134.897 gebruikers | 85.707 films | 31.045 regisseurs | 3.508.302 berichten | 4.930.319 stemmen

locatie: Films » Dead Set (2008) » Info

Dead Set (2008)

Dead Set (2008)
129 stemmen | gemiddelde 3,67
mijn stem:
Verenigd Koninkrijk
Horror
141 minuten (miniserie, 5 delen)

geregisseerd door Yann Demange
met Jaime Winstone, Andy Nyman en Riz Ahmed

Het is tijd voor iemand om de studio van Big Brother te verlaten, maar dan gebeurt er iets raars. De doden komen tot leven en vallen het publiek aan dat buiten staat te wachten. De bewoners van het huis, afgesloten van de buitenwereld, merken hier nog niks van. Totdat ze merken dat de camera's niet bewegen en dat het akelig stil is. Wat is er aan de hand?

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2011, 19:08 uur
hmm.... nu aan het pindakazen... zucht ik wilde nog wel stoppen

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2011, 22:57 uur
''Does that mean we're not on telly any more?''

:p

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2011, 22:57 uur
Rizz schreef:
''Does that mean we're not on telly any more?''

:p

Waarschijnlijk moet ik eerst de film kijken om dit te begrijpen? :P

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2011, 0:33 uur
Ja ;) ben bijna bij het eind, zeker een aanrader :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2011, 8:21 uur
Rizz schreef:
Ja ;) ben bijna bij het eind, zeker een aanrader :)

Ben benieuwd of dit mijn ding is ga hem nu dan maar eens bekijken!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2011, 16:20 uur
Ben een liefhebber van zombiefilms, en ik ga deze miniserie ook zeker kijken. Helaas nog geen een gevonden met ondertiteling(al is het maar Engels) want vind het gebrabbel vaak niet goed te verstaan

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 september 2011, 10:35 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Eindelijk maar eens bekeken.

Erg goede film, hij begint een beetje bescheiden. De plaag breekt uit en alles gaat erg langzaam. Ik heb alle afleveringen apart bekeken met 2 dagen ertussen en ik moet zeggen dat het een erg goede mini serie is. Er gaan lange tijd niet zo veel mensen dood Er waren veel goede personages en de hele opzet was geslaagd. Middenstuk was soms een beetje langdradig maar wat een finale. De finale haalt voor mij de rest van de film op, erg bloederig, zoals ik het wilde.

Toch jammer dat er zo veel clichés in zitten. Als er iemand of iemanden achtervolgd wordt door een zombie of zombies dan moet er altijd een deur tussen zitten om de zombies af te schudden.

Acteerwerk was redelijk. Sommige acteerde echt verschrikkelijk slecht en andere, zoals de vrouwelijke hoofdpersoon boven de maat.

Wat kan ik me toch ook weer irriteren aan dit soort films. Die filmproducer denk als enige een beetje na en het enige wat ze doen is hem opsluiten.

Geniale film die misschien wel de beste zombie film is die ik heb gezien.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2012, 14:09 uur
Alle afleveringen in één keer bekeken. Hoewel ik geen liefhebber ben van zombiefilms, heeft deze mij wel kunnen boeien. Goed plot met misschien wel een ietwat makkelijk liefdesverhaal, welke je van in het begin aan ziet komen. Moest wel lachen om de typisch Britse vrouwen in het Big brother huis, en dan die regisseur die ze tegen elkaar uitspeelt. Acteerwerk is zeker niet slecht en de film blijft boeien.
Goede miniserie, 3,5.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2012, 15:29 uur
Weet iemand waar ik deze kan kopen?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 16:42 uur
Deze mini serie in 1 dag bekeken, en het beviel me prima.

Nu ben ik een zombie fan, en deze serie is bovengemiddeld. En dat kan ik met een gerust hart zeggen. Op een één of andere manier doen de Engelse het goed qua (zombie) films en series, denk aan '28 Days Later (*al zijn het daar wel geinfecteerden) en Survivors (post-apocaliptische serie). En ook nu verraste ze me positief.

Dead Set begint dan ook vrij orgineel, door de zombie uitbraak vanuit Big Brother te filmen. En dat gegeven werken ze prima uit. Het acteer niveau lag relatief hoog, waarbij de complimenten moeten worden gegeven aan de vrouwelijke hoofdrolspeelster.
Wel moeten er kanttekeningen geplaatst worden bij Gollum, de Filmproducer en zeker wel dat Groupie. Want als het hun rol was om zo dom en arrogant over te komen, ja dan Hulde.

Al met al een goede film en zeker een hoogvlieger binnen het zombie aanbod.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 16:44 uur
Het waren als typetjes bedoelt, we hebben ook te maken met een Big brother huis, daar stoppen ze expres dat soort mensen in. Ze bestaan nou eenmaal.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 16:52 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
@maxroelofs, zo'n vermoeden had ik al, toen ik die 'nicht' zag, al beviel zijn rol me dan weer wel samen met die negerin.Of hun dood >:D
Ik heb Big Brother dan ook niet gevolgd.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 18:50 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Je hoeft Big brother er ook niet gezien voor te hebben. Het is meer een verklaring waarom er zo veel typetjes in zitten, die 2 WAREN samen wel erg leuk ja :P

Edit: mooie top 10, ik zal er eens wat meer uit bekijken.

Laks
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 19:57 uur
'Big Brother ain't watching us' :D

Alweer maken die Britten een prima zombiefilm/serie. De 5 afleveringen vallen makkelijk in één dag te bekijken, heeft in totaal namelijk de speelduur van gewone film. Concept is leuk, mensen opgesloten in een Big Brotherhuis die niet goed beseffen of weten wat er allemaal gebeurt buiten dat huis, terwijl er daarbuiten een zombieplaag uitgebroken is. Verhaal is dan ook erg goed uitgewerkt en ook de cast doet het prima en zetten enkele leuke personages neer. Prima vermaak, voor de zombiefilmliefhebbers is dit zeker een aanrader!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 13:24 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Dead Set is een zombiefilm met een interessant uitgangspunt, maar de setting wordt niet ten volle benut.
Als eerst is het jammer dat dit in miniserie vorm is uitgebracht, qua speelduur is het gewoon een lang gerekte speelfilm, waar wel het een en ander in geknipt had kunnen worden. Als miniserie mag het dus veel langer duren. Nu heb je een film die een beetje ertussenin schippert.
Zo krijgen de personages niet heel veel diepgang mee en wordt het avontuur buiten het huis vooral snel afgeraffelt met personage Riq. Daar had meer in gezeten.
Verder gebeurt er ondanks het mooie uitgangspunt niet heel veel bijzondere dingen in de film en heb je het idee naar een mini variant van Dawn of the Dead te zitten kijken. Ook de shaky cam tijdens de actie is erg vervelend.

Positief zijn toch de kleurrijke Big Brother personen, de humor en de gore. Het ziet er allemaal prima (desolaat) uit en weet de voltallige speelduur wel te vermaken. Ook is het einde erg fris en hebben de makers het lef om er geen happy end aan vast te plakken. Een goede zet van de makers. Misschien minder als je nog een vervolg op de serie had willen maken, maar dat idee heb ik niet.

Prima kijkvoer voor de zombie liefhebbers, maar verwacht ondanks het Big Brother gebeuren geen vernieuwende zombie flick.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2012, 21:55 uur
Besteld! :D