World's Greatest Dad (2009)

351 stemmen | gemiddelde 2,97
Komedie /
Drama99 minuten
geregisseerd door
Bobcat Goldthwaitmet
Robin Williams,
Daryl Sabara en
Alexie GilmoreHet verhaal volgt Lance (Williams), een docent literatuur aan een hoge school, die droomde een beroemd schrijver te worden maar nog nooit een boek heeft gepubliceerd. Zijn enige zoon Kyle kan met bijna niemand goed opschieten inclusief pa. Dan gebeurt er een bizar ongeval...
2,0
[permalink] geplaatst op 22 september 2010, 23:42 uurIrritante, vervelende en saaie film.
Wist mij niet echt te boeien. Het enige wat enigszins leuk was, was Kyle. Dat was opzich best een leuk personage.
Het einde was toch wel verrassend leuk.
lloydbarker
[permalink] geplaatst op 10 november 2010, 21:59 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGitzwarte komedie met ook veel drama maar o zo grappig gebracht. Helemaal stuk ging ik vooral toenKyle nog leefdewat een acteur is Daryl Sabara in deze, echt geweldig. Maar liever had ik Kyle de hele film door gezien want wat een grappige gastwas dat (R.I.P.)zeg! Deel met Kyle 4*, rest ook goed en grappig maar niet zo sterk als met Kyle dus 3* maakt 3,5 ster voor mij, vermakelijke film absoluut, ik kijk al uit naar de tweede kijkbeurt!
[permalink] geplaatst op 12 november 2010, 23:11 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOver de top !!! Dat is wat er bij deze film vooral bij mij naar boven komt. In de eerste helft van de film is dat vooral de relatie tussen vader en zoon die erg ongeloofwaardig is, maar wel amusant.
Dan de zelfmoord van zjin zoon, die niet eens een zelfmoord is, maar meer een masturbatieongeluk (!?) En dan tenslotte natuurlijk het hele verhaal dat volgt waarbij de zoon (en de vader) als helden worden weggezet. Hoogtepunt van het over de top verhaal is dan wanneer de echte Bruce Hornsby ook nog eens een lied gaat zingen tijdens de opening van de Kyle memorial bybliotheek. Allemaal zo belachelijk dat het ook wel weer leuk wordt. Ach, en Robin Williams is natuurlijk ook een leuke acteur, al vind ik deze film wel zwaar onder zijn niveau.
Tenslotte moest ik ook nogal eens aan de film "Tommy" denken. Ook zo'n vereering van een held film. Maar Tommy vind ik wel beter en dan hebben we het al helemaal niet over de muziek.
[permalink] geplaatst op 19 november 2010, 20:27 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk vond een redelijke film..
Geen spannend... geen top! Een saai.. daar kreeg ik

van...
Het is wel leuk voor bekende acteur Robin Williams te zien.....
Ik vond een raar verhaal,
waarom een acteur Daryl Sabara zelfmoord pleegt?
3 sterren is voldoende...
2,5
[permalink] geplaatst op 26 november 2010, 11:59 uurInderdaad een redelijke film zonder meer.
Ik had het door de aanwezigheid van Williams iets komischer verwacht, maar dit was niet het geval.
Niettemin voldoende om eens gezien te hebben.
2,5 sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 12 december 2010, 12:27 uurPrima film, vooral het eerste gedeelte van de film vond ik erg goed.
Tweede gedeelte van de film is een stuk minder maar nog steeds amusant.
Ben absoluut geen Williams fan maar vind hem hier erg leuk in.
2,5
[permalink] geplaatst op 19 december 2010, 15:18 uurmorbide film , beetje lachen .
dat wel.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 december 2010, 19:40 uurAparte film met perverte zoon. Jammer dat op het eind de waarheid naar boven komt want Williams had het zo goed voor elkaar.
1,5
[permalink] geplaatst op 13 februari 2011, 22:12 uurpff irritante film, k hou wel van een drama film af en toe maar het hele onderwerp van deze film sprak me niet aan.. K vond robin williams ook helemaal niet goed acteren.
Raar vervelend irritant verhaal
1.5 ster
3,5
[permalink] geplaatst op 3 mei 2011, 12:18 uurDiving is not really a sport. It's falling
Wat een geweldige quote uit deze geslaagde zwarte komedie. Het verhaal neemt zichzelf helemaal niet zo serieus. Met uizondering van het bizarre ongeval is er dan ook weinig sprake van drama. Echt een bizar ongeval trouwens! Alle gebeurtenissen die volgen zijn soms hilarisch, maar soms ook irriterend. Iets te overdreven, maar daarom juist ook niet serieus te nemen. Robin Williams doet het best aardig, Daryl Sabara doet het beter. Kyle is lekker grof en heeft prachtige uitspraken. De film gaat dan ook een beetje achteruit als hij er niet meer is. Het tempo had iets hoger mogen liggen, maar verder een aardige film.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 mei 2011, 16:58 uurGeniale twist!
[permalink] geplaatst op 19 juni 2011, 17:18 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBegon best aardig maar verzwakte enorm.
