134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.274 berichten | 4.930.226 stemmen

The Final Destination (2009)

Final Destination, The (2009)
1220 stemmen | gemiddelde 2,36
mijn stem:
16 jaar geweld angstVerenigde Staten
Horror / Thriller
82 minuten

geregisseerd door David R. Ellis
met Bobby Campo, Shantel VanSanten en Nick Zano

Nick en een paar vrienden gaan voor het weekend naar een circuit om een autorace te bekijken. Er gebeurt echter een verschrikkelijk ongeluk. Een auto rijdt met hoge snelheid het publiek in. Er vallen veel doden en het lijkt er zelfs op dat het stadion in elkaar gaat vallen, totdat Nick erachter komt dat het maar een visioen was. Hij besluit om samen met zijn vrienden te vluchten voor wat komen gaat, maar de ''dood'' zal de overlevenden blijven achtervolgen om alles wat gebeurd zou moeten zijn, recht te zetten.

gebruiker
bericht

puckb96
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 september 2011, 13:26 uur
op zich kijkt de film lekker weg, maar het acteerwerk/ special effects zijn wel erg slecht.
de eerste twee zijn wel oké, maar de laatste twee waren redelijk slecht.
deze dus! binnenkort maar eens de vijfde kijken!

(moderator)
avatar van Spetie
1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 september 2011, 16:08 uur
Slechte film dit.

Nu waren mijn verwachtingen ook niet zo hoog na het matige derde deel, maar dit is allemaal wel erg slecht. De personages zijn zo standaard en steriotiep als wat, al boeien ze verder totaal niet en zijn ze soms zelfs lichtelijk irriterend.

Het verhaaltje is wederom een herhaling van zetten, maar deze keer lijkt men nauwelijks moeite te hebben genomen om er nog iets leuks van te maken. De “ongelukken” zijn soms echt te ver gezocht en ook niet echt boeiend. Gore is er wel, maar doordat de CGI op sommige momenten gewoon belachelijk slecht is, ziet het er soms ontzettend nep uit. Ik moest zelfs een paar lachen om de onnozelheid van sommige personages, die soms “onmenselijk” overkwamen.

Slechter dan dit kan de reeks niet worden zou je denken.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Final Destination 4 (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Final destination 4 (€ 15,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Final destination 4 (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2011, 12:14 uur
Een film die begint als iets wat op vermakelijk lijkt!

Naarmate de film vordert kun je niet meer om de slechte CGI en acteerprestaties heen, waardoor de 70 minuten (zolang duur ie?) ineens veel langer duren.

Een 1.5e ster voor de leuke intro (waarin je eerdere doden terug ziet).

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 oktober 2011, 23:33 uur
De minste van de 5,maar toch nog net de helft waard.

De korte speelduur zorgde ervoor dat de gebeurtenissen zich snel op elkaar volgden, waardoor hij mij toch niet ging vervelen.
De ongelukken op zich spraken me toch net niet aan. Er zat meer in...

movie-edje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2011, 12:27 uur
Ik kan niet echt zeggen dat ik deze deel nou echt zo slecht is!

je gaat toch meestal vergelijken met de voorgangers, die jou ( mij ) het meest heeft geraakt!

Het verhaal-lijn is al door miljoenen mensen al bekend!
Dat de reeks en ( de dood ) de cast nu meer speel-poppetjes zijn geworden, mag de pret niet drukken.

Waar en hoe het verhaal afspeelt is eigenlijk niet belangrijk, ( als de dood-scenes ) vermakelijk zijn.

En dat doet deze deel toch wel aardig!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 oktober 2011, 16:26 uur
Een film die je zeker niet als 'eng' kan beschouwen, maar weliswaar prima wegkijkt door de opeenvolging van (doorgaans grappige) overlijdens. Eigenlijk is de film haast té luchtig om van een echte thriller te kunnen spreken. Niet onaardig, maar ook geen film die lang zal bijblijven.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2011, 9:31 uur
Zoals hierboven vermeld, niet echt een triller.
Nergens echt spanning, maar gewoon nieuwsgierigheid om te zien hoe de volgende zal sterven en hoe geloofwaardig het is, want daar kan ik me wel eens aan storen.
Voor de rest: niet echt de beste van de reeks.
(Misschien omdat ik hem niet in 3D gezien heb)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2011, 11:13 uur
Ok, ik heb m in 3d gekeken, er zitten wel wat leuke 3d effecten in, maar meer dan dat is de film niet. Erg matig, zeker als je 'm vergelijkt met de eerste film uit de reeks... maar dat is altijd zo bij een reeks die uitgemelkt wordt tot de laatste dollar eruit geknepen is.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2011, 19:15 uur
Oei, dit was het zwakste deel uit de reeks. De inspiratie was blijkbaar wat zoek.
De moorden waren redelijk voorspelbaar en jammer genoeg zag het er vaak ook fake uit. Het zag er allemaal erg groots uit, maar bigger is niet altijd better.
De cast is net al de vorige delen niet echt bijzonder, maar ze deden wat ze moesten doen.
De reeks heeft met deel wel z'n dieptepunt bereikt. De film kun je eens meepikken als ze hem op tv tonen, maar kopen zou 'k zeker niet doen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2011, 15:29 uur
duidelijk de zwakste uit de reeks
maar toch een 2.5 omda ik fan blijf van deze filmreeks :)

neysen1985
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2012, 15:19 uur
ach de mensen hier die al die negatieve berichten schrijven moeten dit soort films ook niet kijken.
Jeweet toch hopelijk na 3 films dat deze films niet veel te bieden hebben?
Hoewel ik het wel de minste in de reeks vind ik hem toch, net zoals de vorige, erg vermakelijk.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 12:52 uur
Final Destination
Final Destination 2
Final Destination 3
The Final Destination
Final Destination 5

waarom konden ze het niet gewoon final desination 4 noemen? door er ''the'' voor te zetten denken ze dat het een goede titel is voor een vierde deel?!

stel je voor hoe dat in de toekomst zal zijn:

''Hé, zullen we Final Destination kijken?''
''Ja, leuk!''
''Ok, welke wil je, Final Destination of The Final Destination?

koste het echt te veel moeite om het cijfertje vier achter final destination te zetten?!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 19:22 uur
Tja, niet zo goed als zijn voorgangers, heb hem uiteraard niet in 3d gezien.Deze films zijn altijd wel goed inelkaar gezet qua de ongelukken en mooi in beeld gebracht, voor het verhaal hoef je niet te kijken. Nu het vijfde deel een x kijken!!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2012, 16:44 uur
Minste deel. De rest scoort een dikke voldoende. Voor de rest een toffe reeks.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2012, 13:07 uur
Toch wel de minste van de reeks: het wordt allemaal teveel repititief. Terwijl de manier waarop de personages sterven teveel deja vu wordt (de déjà-vu grap in de film is wel heeeel voorspelbaar en gemakzuchtig)

Onderhoudend blijft het wel maar het frisse, venijnige van deel 1 (en zelfs deel 3) is hier toch niet meer te vinden

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2012, 21:27 uur
Oke. Nu snap ik waarom deze film laag scoort. De eerste 2 delen, en deel 3 ook nog wel, die waren goed. Maar deze is gewoon slecht, de special effects + het acteerwerk (Shantal van Santen had ik toch iets beter verwacht, maar ze was in ieder geval beter dan de anderen). Al met al, niet een bijzonder goeie film, je kunt het beter bij de eerste 3 delen houden! ;)
En nu snel kijken of ze van deel 5 wel weeer iets hebben gebakken!