134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.257 berichten | 4.930.195 stemmen

The Fifth Patient (2007)

Fifth Patient, The (2007)
32 stemmen | gemiddelde 2,25
mijn stem:
Drama / Thriller
95 minuten

geregisseerd door Amir Mann
met Nick Chinlund, Isaach De Bankolé en Brendan Fehr

John Reilly wordt wakker in een Afrikaans ziekenhuis met slechts enkele fragmenten van zijn geheugen die nog intact zijn. Een functionaris van het plaatselijke regime, Mugambe, beschuldigt hem van het feit dat hij een Amerikaanse spion zou zijn. Maar dat kan hij zich helemaal niet herinneren...

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2008, 2:35 uur
Behoorlijk warrige film. Beetje claustrofobische film (speelt zich af op 1 plek). Het einde vond ik niet helemaal duidelijk, zou een plottwist moeten zijn maar kwam niet helemaal over.

Hercules
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2008, 17:29 uur
steengoeie film met genoeg verrassing erin, erg goede acteur ook, herkende hem uit de film met Bruce willis 'tears of the sun'

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

exclusief € 1,95 verzendkosten

gratis verzending

exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2008, 14:06 uur
Heb me het 1ste uur constant af zitten vragen of er nog iets ging gebeuren - erna werd pas e.e.a. duidelijk maar dat kon de film, voor mij althans, niet meer redden.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2009, 13:26 uur
Ik heb deze een week geleden gezien en wil hem nu invoeren in AntMovie catalog zodat ik niet steeds films kijk die ik al gezien heb en kom er achter dat ik deze nog maar heel vaag kan herinneren. Met andere woorden heeft die niet genoeg indruk gemaakt.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2009, 10:11 uur
Nou zo super slecht was deze film toch niet? Ik heb hem gister avond gezien. De spanning bleef wel opbouwen naar het eind toe, maar k heb er nog steeds weinig spanning in gezien. Toch vond ik het einde wel goed, met de plottwist helemaal niet wat ik ervan verwachtte en dat was dan toch wel verrassend. Ik vind 1,5 wel erg weinig voor deze film, waar ik mijn avond op zich wel vermaakt heb... 5,0 is wel erg veel van het goede, da slaat nergens op... Zo al met al geef ik de film toch een voldoende omdat hij dan toch niet zo slecht was...3,0*

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2009, 20:50 uur
Eric Roberts schreef:

Ik kan me hier wel in vinden. Vooral de scenes in het 'ziekenhuis' vond ik nogal langdradig en wazig. Naar het einde toe werd de film wel wat beter, en het einde zelf was ook best aardig bedacht, maar het grootste gedeelte van deze film vond ik niet zo boeiend.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2009, 0:54 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Troep van de onderste plank.

Het verhaal begint aardig, om al snel te ontaarden in iets dat intelligent wil overkomen. En dat lukt van geen kant. De ene domme scene na de andere. Dat alles nep is, zie je ook nog eens van mijlenver aankomen.

Het rommelige en lelijk geschoten verhaal bevat geen enkele spanning en sleept zich moedeloos voort. Met af en toe een hilarisch moment: het "They are druggin' you!"-briefje. En dit is slechts één idioot stukje cinema. De film staat er bol van.

Deze gatenkaas doet zich misschien nog beter omschrijven als de Sahara. Zelden zoveel los zand bij elkaar gezien. Hoe lang deze drol precies op de plank heeft gelegen weet ik niet, maar de gek die hem er af haalde mag wat mij betreft ontslag.

Beledigend slecht.

P.S. Ligt bij Intertoys etc. voor 4 euro te koop op BluRay. Naast het feit dat de beeldkwaliteit ook nog eens niet des BluRays is (belachelijk slecht beeld, veel te veel beeldruis etc.), kun je zowiezo beter je geld uitgeven aan échte onderzetters.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2010, 16:00 uur
Best spannende film, het einde vond ik erg onverwacht!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2010, 23:06 uur
Toch wat dubbel gevoel over deze film. Het begint broeierig en traag met een spanningsveld tussen de blanke gevangene en de zwarte ondervrager. Halverwege is er een verrassende wending en gaat het allemaal een stuk sneller en vooral onverwachter. Je moet als kijker alle zeilen bijzetten om het te volgen, er is behoorlijk wat dynamiek en spanning. Je blijft je afvragen wie is wie, wie is te vertrouwen, wie heeft de echte macht, etc. En dan is er de finale, zeer knap en verrassend in elkaar gezet ... maar ..... ik snap het plot niet, voor mij een koude douche zodat ik eigenlijk na zo'n anderhalf uur prima vermaak met een kater achterblijf, jammer maar helaas.