Kyle was een persoon die iedereen haatte en die na zijn dood toch veel respect kreeg omdat hij goed kon schrijven. Dan geeft Lance toe dat hijzelf gewoon alles gemaakt heeft en dus zijn we weer terug bij af. Een leraar heeft z'n zoon verloren, wilde een mooie gedachten aan hem overhouden maar kon toch niet leven met het 'bedrog'.
Robin Williams deed het weer aardig maar hij speelde weer de enorme zoutzak. Waarschijnlijk is dat gewoon z'n echte karakter en kan hij geen andere rollen spelen... maar ook hier pastte het wel in het plaatje.
Morgan Murphy (Murphy) vond ik echt teleurstellend, ze leek totaal geen band te hebben met Lance. Die affaire met Mike kwam ook nogal vreemd uit de verf... alsof ze er allemaal niets om gaf.
Evan Martin (Andrew) had maar één gezichtsuitdrukking en sprak zijn tekst uit als een robot.
Er zaten een paar leuke grappen tussen maar vanaf het moment dat Kyle dood is zakt alles in elkaar en het vervolg is eigenlijk compleet overbodig. Heel het gedoe met de televisie-show en het schrijven was teveel opgeblazen. Ook het in-de-hemel prijzen van Kyle kon ik niet echt waarderen. Tatoeages, kettinkjes, posters... alsof het Michael Jackson was.
Het saaie camerawerk, de bombastische muziek en de overbelichting maakte het geheel nog wat slapper. Simpele shots en slechte overgangen.
Een beetje nietszeggend.
4,5
[permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 1:23 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenI used to think the worst thing in life was to end up all alone. It's not. The worst thing in life is ending up with people who make you feel all alone.
Waarschijnlijk de meest ondergewaardeerde film uit 2009. Totaal onterecht gepromoot als de standaard Robin Williams komedie. Wat je juist voorgeschoteld krijgt is een tour de force van Williams. Dit gifzwarte drama weet telkens door de eveneens inktzwarte humor steeds te vermaken én (vooral) te ontroeren. Een niet alledaagse film, waarbij ik vaak moest terugdenken aan Ghost World, ook zo'n quirky filmpje die in zijn onconventionaliteit juist eerder de realiteit en gevoelens van échte personen weet te weerspiegelen dan de meeste andere drama's.
De thematiek wordt zo prachtig weerspiegelt in de karakters. Geen opsmuk, geen helden die opstaan, geen censuur. Puur het alledaagse, hetgeen kan gebeuren en ook daadwerkelijk plaatsvind.
Ik vond het een prachtige film.
[permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 1:30 uurlykathea schreef:
Lijkt me toch sterk. Een overleden persoon die opeens waanzinnig veel aandacht krijgt omdat hij toevallig goed kon schrijven. Al die posters en foto's op school... was dat geen opsmuk?
4,5
[permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 1:51 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenJohn Lee Hooker schreef:lykathea schreef:
Bekijkend en beredenerend vanuit de context van het verhaal/de film was het dat niet. Altijd is Robin Williams het centrale karakter - en zijn gemoedstoestand is die van de film. Het is dan ook geen opsmuk dat Kyle na zijn dood zo verheerlijkt wordt, aangezien wij weten dat Williams de teksten schrijft, en het dan ook zijn verhaal is. Er wordt eerder spot gedreven met de "verheerlijking" dan dat het een essentieel deel/doel is van het verhaal - uiteraard is het ook een referentie naar de reactie van mensen na de dood van een beroemdheid in het alledaagse leven. Maar de hele verhaallijn is omgedraaid (wij voelen geen extra sympathie/vreugde dat Kyle nu eindelijk de aandacht krijgt die hij verdient, omdat wij weten dat het én geen zelfmoord was én dat hij de teksten niet zelf schreef. Dat is toch een compleet andere ervaring)
Had de film een andere invalshoek (de laten we zeggen wat conventionelere invalshoek) dan was het zeker opsmuk geweest, maar die valkuilen worden dus vermeden in mijn optiek.
Met het "alledaagse" doelde ik dan ook op de thematiek dan op het verhaal. De "zieke" geest van jongeren, het falende karakter van Williams (zowel wat betreft het bereiken van zijn dromen, als het zijn van een "goede" vader) en ook uiteraard hoe om te gaan met een zoon die op zo manier om het leven komt. Chuck Palahniuk schrijft er ook zo over - hij gaat misschien zelfs nóg een stapje verder. Maar dat maakt het voor mij alleen maar des te echter.
En eindelijk kan ik het een keer eens zijn met de recensenten: rottentomatoes (88% met 112 reviews)
[permalink] geplaatst op 7 juli 2011, 23:28 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenZwarte comedie waarin een vader een dodelijk 'ongeluk' van zijn zoon als zelfmoord verdoezelt. Een aardig verhaal waarbij het tweede gedeelte wel wat voorspelbaar wordt. Vrij deprimerend van toon, en alhoewel de film maar op één manier kon eindigen, was een betere inleiding niet verkeerd geweest.