5
[permalink] geplaatst op 17 december 2010, 16:14 uurIk vond het verhaal niet echt dat.
Willis speelt zijn rol zoals hij het gewend is.
Maar echt onder de indruk van de film was ik niet.
Gelukkig dat hij dan ook niet te lang duurde.
2,5 sterren.
mug13
[permalink] geplaatst op 28 december 2010, 19:17 uurHad deze film een hele tijd geleden een keer opgezet en na 5 minuten weer uit gedaan,ik ben niet zo een science-fiction type.Gister had ik niks te doen,dus ik waagde nog een poging met deze film.Met als enigste verschil dat ik er nu echt voor ging zitten.Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan,waarom had ik deze film de eerste keer uitgezet WAAROM.Ben nog steeds niet van de sci-fi,maar deze film was goed te doen.Verhaal goed,Bruce Willis goed,actie redelijk geslaagd.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 april 2011, 12:17 uurBruce Willis..
Aan Bruce heb ik nooit veel aangevonden.. Zijn ego spat er altijd van af.. Bovendien hoor je vaak dat hij ontzettend naast zijn schoenen loopt. Natuurlijk wilt dat niet zeggen dat hij niet kan acteren.. Integendeel, Willis kan wel degelijk acteren.. Jammer dat het vaak dezelfde soort rollen zijn.
Deze film deed me denken aan I, robot. Het verhaal was erg interessant.. Iedereen ziet er zo uit als hij/zij er uit wilt zien, dus is er automatisch meer vrede op aarde. Maar natuurlijk zitten daar ook nadelen aan vast. Zoals dat in deze film mooi uitgebeeld word.
De zogenoemde surrogates zagen er wel degelijk uit, maar die van Bruce willis...?! Nee.. Veel te nep, veel en veel te veel make up. Nee, die zag er wat mij betreft niet uit. Terwijl die van Rosamond Pike er weer stukken beter uit zag..
Ja, leuk verhaal.. Maar ontzettend jammer dat ik bijna in elke film in ongeveer hetzelfde genre het zelfde tegen kom. Het gaat goed, het gaat prima, maar dan gaat er iets mis (een moord bv) en de hoofdrolspeler moet het allemaal zelf oplossen.. Natuurlijk krijgt hij dan nog meer tegenstrijdige dingen op zich af, maar toch komt het allemaal goed.. De uitwerking van de film, en het verhaal, viel me te veel op.. Zo vaak gezien.. Geef mij maar een lekkere horror..
Zoals hieronder ook staat.. Surrogates past perfect bij Gamer en Matrix bijvoorbeeld. Films zoals die spreken me altijd erg aan. Omdat misschien, over een hele lange tijd, die mogelijkheid wel realiteit kan worden..
Geen slecht filmpje, maar toch ook niet echt een topper..
4,5
[permalink] geplaatst op 17 april 2011, 9:52 uurMooi verhaal, goed geacteerd met Willis op zijn best.
2,5
[permalink] geplaatst op 23 mei 2011, 0:33 uurhmmm
4,0
[permalink] geplaatst op 5 juni 2011, 22:05 uurPrima verhaal goeie film, alleen veel te kort, nog geen 90 minuten. Had wel langer gemogen van me, maar erg fijn om te bekijken.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 11:31 uurHmmm 2,90... Ik vond dit een hele goede film die een dikke 3,5* van mij krijgt. Een goed verhaal en het word ook best spannend. Bruce Willis doet het goed. Hij duurt ook niet te lang dus het verveeld niet.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2011, 17:48 uurDeze was goed om eens te zien,niet slecht maar ook niet wow.Gewoon lekker ontspannen,verstand op 0 en bekijken.Idd hij was wel een beetje aan de korte kant
[permalink] geplaatst op 9 september 2011, 15:16 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGoeie film, mooi uitgangspunt, wel jammer dat de decors er soms , naar mijn mening, nep uitzagen. De stad Boston leek met net iets te fleurig, zo mooi en netjes ziet zo'n stad er niet uit. Ook vind ik het een beetje jammer dat er af en toe wel gaten in het plot zaten (als iedereen een robot is kun je hem toch nog gewoon thuis vermoorden? Dus waarom in 15 jr. geen moorden?). Maar voor de verdere rest was het best een spannend en inspirerend verhaal en Bruce Willis speelt altijd wel goed. Zijn vrouwelijke handlanger speelde ook best goed.
movie-edje
[permalink] geplaatst op 22 september 2011, 20:37 uurIk heb deze film gezien,
Maar ik weet niet wat ik er van moet denken!
