Baekmanjangja-ui Cheot-sarang (2006)

geregisseerd door
Tae-gyun Kimmet
Bin Hyeon,
Yeon-hee Lee en
Yong-joon ChoKang Jae-kyung is een typisch verwend rijkeluiskind. Op zijn achttiende verjaardag erft hij het vijf-sterren hotel van zijn vader. Kang Jae-kyung moet het hotel echter verdienen, wil hij het erven. De toegang tot zijn penthouse, auto's en creditcards worden hem ontzegd en hij wordt overgeplaatst naar een nieuwe school. Daar in zijn geboortedorp Gangwondo moet hij, zonder de regels te omzeilen, afstuderen. Alleen dan heeft hij recht op de erfenis. In zijn geboortedorp komt hij Choi Eun-whan tegen die hij al eerder in Seoul heeft ontmoet. De twee hebben niet bepaald een goede start. Een reeks gebeurtenissen zorgen ervoor dat de twee langzamerhand toch dichter tot elkaar groeien. Tot Kang Jae-kyung op een dag een schokkende ontdekking doet die de levens van de twee op de kop zal zetten.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 januari 2009, 20:51 uurPrachtig romantisch drama!
Het acteerwerk van beide hoofdpersonen is uitstekend, de beelden zijn prachtig en de muziek hoort bij zulk soort films. Het is niet zo dat we hier met een super innovatieve film te maken hebben maar ijn zijn genre (Koreaans (en Aziatisch) drama, kan een compleet eigen genre worden genoemd) behoort hij zeker tot de beteren.
Soms schort er wel eens even iets aan de verhaallijn en zitten er overgangen in die teveel van de hak op de tak springen. Dit is vooral het geval wanneer ze op elkaar verliefd worden, dit gedeelte gaat te snel en daardoor neemt de geloofwaardigheid af (Toch wel een smetje op deze ruwe parel, waardoor ik toch 3.5 ipv 4 sterren geef). Ik denk dat de regisseur hiervoor gekozen heeft omdat anders de film een te lange speelduur zou hebben. Een half uur extra had desalniettemin prima gekund want op deze manier verdwijnt het sprookjesachtig drama soms.
Niettemin een pracht van een film, boordevol en pure emotie. Voor de liefhebbers!!