Arlen Faber (2009)

geregisseerd door
John Hindmanmet
Jeff Daniels,
Lauren Graham en
Lou Taylor PucciArlen Faber leidt een teruggetrokken bestaan en is de schrijver van de bestseller "God en ik". Vertaald in een honderdtal talen heeft dit boek voor een hele generatie een nieuwe invulling aan spiritualiteit gegeven. Op de vooravond van het twintigjarige jubileum van zijn boek wordt Arlen nog steeds beschouwd als de man die op alles antwoord weet. Zijn leven wordt echter omgegooid wanneer hij Elizabeth en Kris ontmoet. Elizabeth voedt helemaal alleen haar zevenjarige zoontje op en Kris is pas ontslagen uit een afkickkliniek en op zoek naar de zin van het leven. Zowel Elizabeth als Kris rekent er op dat de schrijver uitkomst zal bieden, maar misschien moet Arlen eens en voor altijd toegeven dat zelfs hij niet overal antwoord op heeft...
3,5
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2009, 7:52 uurBest een aardig filmpje.
Daniels doet het leuk als schrijver die maar 1 boek heeft geschreven en daar de rest van z'n leven op teert en zich afsluit van de wereld die hem van alles wil vragen.
Ook Graham is een prachtige vrouw en een geweldig actrice, dat liet ze al zien in Gilmore Girls en hier ook weer. Perfecte balans tussen comedy en drama.
Lou Taylor Pucci is de verrassing van de film.
Verder echt zo'n heerlijk indie-niets-aan-de-handfilmpje. Mooi geschoten, fijne muziek, maar weinig herkijkwaarde.
Een degelijke 3.5* dus.
2,0
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2009, 15:02 uurHij viel mij nogal tegen. Jeff Daniels vind ik normaal gesproken best sterk in dergelijke kleine drama's, maar als The Answer Man probeert hij toch wat te geforceerd lollig te zijn en daarmee slaat hij de plank mis.
Dit is typisch zo'n fimpje dat leuk moet zijn vanwege het gegeven an sich, maar het script zorgt voor te weinig materiaal om een hele film mee te vullen en dus moeten de personages dit goedmaken door extra grappig uit de hoek te komen. Hierdoor komen ze allemaal tamelijk vervelend en weinig naturel over. Gaandeweg wordt dit iets beter, maar dan is er toch al wel een uur voorbij.
Verder zijn de bijrollen te gezocht en ze voegen weinig toe aan het verhaal. Dit geldt ook voor Lauren "Gilmore Girl" Graham, hoewel haar rol als love interest behoorlijk groot is komt ook zij niet veel verder dan wat schaapachtig glimlachen en verdrietige pruillipjes. De prille relatie tussen haar en Arlen is eerder saai dan dat het de film wat extra schwung geeft. En het aardige gegeven, de man die zegt met God te praten maar teveel met zichzelf in de knoop zit om iets met zijn eigen adviezen te doen, wordt niet zo origineel uitgewerkt als dat met een dergelijk thema vast wel mogelijk zou zijn. De grapjes zijn niet grappig, het drama blijft veel te veel op de achtergrond.
Er zijn al met al in dit genre beslist veel leukere films te vinden.
[permalink] geplaatst op 5 november 2009, 11:17 uurik zet niet veel films uit, maar deze is te niet grappig....
2,5
[permalink] geplaatst op 8 november 2009, 7:49 uurTja, ik vond het niet erg hem gezien te hebben, maar je mist niets als je hem niet hebt gezien.
Op zich prima verhaal, maar voor mij had het een beetje een slap einde.
3,0
[permalink] geplaatst op 12 november 2009, 0:22 uurPrettige romcom.
Vooral vanwege enige originaliteit in het verhaaltje, en een aantal leuke dialogen. Echt goede grappen liggen niet voor handen.
Ondanks de lichte dosis drama slaat de balans nergens naar door en kijkt e.e.a. makkelijk weg. De cast is sterk, en na een ietwat zwalkend begin krijgt de film wat meer vorm.
Goed.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 november 2009, 10:30 uurJeff deed het heel goed, hij heeft ook de kop voor deze rol, dat is belangrijk. Verder ben ik een sucker voor feelgood movies, want eigenlijk vind het maar hypocriete en moralistische rommel uit de USA.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 februari 2010, 10:28 uurLief, maar wel wat simpel en voorspelbaar filmpje. Ook vond ik Arlen wat te oud gecast, het had bijna haar vader kunnen zijn en de opa van haar zoontje.. Dat zorgde er toch voor dat ik de romantiek niet erg kon waarderen, kwam wat ongeloofwaardig over.
[permalink] geplaatst op 27 april 2010, 10:23 uurBen wel benieuwd naar deze film..
0,5
[permalink] geplaatst op 18 juni 2010, 23:51 uurHeb zelden kritiek op Films, maar deze vond ik echt een kutfilm. Als je een film wilt maken over zo'n onderwerp, moet je toch een meerwaarde kunnen brengen.
0,5 sterren, omdat 0 sterren niet mogelijk is.
1,0
[permalink] geplaatst op 3 juli 2010, 15:03 uurZoutloos, van begin tot eind.
Met een tergende Daniels, die het woordje overacting een nieuw randje geeft. In Dumb & Dumber, ok.. Hier minder gepast.
Ook vind ik dat een man die zogezegd in contact stond met God, Faber wel erg pessimistisch, chagrijnig en egoistisch door het leven gaat, wat mij betreft een enorme plothole.
De romance voelde erg geforceerd, ook totaal geen chemie tussen Daniels en de mooie Graham. En wat Antina al zei, het leeftijdsverschil is alles behalve geloofwaardig te noemen..
Leuk voor RTL op een saaie zondagmiddag, mijn DVD-speler komt-ie niet meer in!
3,5
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2010, 21:05 uurLeuke film. Heb hem een hele tijd laten liggen, omdat hij hier wat slecht stond aangeschreven.
Ten onrechte. De film is van begin tot eind vermakelijk geweest. De onmogelijke Arlen Faber, die zijn hele leven met een geheim leeft. Hierdoor wordt het een ontzettend vervelende man, en ik mag hem.
Leuke film!
2,0
[permalink] geplaatst op 3 december 2011, 15:44 uurVond Daniels als sociaal inepte schrijver nog het best te smaken tijdens zijn misantropische uitweidingen. De sprong naar iemand die mensen met zijn boek spiritueel op zo’n manier helpt dat hem ze na enkele decennia nog steeds als Gods plaatsvervanger op aarde zien was wel te ver. We krijgen hem immers nooit op deze wijze te zien noch worden er ideeën uit dat geweldige boek uitgediept.
Graham speelt dan de vrijgezel op het juiste moment en op de juiste plaats om Daniels z’n karakter uit z’n isolement te halen. Deze relatie ontwikkelt zich volgens de geëffende paden waarbij je alles zo wel ziet aankomen. Soms steekt het zijverhaaltje omtrent de eigenaar van een boekenwinkel de kop op maar dit verveelt al gauw. Hoeveel problemen de jongeman ook heeft (AA, dood van vader, sluiting winkel), geen enkel ervan wekt interesse of empathie op.