Mischien nog een keertje bekijken.
3,0
[permalink] geplaatst op 11 december 2011, 9:59 uurmatig filmpje, waar Bruce op automatische piloot door zweeft. Film springt nergens echt uit, maar weet toch de aandacht van de kijker vast te houden door de o.a. futurische graphics (of toch wat ervoor moet doorgaan). 3*
3,0
[permalink] geplaatst op 13 december 2011, 18:32 uurGeweldige fantasie, en het idee is realistisch gebracht.
wel grappig dat de alternatie samenleving weer eens gebracht word als tribals.
Jammer van het goedkope einde.
Maar ik heb vooral genoten van de sf in het verhaal
3,5
[permalink] geplaatst op 27 december 2011, 13:41 uur'k was eigenlijk nog aangenaam verrast door deze film. Een origineel, vlot verhaal, met een overtuigende cast. Misschien mocht er af en toe wat meer diepgang in gezeten hebben, maar voor de rest verveelde de film niet.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 22:24 uurIk vind deze film 4 sterren waard, omdat hij tot het laatst vragen blijft oproepen, over het interessante gegeven van robots die mensen vervangen in het dagelijkse leven. Meestal weet je bij dit soort films na twintig minuten wel hoe het zit en gebeurt er vervolgens niks meer waar je nog over moet nadenken. Het slot was een moreel dilemma, waarbij je dacht: op welke knop zou ik hebben gedrukt?
4,0
[permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 22:29 uurDe nieuwe Matrix?
Ik vond hem goed (geacteerd), ik begrijp het waarom en toch was het lekker creepy. Ik zou best een surrogate willen hebben om mijn vuile klusjes te laten opknappen. 4*
[permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 22:29 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDeze film deed mij aan andere films denken waarin de mens virtueel in een andere omgeving verblijft. In deze film verblijft echter je virtuele surrogaat in de dagelijkse realiteit.
Er komt wel wat aardig stunt-, kunst- en vliegwerk voorbij. De uitvoering (beeld en geluid) is verder niet heel bijzonder, gemiddeld dus. Het acteren is overtuigend. Ik vond het verhaal spannend en blijven boeien.
Surrogaten maken niet zo gelukkig als gedacht en dezelfde problemen en andere omstandigheden blijven bestaan in de realiteit, dus wat voegt het gebruik van surrogaten precies toe? Kan het surrogaat ziekte en dood veroorzaken? En wat betekent leven of dood precies in zo’n soort situatie?
De film roept toch wat interessante vragen op.
[permalink] geplaatst op 2 mei 2012, 16:34 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGoed concept, iets mindere uitwerking. Mijn voornaamste klacht is dat de film eigenlijk te kort is. Het hele idee van surrogaatmensen die er heel anders uit kunnen zien dan ze echt zijn, biedt veel meer mogelijkheden voor complottheorieën en revoluties, en die zijn helaas nauwelijks uitgebuit. Het acteerwerk was wel netjes, de spanning was ook goed, het verhaal was helaas net iets te simpel en ook te snel voorbij. Wat ik wel heel mooi vond was de scène waarin de surrogaten allemaal tegelijkertijd uitvallen, dat levert een haast apocalyptisch beeld op. Mooi gefilmd.
[permalink] geplaatst op 2 mei 2012, 18:15 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenJ.Ch. schreef:
Hier sluit ik me bij aan, en van mij een magere 3 !
4,5
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 11:16 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenjohnnie diepte schreef:
Niet echt een aanrader als je het mij vraagt.
Het concept vond ik maar vergezocht, iets waar je maar moeilijk kan inleven.
Ik vond het helemaal niet vergezocht, maar dit is de rauwe werkelijkheid.
Mensen zitten vast aan hun computer met Twitter, Hyves etc. en doen zich anders voor dan ze zijn.
Allemaal computerverslaafden die denken dat het gras elders groener is met hun fantasiewereldje, en deze film verzet zich daar duidelijk tegen.
Zo sci-fi is dit dus niet, je leeft er middenin.
Het concept vind ik dus absoluut relevant en de uitvoering vond ik uitstekend.
Enige minpuntjes zijn dat het soms wat verwarrend was met al die gelijkende poppen
en dat er aan het einde volgens het nieuws alleen surrogaten waren gesneuveld, terwijl er wel degelijk mensen van vlees en bloed deelnamen aan het stadsleven. Beetje ongeloofwaardig, vond ik.