Der Seewolf (2008)
Alternatieve titel: The Sea Wolf

8 stemmen | gemiddelde 3,00
Duitsland
Avontuur /
Drama180 minuten (miniserie, 2 delen)
geregisseerd door
Christoph Schrewemet
Thomas Kretschmann,
Florian Stetter en
Petra Schmidt-SchallerDe schrijver Humphrey van Weyden is op een veerboot bij San Francisco op weg naar zijn vriend, als deze door een ander schip geramd wordt en schipbreuk lijdt. Van Weyden wordt door robbenvanger 'Ghost' aan boord gehesen van een boot waarvan Wolf Larsen, bijgenaamd Seewolf, de kapitein is. Hij voert een hard en onmenselijk regime. Larsen weigert om op vraag van Van Weyden te stoppen om hem aan land af te zetten. Wanneer na een grote storm meer schipbreukelingen aan boord worden genomen, met daaronder de betoverende dichteres Maud Brewste op wie ze allebei verliefd worden, ontaardt hun rivaliteit zich tot een strijd om overleving.
[permalink] geplaatst op 20 mei 2009, 23:36 uurdeze week heb ik hier een stuk van gezien. Ik vond dit redelijk saai, ik begreep ook totaal het verhaal niet ('k had wel drie kwartier van het begin gemist). Volgende week spelen ze het tweede deel, maar ik denk niet dat ik de moeite ga doen om dit te kijken, het kon me echt niet boeien.
3,5
[permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 12:57 uur
[permalink] geplaatst op 17 mei 2010, 7:04 uuriets klopt er niet.
In mijn gids staat een hele andere seawolf versie uit 2009.
Die heb ik toegevoegd
[permalink] geplaatst op 21 mei 2010, 7:14 uur606 schreef:
iets klopt er niet.
In mijn gids staat een hele andere seawolf versie uit 2009.
Die heb ik toegevoegd
De mijne staat nog in de wacht deze komt niet vanavond.
[permalink] geplaatst op 22 mei 2010, 13:52 uurMensen die gister gestemd hebben.
1. deel 2 komt volgende week.
2. dit is de verkeerde film (Mike barker is regisseur)
3,5
[permalink] geplaatst op 10 juli 2011, 13:37 uurThomas Kretschmann is geen Raimund Harmstorf die in het orgineel echt wel bezeten leek daar in tegen kwam Thomas Kretschmann net iets te sympatiek over in deze best wel aardige verfilming van
Seewolf, Der (1971)