geregisseerd door Roy William Neill met Basil Rathbone, Nigel Bruce en Marjorie Lord
Sherlock Holmes (Basil Rathbone) zorgt ervoor dat een microfilm niet in handen van Duitse spionnen valt. Dit alles terwijl Dr. Watson (Nigel Bruce) zich vergaapt aan de Amerikaanse culuur en met name aan het fenomeen kauwgom.
3,5[permalink] geplaatst op 11 november 2005, 14:01 uur
Hoewel Basil Rathbone erg veel Sherlock Holmes films heeft gemaakt, blijft Peter Cushing voor mij de enige echte.. The Hound of the Baskervilles is daar een perfect voorbeeld van! Toch een 3,5.
3,0[permalink] geplaatst op 1 maart 2011, 22:49 uur
Geen naald.
Iets beter dan zijn terecht propagandistische voorgangers, is deze Sherlock in Amerika. Waar het vorige deel een wel erg simpele uitvoering kende, blijkt een en ander hier iets creatiever uitgevoerd. Een van de hoogtepunten is een micro-chip, die op geweldige wijze telkens van eigenaar verandert. Belangrijke basis voor enige humor blijken wederom de snelle dialogen tussen de superspeurder en zijn trouwe helper Watson te zijn. Uiteraard blaast Holmes het verhaaltje weer uit met een paar geweldige motivatie-spreuken. Ditmaal zonder te vragen naar de morfine-naald, maar wel met opvallend wazige oogjes.